neronhell Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) Chodzi o modele dostępne w Polsce oraz te które są dostępne np w Japonii i trzeba je sprowadzić. Zgodnie z katalogiem Edytowane 10 Listopada 2021 przez neronhell 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Ten model TP FD C3000MHG też jest dostępny z polskiej dystrybucji Może po prostu sklepy go nie zamawiają, ale "cennikowo" są w niemalże identycznej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Ten model TP FD C3000MHG też jest dostępny z polskiej dystrybucji Może po prostu sklepy go nie zamawiają, ale "cennikowo" są w niemalże identycznej cenie.Tak, C3000M HG jest dostępny a hybryda 3000 MHG nie.Cena C3000M HG jest taka sama jak C3000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 U Mefisto jest rozjazd blisko 400,00 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Pewnie hybryda te 400zł droższa i to nie jest dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Nie hybryda tylko model z płytszą szpulą, jak w linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Każdy sprzedaje jak chce i nic mi do tego.Ja pytałem w sklepie o hybrydę i chcieli mi sprzedać właśnie c3000mhg :-)Bo dla niektórych to C nadal nic nie znaczy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Czy model c3000mhg jest na pewno w Polskiej dystrybucji? Poza Mefisto oczywiście. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Az sprawdziłem... MODELS1000FD, C2000SFD, 2500FD, 2500SHGFD, C3000FD, C3000XGFD, 4000FD, 4000PGFD, 4000XGFD, 4000MHGFD, C5000XGFD Źródło : https://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/gb/en/homepage/Product-detail.P-TWINPOWER_FD.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 (edytowane) He he. Właśnie zadzwoniłem do kolegi z wędkarskiego. Można zamawiać c3000mhg ale przyjdzie dopiero na wiosnę i cena identyczna jak c3000.Ps. Bo mi się przypomniało. TP 15PG też nie było w katalogu na 2015 rok a w sprzedaży był. Edytowane 10 Listopada 2021 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 @przemo_w a znasz kogos kto ma tp4000 pg 15 i chce sprzedać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Nie znam. Nie rozumiem fenomenu przełożenia PG jak i faktu poszukiwania TP 15. Twinek 20 jest wg mnie dużo lepszy. Bo poza tym że kreci fajniej to ma lepszy rotor i w razie zarżnięcia go przekładnia jest dużo tańsza niż do 15stki. No i można mu wpakować przekładnię od Stelli w razie fanaberii :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Nie znam.Nie rozumiem fenomenu przełożenia PG jak i faktu poszukiwania TP 15. Twinek 20 jest wg mnie dużo lepszy. Bo poza tym że kreci fajniej to ma lepszy rotor i w razie zarżnięcia go przekładnia jest dużo tańsza niż do 15stki. No i można mu wpakować przekładnię od Stelli w razie fanaberii :-)Do PG odniosę się . Ma sens na przynęty stawiające większy opór podczas prowadzenia i/lub wielkie silne ryby , czy to w zbiorniku stojacym , bardziej i częściej w rzece . Poza tym jeśli chodzi o Shimano to praktycznie od razu startuje i nie czuć tego na korbie . Do normalnego , codziennego wędkowania wolę tradycyjne przełożenia . Ot i cały fenomen wg moich spostrzeżeń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 @przemo_w a znasz kogos kto ma tp4000 pg 15 i chce sprzedać ?Ja wiem kto ma dwie sztuki napewno w kolezenskiej cenie nie sprzeda ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Muszę chyba kupić ze 3 sztuki Tp 20 bo za 5 lat będzie poszukiwany i sprzeda się z zyskiem :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Muszę chyba kupić ze 3 sztuki Tp 20 bo za 5 lat będzie poszukiwany i sprzeda się z zyskiem :-)3 sztuki z każdego modeluInaczej nie widzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Jeśli ktoś nie lubi dużych nawojów typu 85-95cm do łowienia szczupaków to co wybrać. Jest jakiś kompromis między PG a HG ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 W TP 20 4000 mamy do wyboru aż 4 różnie przełożenia: PG, bez oznaczenia(5,3:1 ) Hg i Xg nie wiem co jeszcze Shimano musi wymyślić żeby Polacy byli zadowoleni 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Shimano Twin Power FD4000 - wersja zwykła vs. PG vs MHG - czy poza przełożeniem i knobem w PG jest między nimi jakąś różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 (edytowane) Shimano Twin Power FD4000 - wersja zwykła vs. PG vs MHG - czy poza przełożeniem i knobem w PG jest między nimi jakąś różnica?Wersja MHG ma płytszą szpulę od od PG i "zwykłego". PG jest cięższy od pozostałych o 5 gram (BUŁOKNOB ).Plus różnice które wymieniłeś. I to tyle. Edytowane 5 Stycznia 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Macie jakiś sprawdzony sklep internetowy gdzie kupiliście TP? Czy za takie pieniądze lepiej poszukać w sklepie stacjonarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Macie jakiś sprawdzony sklep internetowy gdzie kupiliście TP? Czy za takie pieniądze lepiej poszukać w sklepie stacjonarnym?Mefistofishing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) ART ROD, ich sklep jest pod adresem https://spinningshop.pl/ Kupiłem u nich 3 sztuki, żyją, kręcą, łowią. :-) Edytowane 6 Stycznia 2022 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 czy Twin Power FD 4000 ma przełącznik blokady obrotów wsteczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 czy Twin Power FD 4000 ma przełącznik blokady obrotów wsteczych?Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi