darek_tz Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Nadal są dostępne knoby od TP 15, stelli 14. Od Stradica FL jest tej samej wielkości. Od Stelli Fj będzie ciut większy ale mega wygodny.Czy mógłbyś podpowiedzieć gdzie są dostępne? Jeśli odkręcisz knob i przy przykręcaniu uszkodzisz łożysko czy gwint ( znam takich artystów) to nadal będzięsz miał przekonanie że gwarancja obowiązuje?Nigdzie nie wspomniałem, że w przytoczonym przypadku knob był uszkodzony więc nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Dodatkowo we wspomnianym przeze mnie przypadku, przed oddaniem do serwisu został założony oryginalny knob. Odmówiono gwarancji tylko dlatego, że serwis poznał, że knob był zmieniany i tyle. A z tą szpulą to chyba lekka przesada ale... jeśli zamienisz na szpulę od Stradica i oryginalną powiedzmy sprzedasz a młynek ulegnie uszkodzeniu nie z Twojej winy. Serwis stwierdzi że nie będzie naprawiał a wymieni Ci młynek. To ma Ci oddać ze szpulą oryginalną czy tą tańszą od Stradica?Oczywiście, że przesada, to było stwierdzenie ironiczne ale odpowiadając na Twoje pytanie - Ma oddać nowy kołowrotek z tańszą szpulą od Stradica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 (edytowane) Ja dałem przykład. Producenci nie pozwalają na żadne ingerencje a odkręcanie knoba już nią jest. Mozna sobie knob zamówić w każdym sklepie współpracującym z Shimano PL. Co do ostatniego zdania. Taki myk to może pan Heniu pod sklepem zrobić a nie serwis bo serwis obowiązują pewne przepisy prawne dotyczące wymiany towaru. Edytowane 15 Listopada 2022 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Przeważnie sklepy nie chcą się bawić w zamawianie takich drobnostek, dlatego jeśli ktoś posiada wiedzę gdzie i jaki knob nabyć to pytanie nadal aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Przeważnie sklepy nie chcą się bawić w zamawianie takich drobnostek, dlatego jeśli ktoś posiada wiedzę gdzie i jaki knob nabyć to pytanie nadal aktualne.Tak na szybko sprawdź w mefistofishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Np. Białaryba.pl to i śrubkę za 5zł Ci zamówi.Mefi to pewnie ma te knoby od ręki :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Na szczęście nie mam żadnych kołowrotków z gwarancją Shimano PL.Poprawia mi to jakość snu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 (edytowane) Panowie, przymierzam się do zakupu Twin Powera na Morskie Trocie. Mogę od kolegi w b dobrej cenie wziąc 4000 PG. Używany 30 minut . Mefisto również powiedział zeby brac tego fd nie xd bo cos tam z nimi jest. Jakie jest wasze zdanie . Fd w katalogu normalnie opisany do lowienia w slonej wodzie. Edytowane 17 Listopada 2022 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Na morskie trocie zbyt niskie przełożenie. Nakręcisz się niemiłosiernie. Na rzekę jak najbardziej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Namorze hg jako kompromis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) Na morze hg jako kompromis?Od 2009 roku kręcę, na bałtyckich łowach, kołowrotkami Daiwy 3000, o przełożeniu 1:4,8.Jest OKTak tylko, dla zobrazowania napisałem. Edytowane 19 Listopada 2022 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 (edytowane) Tak bardziej ekonomicznie od TP ze stajni Shimano na morska troć można nabyć Spheros SW 4000 XG. Używałem na razie jeden sezon i było ok. Przełożenie wysokie. Edytowane 19 Listopada 2022 przez Marconi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Tak bardziej ekonomicznie od TP ze stajni Shimano na morska troć można nabyć Spheros SW 4000 XG. Używałem na razie jeden sezon i było ok. Przełożenie wysokie.Mam TP4000SW B. Ale myślałem nad czymś lżejszym bo jestem sadystą i trocie łowię od świtu do zmroku ????. Wieczorem już wszystko boli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 To ten Spheros i wadze jest ekonomiczniejszy od TP, 280 do 355 gram. To jednak nie ta półka co TP SW , tak tylko podałem jako przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Mam TP4000SW B. Ale myślałem nad czymś lżejszym bo jestem sadystą i trocie łowię od świtu do zmroku . Wieczorem już wszystko boli..może BG MQ 3000, waży 265g, przełożenie wysokie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 To ten Spheros i wadze jest ekonomiczniejszy od TP, 280 do 355 gram. To jednak nie ta półka co TP SW , tak tylko podałem jako przykład.Właśnie . Klasa nie ta ale waga super. Tutaj mam dylemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Właśnie . Klasa nie ta ale waga super. Tutaj mam dylemat...Jeśli pytasz to odpowiem co bym wziął. Twin Power 4000 FD2020 zwykłego z przełożeniem 1:5,3. Przełożenie jest ok, kołowrotek raczej niezajebliwy. Katuję 2 sezony Twin Power C3000 na sandaczach, w Polsce to raczej lekko i małe przynęty, w Szwecji na ciężko z przynętami 15-16cm, główki 20g, podbijanie z kija i korby. Na razie nic nie czuje aby się rozlatywał, rzęził. Dodam, że na pierwszym wyjeździe do Szwecji kołowrotek firmy D zajechałem w tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Jeśli pytasz to odpowiem co bym wziął. Twin Power 4000 FD2020 zwykłego z przełożeniem 1:5,3. Przełożenie jest ok, kołowrotek raczej niezajebliwy. Katuję 2 sezony Twin Power C3000 na sandaczach, w Polsce to raczej lekko i małe przynęty, w Szwecji na ciężko z przynętami 15-16cm, główki 20g, podbijanie z kija i korby. Na razie nic nie czuje aby się rozlatywał, rzęził. Dodam, że na pierwszym wyjeździe do Szwecji kołowrotek firmy D zajechałem w tydzień.Chodzi o Daiwe czy Dragona? Ten D ma jakiś model? Jak piszemy o Twin Powerze to fajnie by było wiedzieć o modelu od firmy D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) Chodzi o Daiwe czy Dragona? Ten D ma jakiś model? Jak piszemy o Twin Powerze to fajnie by było wiedzieć o modelu od firmy D.Też japoński. Edytowane 21 Listopada 2022 przez CORNEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 C3000 i 20 g główki? A później piszą, że kołowrotek po sezonie albo dwóch się rozleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Większych bzdur nie czytałem od lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 C3000 i 20 g główki? A później piszą, że kołowrotek po sezonie albo dwóch się rozleciał.A jaki rozmiar byś użył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Większych bzdur nie czytałem od lat.Mierzysz wszystkich swoją miarą. Ty potrafisz używać młynka i nawet gdybyś zapiął 40gram to mu krzywdy nie zrobisz ale uwierz mi że są osoby które 20 g główką zniszczą c3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Mierzysz wszystkich swoją miarą. Ty potrafisz używać młynka i nawet gdybyś zapiął 40gram to mu krzywdy nie zrobisz ale uwierz mi że są osoby które 20 g główką zniszczą c3000.tak, a najlepiej użyć wersji SW dla spokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Najlepiej 1400 SW :-)Śmiało wydajecie opinie patrząc na siebie posiadając powiedzmy 4-6 młynków.Tylko że 60% " Kowalskich" ma do spinningu 2 młynki z którymi oblatują większość ryb. Pisząc że coś wytrzyma to wróżenie z fusów bo nie macie żadnej wiedzy jak pytający łowi, gdzie łowi i jak dba o sprzęt.A później jest płacz bo ktoś mu doradził a młynek nie podołał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 5 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Szybkie pytanie. Do kija 14-42gr przeznaczenie sandacz brać model 4000 PG ? Do tej pory używałem Daiwy BG 3000 ale lekko przyciężkawa dla mnie i chcę ją zostawić tylko na morskie trocie, a że jeżdżę dwa razy w roku to pewnie dożywocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi