Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

He he. Właśnie zadzwoniłem do kolegi z wędkarskiego. Można zamawiać c3000mhg ale przyjdzie dopiero na wiosnę i cena identyczna jak c3000.

Ps. Bo mi się przypomniało. TP 15PG też nie było w katalogu na 2015 rok a w sprzedaży był.

Edytowane przez przemo_w
  • Like 1

Nie znam.

Nie rozumiem fenomenu przełożenia PG jak i faktu poszukiwania TP 15. Twinek 20 jest wg mnie dużo lepszy. Bo poza tym że kreci fajniej to ma lepszy rotor i w razie zarżnięcia go przekładnia jest dużo tańsza niż do 15stki. No i można mu wpakować przekładnię od Stelli w razie fanaberii :-)

• Like 2

Nie znam.

Nie rozumiem fenomenu przełożenia PG jak i faktu poszukiwania TP 15. Twinek 20 jest wg mnie dużo lepszy. Bo poza tym że kreci fajniej to ma lepszy rotor i w razie zarżnięcia go przekładnia jest dużo tańsza niż do 15stki. No i można mu wpakować przekładnię od Stelli w razie fanaberii :-)

Do PG odniosę się .  Ma sens na przynęty stawiające większy opór podczas prowadzenia i/lub wielkie silne ryby , czy to w zbiorniku stojacym , bardziej i częściej w rzece . Poza tym jeśli chodzi o Shimano to praktycznie od razu startuje i nie czuć tego na korbie . Do normalnego , codziennego wędkowania wolę tradycyjne przełożenia . Ot i cały fenomen wg moich spostrzeżeń  :)

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Shimano Twin Power FD4000 - wersja zwykła vs. PG vs MHG - czy poza przełożeniem i knobem w PG jest między nimi jakąś różnica?

Wersja MHG ma płytszą szpulę od od PG i "zwykłego". 

PG jest cięższy od pozostałych o 5 gram (BUŁOKNOB :lol: ).

Plus różnice które wymieniłeś. 

I to tyle.

Edytowane przez Adaś Niezgódka

• 2 tygodnie później...