KrystianG Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Sponsoruje go Pure Fishing pewnie dlatego że ma z tego korzysci, Czyli Ace robi dobrą robotę- dobre wyswietlenia, dobrą reklamę sprzętu i finalnie wyniki finansowe. Nie wiem dlaczego poruszasz tu temat Walickiego, nie o nim piszemy. Poruszanie tu tematu zawodów spinningowych to zupełnie od czapy- nikt z youtuberów nie podaje sie za najlepszego wędkarza swiata. Bycie youtuberem nie polega na byciu najlepszym w łowieniu ryb. Uwierz mi że regularne kręcenie youtuba to zajebiscie ciężka robota wbrew pozorom i nie mówie tu o nagrywaniu w terenie tylko w domowy studiu. Łowienie z kamerą w różnych warunkach ppogodowych i terenowych to w już w ogóle musi byc mega trudne(nie probowalem i raczej nie sprobuje bo dla mnie też chwile nad wodą to relaks i tylko relaks), a potem montaż wszystkiego itd... uwierz że nie jest to takie hop siup. Moim zdaniem super że coś takiego funkcjonuje i młody wędkarz może sobie znaleźć w sieci odpowiedzi na różne pytania które go nurtuję i podpatrzeć bardziej doświadczonych. I serio... nie chodzi w ogóle w ty wszystkim o to kto najlepiej łowi ryby ;pRaz bylem na zawodach z go-pro na klatce. Jakoś zero problemu. Jedynie kabel od powerbanka przeszkadzał. Zawody były na rzece i brodziłem po pas w wodzie. Myślę że ustawienie stabilnie statywu na łódce nie było by problemem + gopro na klatce. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Rozumiem że nie był to dla ciebie problem ale pytanie czy materiał który został nagrany jest przyjemny do oglądania dla widza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianG Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Jak zobaczyłem 9h nagrania to je*lem to wszystko i powiedziałem ze koniec youtuberki. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 haha no o tym mówie Latwo jest oceniać. Moje wywody mogą wskazywać że jestem jakimś fanem tego Ace'a nic podobnegoPo prostu znam troche świat youtube(inna branza) i wiem że to nie jest takie proste jak się wydaje każdemu szydercy.Skoro firmy chcą współpracować z tym gosciem i są z tych współprac zadowolone to znaczy że robi swoję robote dobrze bo wszyscy odnoszą korzyściA jak ktoś nie lubi sposobu bycia danego youtubera- spoko, każdy ma takie prawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 właśnie się zoriantowałem że dyskusja ma miejsce w wątku o Twin Powerze 2020. Mam 4000MHG i jestem zadowolony, a powyższą dyskusję można usunąć bądź przenieść do stosownego wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) właśnie się zoriantowałem że dyskusja ma miejsce w wątku o Twin Powerze 2020. Mam 4000MHG i jestem zadowolony, a powyższą dyskusję można usunąć bądź przenieść do stosownego wątku Rzecz jasna, jechać z tymi śmieszkowymi celebrytami ps. Jak chcecie coś spokojnego i godnego polecenia odnośnie yt, to polecam z czystym sercem tego pana niżej, fakt faktem tylko vert... Ale, lepsze to niż wieczny uśmiech albo zbędne pier*****e https://www.youtube.com/channel/UCotCLngz4HpcscOdCvI0AIA Edytowane 14 Listopada 2020 przez UncleZin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1982 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Witam , juz trochę czasu minęło od premiery twin powera 4000 pg 2020 , dużo ludzi go użytkuje i może się już wypowiedzieć na jego temat po całym sezonie użytkowania. Obejrzałem dużo recenzji z rosyjskich stron YT na temat TP 2020 vs 2015 , i wydaje mi się że ten z 2015 jest solidniejszej budowy niż ten z 2020 , głównie sam środek. Poprosił bym o opinie tych którzy użytkują lub użytkowali te dwa modele , który według nich jest lepszy , opinie fachowców od serwisu sprzętu bardzo mile widziane .Dziękuję i pozdrawiam Ps. Proszę o konkretne odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Trend jest taki,że każdy następny jest mniej solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Może ktoś się orientuje czy szpulka od XD C5000 będzie pasowała do nowego TP4000PG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Może ktoś się orientuje czy szpulka od XD C5000 będzie pasowała do nowego TP4000PG ? Nie bedzie TP FD (2020) ma szpulki pasujace ze stellami FI/FJ i Vanquish 19. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Nie bedzie TP FD (2020) ma szpulki pasujace ze stellami FI/FJ i Vanquish 19.Oraz Stradic FL na 100% 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Ponoć szpulki od stradicka nie pasują całkiem w skrajnych rozmiarach, czyli 1000 i 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Wg suchych danych katalogowych szpulki TP FD 4000 i Stradica FL C5000 tak jak Kamil pisze mają pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Dlatego napisałem ponoć. Na sucho szpula że stradicka 4000fl pasuje zarówno do stelli fi i fj. Nawoju nie sprawdzałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Panowie,proszę o poradę i wymianę opinii w następującym temacie. Zamierzam kupić TP 20 model 2500 lub 2500S ( a może nawet C3000) Przeznaczenie młynka to tylko okoniówka i łowienie główkami do 6g/ linka 0,04-0,06mm. Który model będzie najlepszy. Myślę o tym z płytką szpulą,(2500S) pod okonia powinno wystarczyć. Hamulec do 4kg (po co więcej) Prosze o podpowiedź, czy ten model z płytka szpulą będzie ok, a może wejśc w model 2000S (lżejszy)? Dziekuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Sugerowałbym vanquisha 19 2500s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Odpuść TP do takich celów, zdecydowani zaproponowany wyżej Vaniek 2500s to jest to czego szukasz i uszczęśliwi duuuużo bardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 jeżeli ten kij do 6g jest krótki(powiedzmy 190cm i nizej) to c2000s ma jeszcze sens.... ale ogolnie to tak jak koledzy radzą... lepiej isc w vanka czy nawet vanforda jak budzet mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Jest chyba nawet na giełdzie Vaniek 19 w wielkości 2500S, jak dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Vaniek, to słuszna koncepcja. Jestem jego fanem odkąd kręcę c3000hg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Panowie, tylko chciałbym wiedzieć dlaczego? Samo stwierdzenie, weź Vaniek mnie nie przekonuje. Równie dobrze ktoś może napisac weź, Stradica lub coś innego. Panowe jakieś konkrety przemawiające za innym modelem. ja pytałem o kwestię głebokości szpuli i przelożenia do mojego przeznaczenia, a dostałem sugestie o innym modelu bez podania jakiś konkretnych za i przeciw. Prosze o doprecyzowanie lub wypowiedź odnoś nie głebokości szpuli. Dzięki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Odpuść TP do takich celów, zdecydowani zaproponowany wyżej Vaniek 2500s to jest to czego szukasz i uszczęśliwi duuuużo bardziej Dlaczego kolega ma sobie odpuścić TP? Może jakieś uzasadnienie. Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Bo niezasadnym jest kupowanie "betoniarki" do kręcenia lekkimi przynętami na ultralajtowym kiju...Kawestia wytrzymałości może być dyskusyjna mocno bo nowe Vańki kapitalne są.Lepiej też machać cały dzień zestawem ponad 70gr lżejszym.Kultura pracy to jakby level wyżej na wankiszu.Te aspekty powodują, że UL staje się czystą finezją bez utraty na mocy, wytrzymałości etc... No a chyba o to w tym chodzi prawda, więc po co na początku drogi od razu to ograniczać. Tym bardziej, że różnica w cenie nie jest jakaś gigantyczna. EDIT: żeby nie było, takich przypadków ten vaniek miał więcej, na wędce 6lb do 6gr wyjeżdzają z rzeki błyskawicznie tego typu przyłowy: Edytowane 5 Stycznia 2021 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2703tomi Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Pewno myslicie Panowie o wadze Vanka, owszem mniejsza, ale jakośc materiałów bardziej do mnie przemawia na korzyść TP. Prosze o konkrety. Dzięki Prosze o odpowiedź odnośnie tej płytkiej szpuli, będzie to ok pod okonia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninorc Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Powiem ci tak TP fd 2500 SHG miód malina - a dlaczego - ano dlatego, że oprócz szumów które łatwo zniwelować dostajesz maszynkę BIJĄCĄ TP'15 na łeb. Sztywna konstrukcja, lekkość prowadzenia przynęt stawiających opór w nurcie, super precyzja i wrażenia z użytkowania. Jestem już po jednym sezonie bardzo intensywnym - powiem ci tak, ani boleń 70 ani troć 50 ani kleń, jaź 50 nie robi, żadnego wrażenia. Za to gra hamulcem, precyzja kontroli ryby walczącej w nurcie bezcenna. Można ładować się w stelle' 18 c 3000sdh (jedyny słuszny) ale szkoda zachodu i pieniędzy. Maszynka perfekcyjna. Żadnych bród, nieprawidłowych nawojów. POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi