smokwelski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 lepsze wrogiem dobrego :-)czy lepsze?Pamiętam analogiczne dysputy z okazji wyjścia Vanquisha 12. Rzeczywiście był to na swój sposób przełomowy model, szczególnie jeśli chodzi o zbicie masy. Porównania do Stelli i takie tam... w końcu ktoś, chyba Artur vel Mefisto zaryzykował otwarcie: lepszy, niż Stella (oczywiście porównanie dotyczyło Stelli 10). Po paru latach, niezbędnych do nabrania zdrowego dystansu można chyba stwierdzić, że okazał się on bardzo udanym kręciołkiem, lecz Stelli nie skaleczył i trwa sobie ona tam spokojnie na samym szczycie i lekce sobie waży podjazdy coraz to nowych harcowników. mając do wyboru używaną Stellę 04 czy 07 o normalnym stopniu zużycia przez te, było nie było już naście lat, i nowego TP 20 bez sentymentów capnąłbym twinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 lepsze wrogiem dobrego :-)czy lepsze?Pamiętam analogiczne dysputy z okazji wyjścia Vanquisha 12. Rzeczywiście był to na swój sposób przełomowy model, szczególnie jeśli chodzi o zbicie masy. Porównania do Stelli i takie tam... w końcu ktoś, chyba Artur vel Mefisto zaryzykował otwarcie: lepszy, niż Stella (oczywiście porównanie dotyczyło Stelli 10). Po paru latach, niezbędnych do nabrania zdrowego dystansu można chyba stwierdzić, że okazał się on bardzo udanym kręciołkiem, lecz Stelli nie skaleczył i trwa sobie ona tam spokojnie na samym szczycie i lekce sobie waży podjazdy coraz to nowych harcowników. mając do wyboru używaną Stellę 04 czy 07 o normalnym stopniu zużycia przez te, było nie było już naście lat, i nowego TP 20 bez sentymentów capnąłbym twinkaUwierz mi nie zamieniłbym swojej 4000FD za nowego twinka[emoji38][emoji38]. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Nie zmieniaj :-). Patrz mój post - na samej górze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Myślałem o nim (4000)pod trocie ale z tą wagą do trociówek w ogóle się nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Czyli z dysputy czy lepsze audi czy BMW płynnie się przychodzi czy lepsze Q7 po leasingu czy może nowe Q3 Zachowując analogie motoryzacyjne, tak lubiane przez niektórych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Dotarła dzisiaj paniena 4000 z rocznika 2018.W rodzinie raźniej[emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ładne maszynki Jozi , ja jeszcze niemam takiej Panny , ale jak będzie to tylko model 4000 by targała ciężkie wabiki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 To tobie baby brak, nie panny???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ładne maszynki Jozi , ja jeszcze niemam takiej Panny , ale jak będzie to tylko model 4000 by targała ciężkie wabiki.No na końcu z prawej masz 4000 FJ, przełożenie 5.3, to już niezły mocarz.Do ciężkich mam TP SW 4000 2009, to jest potwór.Na główki 50g + gumy 4-6".Docelowo ma obrabiać jeszcze na ciężej łowy boleniowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Mocno zbaczacie z kursu, a potem się dziwić że ktoś będzie zakładał nowy temat pytając o TP 20. Szuka taki nieszczęśnik konkretów, a tu połowa postów w tym temacie dotyczy wyższości daiwy nad shimano, lub wyższości Stelli nad TP Ja już zarezerwowałem rozmiar 4000, zdążyłem nawet zmienić jeszcze kilka detali wizualnych w zamówionym u Skalka SLS9015, tak aby lepiej się komponowały z nowym TP 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuitam Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Ale wiemy już o body i rotorza oraz bebechach ale czy rolka będzie zmieniona a nie taka jak w 15 bo nigdzie info nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Mnie zastanawia wycinek tego co powiedział, w tym filmiku odnośnie zastosowania dwóch różnych metali w rotorze. Aluminium lub magnezu w zależności od wielkości modelu.Zapewne 4000 i c5000 ma magnez aby zmniejszyć wagę.Mam wrażenie że shimano wykorzystuje komponenty,w tym wypadku rotor stelli FI w tym twin powerze. Wzmianka o magnezowym rotorze w zależności od rozmiaru.Zapewne mieli duży stock tych części i być może znaleźli rozwiązanie aby je wykorzystać. Domniemam nawet iż rolka w nim będzie stelli FI czyli zintegrowana z łożyskiem. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Z tego co kojarzę, to magnez w najmniejszych modelach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Mnie zastanawia wycinek tego co powiedział, w tym filmiku odnośnie zastosowania dwóch różnych metali w rotorze. Aluminium lub magnezu w zależności od wielkości modelu.Zapewne 4000 i c5000 ma magnez aby zmniejszyć wagę. Z tego co kojarzę, to magnez w najmniejszych modelach. W Stellach jest magnezowy rotor do rozmiaru C2500 wlacznie.2500/C3000/4000 i C5000 maja aluminiowy.Per analogia, w TP 2020 moze byc to tak samo wdrozone. A moze sztab inzynierow ma nowy pomysl w tym zakresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Dzięki za wyjaśnienie. Czyli analogicznie sądzę iż przeliczyli się z wyprodukowaniem rotorów do stelli FI, a teraz je adoptują do twin powera. Takie coś to norma w firmach produkcyjnych z którymi miałem do czynienia. Nie twierdzę tego na pewno w tym przypadku, ale wiem że tak się to robi:) Edytowane 22 Stycznia 2020 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Nie ma co gdybać skoro już to zostało wyjaśnione w tym wątku.Rotor magnezowy ma tylko rozmiar 1000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Racja:) fajny jest ten nowy twinek przynajmniej wizualnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Nie ma co gdybać skoro już to zostało wyjaśnione w tym wątku.Rotor magnezowy ma tylko rozmiar 1000. Na podstawie tej samej tabeli ze strony shimano wyjaśniono tu również, że body w całości jest z Al, a okazuje się, że tylko w połowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Na podstawie tej samej tabeli ze strony shimano wyjaśniono tu również, że body w całości jest z Al, a okazuje się, że tylko w połowie.Jak tak faktycznie jest to trzeba pisać do Shimano z pretensjami i żądać rekompensaty, albo kupować Daiwe Edytowane 22 Stycznia 2020 przez rolen 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Na podstawie tej samej tabeli ze strony shimano wyjaśniono tu również, że body w całości jest z Al, a okazuje się, że tylko w połowie.Brak cI4 w ikonkach użytych technologi, wyklucza twoją teorie. Poczekajmy a zobaczymy.Nie ma co snuć domysły:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jak tak faktycznie jest to trzeba pisać do Shimano z pretensjami i żądać rekompensaty, albo kupować Daiwe W życiu .Wolę shimano z plastic fantastic jak cudowne olejki i tak łożyska rdzewieją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Na podstawie tej samej tabeli ze strony shimano wyjaśniono tu również, że body w całości jest z Al, a okazuje się, że tylko w połowie.Body jest z alu ale klapka/pokrywka (czy jak ja tam zwal) do boody jest z platiku i po problemie marketingowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Na pewno? Z filmików i zdjęć wnoszę, że jest odwrotnie, standardowo: pokrywa ze stopką alu korpus zasadniczy: ci4. Ja się fopatrzyłem ikonki ci4+ na stronie. Z rotorami, tak jak koledzy wskazali. Mg yylko w najmniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 W życiu .Wolę shimano z plastic fantastic jak cudowne olejki i tak łożyska rdzewieją.Po prostu człowiek niereformowalny i jeszcze innym w głowach miesza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi