pawelxx Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Każdy kołowrotek generuje szum czy tego chcemy czy nie...szumi exist, stella i każdy inny. Jeśli chcesz kupić drogi kołowrotek z myślą o braku szumu to pamiętaj, że taki nie istnieje. Szkoda prądu na rozprawki o szumie kołowrotków bo wniosek będzie zawsze taki sam, wirujące części będą słyszalne i nie będzie to melodia inna niż szum.To nie tyle jest zwykły szum tylko w pewnej pozycji korbki pojawia się ten szum zapewne spowodowanym obcieraniem czegoś a to nienjest normalna sprawa [emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 To nie tyle jest zwykły szum tylko w pewnej pozycji korbki pojawia się ten szum zapewne spowodowanym obcieraniem czegoś a to nienjest normalna sprawa [emoji12] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkI słyszysz to nad wodą? Czy tylko w domu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 I słyszysz to nad wodą? Czy tylko w domu?Nowka przyszła wiec nei używałem o odsyłam i czekam na wymianę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Tak myślałem. To niby obcieranie czujesz w gdy korbka jest u góry i zaczyna iść w dół :-)To jest normalne i nawet Stelle 18 czy TP 15 tak mają ale tylko w domu. Nad wodą jest idealnie gładko. Po pierwszym użyciu pod obciążeniem to znika :-) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Dodam tylko, że jak ktoś twierdzi, że jego kołowrotek nie szumi to znaczy, że jest głuchy albo ściemnia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Dodam tylko, że jak ktoś twierdzi, że jego kołowrotek nie szumi to znaczy, że jest głuchy albo ściemnia.Nie zgodzę się. Założyłem szpulke z TP FD do PG i pojechałem nad wodę. W domu pg zakręcił może 2 razy , nad wodą nie szumi i pracuję masełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Nie mam Twin Pawera, ale mój Biomaster 4000fB w fotelu kręci bardzo lekko, za to dla uszu jest bardzo mało przyjemny. Sytuacja diametralnie zmienia się nad wodą pod obciążeniem, jest masło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Witam grono fachowców ... Mam konkretne pytanie :Czy twin power Xd 4000 (przełożenie 4.4) będzie odczuwalnie lepszy do ściągania dużych obrotowek stawiających duży opór w wodzie od standardowej Stelli fi 4000 ????(Chodzi mi o to czy idzie wyczuć różnice w przełożeniu ,zależy mi aby opór podczas kręcenia był jak najmniejszy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Witam grono fachowców ... Mam konkretne pytanie :Czy twin power Xd 4000 (przełożenie 4.4) będzie odczuwalnie lepszy do ściągania dużych obrotowek stawiających duży opór w wodzie od standardowej Stelli fi 4000 ????(Chodzi mi o to czy idzie wyczuć różnice w przełożeniu ,zależy mi aby opór podczas kręcenia był jak najmniejszy )Właśnie do takich zadań stworzone jest przełożenie 4,4-1 czyli PG, zwłaszcza na wodach stojących, lub ściąganych pod prąd.Bo z prądem to się troszkę namachasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Wczoraj zakupiłem drugiego i działa bardzo dobrze.Wydaje mi się że podczas nawijania delikatnie za dużo nawija na dół szpuli a na gorze jakby lekko brakowało.Standardowo widzę ze pod szpula jest jedna podkładka czarna i 4 podkładki w folijce.Wiec kogą te co było od razu założona ściągnąć ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Wczoraj zakupiłem drugiego i działa bardzo dobrze.Wydaje mi się że podczas nawijania delikatnie za dużo nawija na dół szpuli a na gorze jakby lekko brakowało.Standardowo widzę ze pod szpula jest jedna podkładka czarna i 4 podkładki w folijce.Wiec kogą te co było od razu założona ściągnąć ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTą co jest na kołowrotku możesz zdjąć, jeśli jest tam ta grubsza to zamień ją na cieńszą (dołączone w zestawie 2 x grubsza, 2 x cieńsza) to powinno poprawić nawój.Zazwyczaj jest tak że z tymi podkładkami trzeba troszkę pokombinować by nawój był OK. Edytowane 19 Maja 2022 przez Adaś Niezgódka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Dzięki - jutro pokombinuje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Mam pytanko, dzisiaj odebrałem Twin Powera C3000FD. Szumi i kręci dosyć głośno. Czy z czasem on się rozkręci i będzie chodził w miarę ok. Kręciłem wcześniej 2 egzemplarzami w sklepie no i oba chodziły w miarę cicho i płynnie. Ten typ tak ma że potrzebuję czasu na rozkręcenie i będzie chodził gładgo i ciszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Pyknij kropelkę oliwki Shimano na ośkę, powinno wyciszyć szumy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 I pyknij sporo kropelek łiskacza do korpusu, to nie zaszkodzi, a na pewno się przyda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Mam pytanko, dzisiaj odebrałem Twin Powera C3000FD. Szumi i kręci dosyć głośno. Czy z czasem on się rozkręci i będzie chodził w miarę ok. Kręciłem wcześniej 2 egzemplarzami w sklepie no i oba chodziły w miarę cicho i płynnie. Ten typ tak ma że potrzebuję czasu na rozkręcenie i będzie chodził gładgo i ciszej?Wymiana smaru na syntetyczny i dolnego łożyska piniona na coś porządnego wyciszy młynek. Z całym szacunkiem kolego Gulf ale kropelka oliwki na ośkę nic nie da.A co się tyczy łiskacza to " NO COMMENT" . Edytowane 29 Października 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 @Adaś NiezgódgaDziękuję za rzeczową i merytoryczna odpowiedź. Wiesz, nie bardzo bym chciał zakup nowego kołowrotka zaczynać od jego poprawiania i przywracania do stanu normalnego, gdzie mam możliwość poprostu jego zwrotu.W przypadku Twin Powera nie spodziewałem się tego, co jest bolączka niższych serii jak chociażby Stradica. W sklepie wędkarskim naprawdę zrobił na mnie pozytywne wrażenie ten Twin Power a zamówiłem z neta bo jest trochę taniej. Jednak te zakupy bez oglądania to jest trochę taka loteria.Ktoś wyżej pisał, że po pierwszym łowienie się poprawia ale nie wiem czy w każdym egzemplarzu więc nie będę ryzykował i go zwrócę. Gdyby nie powyższe, to naprawdę fajny i przyzwoity kręcioł, tylko trzeba będzie namierzyć właściwy egzemplarz :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Ja bym pokręcił po pierwszym wędkowaniu się rozkreci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) Zapłać 1800zł i wymień sobie smar , łożysko oraz kapnij trochę oliwki. Niezła parodia Edytowane 30 Października 2022 przez mepps 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Chytry traci podwójnie...Odeślij w ramach reklamacji. Pewnie na swój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Twin Powery z serii 2015 różnie szumiały, bardziej lub mniej, jak się trafiło. 2020 też szumią ale znacząco ciszej i mniej trafia się z głośnym szumem. Aczkolwiek w sklepie macałem i szumiał bardziej niż 3 kupione z neta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 A po podpięciu przynęty i zwijaniu nad wodą też szumią ? Może warto sprawdzić jak się sprawują podczas wędkowania? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) A po podpięciu przynęty i zwijaniu nad wodą też szumią ? Może warto sprawdzić jak się sprawują podczas wędkowania?Cześć pewnie zacznie pracować lepiej a w niektórych egzemplarzach praca się nie zmieni. Zapewne jest to dylemat dla osób które kupiły kołowrotek nowy przez net, i mają możliwość go zwrócić. Jeżeli pójdą nad wodę i zaczną łowić już go nie odeślą. Edytowane 30 Października 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Moje egzemplarze ktore kupowalem z internetow chodziły/chodza od poczatku bardzo dobrze. Mialem c2000s, 2500, PG 4000 oraz ostatni swierzo zakupiony c3000 pracuje wybornie. Twin powery 2015 potrafiły „postukiwac” od nowosci… przynajmiej te ktore byly w moim posiadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi