Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Ubot,

Wręcz odwrotnie, właśnie kupiłem 4 sztukę c3000 fd. Po co zmieniać coś, co jest niezajebliwe. :D

Może przez zwykłą ciekawość ;)

Też czekam na nowy model

Nie sadze żeby wymyślili coś nowego

Bardziej mnie interesuje kolorystyka :P

Edytowane przez Rampampam

Używam modeli 2015 i 2020 po 2 sztuki w każdym modelu w wielkości c3000. Jeden z 2015 zaczął rzęzić, po naprawie działa ok. 2 sztuki model 2020 mam od 2020 roku, łowię lekko, ciężko, tylko i wyłącznie sandacze w Polsce i Szwecji, zadnych oznak zmęczenia. 

To samo mam z Certate modele 2013 i 2016, chodzą bezproblemowo. Ale te używam na szczupaka do większych gum, czasami na ciężko. 

Używam modeli 2015 i 2020 po 2 sztuki w każdym modelu w wielkości c3000. Jeden z 2015 zaczął rzęzić, po naprawie działa ok. 2 sztuki model 2020 mam od 2020 roku, łowię lekko, ciężko, tylko i wyłącznie sandacze w Polsce i Szwecji, zadnych oznak zmęczenia.

To samo mam z Certate modele 2013 i 2016, chodzą bezproblemowo. Ale te używam na szczupaka do większych gum, czasami na ciężko.

A pamiętam jaki był szał na 2015 jak 20 wychodziła ???????????? Zaraz używkę 2020 będzie można na nowego zamienić ????
  • Like 1

Częsta przypadłość na mrozach. Łożysko oporowe puszcza.

To znaczy że jak mrozy miną to będzie ok, że niby tylko w mrozach tak ma, bo pierwszy raz wędkowałem na mrozie i tak się stało że zaczęło przepuszczać i korbo się cofa. Czy jednak wymaga naprawy i w późniejszym etapie unikania przymrozków ?

To znaczy że jak mrozy miną to będzie ok, że niby tylko w mrozach tak ma, bo pierwszy raz wędkowałem na mrozie i tak się stało że zaczęło przepuszczać i korbo się cofa. Czy jednak wymaga naprawy i w późniejszym etapie unikania przymrozków ?

Jeśli nie lałeś oliwki na oś to pewnie smar zassała. Trzeba ją wyczyścić.
  • Like 1

Jeśli nie lałeś oliwki na oś to pewnie smar zassała. Trzeba ją wyczyścić.

Nic z nim nie robiłem, ale dziś pakowałem go z zamiarem wysyłki do serwisu i o dziwo sam się naprawił ?

Zrobiłem kilkadziesiąt prób i nic nie przepuszcza, może ktoś ma racje że to na mrozie tylko takie dolegliwości. Od czasu kiedy wykryłem awarie kołowrotek leżał nie używany w ciepłym.

• 1 miesiąc temu...

Cześć,

jaka jest realna pojemność TP 3000 MHG plecionki 0, 13, 0,15 i 0,18?

pzdr,

tomek

Jak podaje producent w opisie na szpuli to linki oznaczonej jako PE 1.2 wchodzi 150m

Linka pe 1.2 to ok 0.178mm

Patrząc pp rozmiarowce power pro to linka Opisana jako 0.15 jest grubsza niż pe 1.2 z firmy YGK.

Edytowane przez Rampampam
  • Like 1

Jak podaje producent w opisie na szpuli to linki oznaczonej jako PE 1.2 wchodzi 150m

Linka pe 1.2 to ok 0.178mm

Patrząc pp rozmiarowce power pro to linka Opisana jako 0.15 jest grubsza niż pe 1.2 z firmy YGK.

No to widziałem, chciałbym wiedzieć jak w praktyce wychodzi.