Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno? Z filmików i zdjęć wnoszę, że jest odwrotnie, standardowo: pokrywa ze stopką alu korpus zasadniczy: ci4.

Ja się fopatrzyłem ikonki ci4+ na stronie.

Z rotorami, tak jak koledzy wskazali. Mg yylko w najmniejszym.

Wrzucisz link gdzie widzisz Ci4+? Według moich obserwacji też stopka alu, a druga połówka Ci4+. Tak czy inaczej ściemniają, bo miało być Hagane body, Al etc., a w połowie jest plastik fantastik, ale oczywiście zapewniają, że tough as Stella:)

Test gniecenia kompozytu XT7 wykonany :-)

Ściskając dwoma rękami kombinerki nie udało mi się zgnieść obudowy.

Poddała się dopiero gdy wpadła pod tą część kombinerek do cięcia kabli :-)

Film mam ale nie mam zielonego pojęcia jak go tu umieścić.

Tą część mogę oddać do dalszych testów :-) gdy ktoś chciał.

• Like 3

Nie do końca mogę zrozumieć co shimano chciało osiągnąć nowym TP... Dla mnie od zawsze był to model premium do ciezszego zastosowania, do takiego bardziej "chłopskiego" traktowania niż np Stella. Do lajtowego łowienia i wszędzie gdzie istotnya jest finezja i lekkość zestawu, jak ulał uplasował się VANQUISH - i super.

Gdzie plasuje się więc nowy TP?

Dla mnie zmiana full metal body na pol plastikowe plus zastosowanie micromodulow zmienia dotychczas cenionego "twardziela" w... No właśnie, nie wiadomo co..

Taki trochę zbytnio dbajacy o linię i wygląd.. metroseksualny???????

• Like 2

Test gniecenia kompozytu XT7 wykonany :-)

Ściskając dwoma rękami kombinerki nie udało mi się zgnieść obudowy.

Poddała się dopiero gdy wpadła pod tą część kombinerek do cięcia kabli :-)

Film mam ale nie mam zielonego pojęcia jak go tu umieścić.

Tą część mogę oddać do dalszych testów :-) gdy ktoś chciał.

Ja najpierw wrzucałem na jututba, a potem link tu na forum wklejałem.

Żal mi takich stwierdzeń pół to pół tamto bo to niczego do łowienia nie wnosi jak nie masz umiejętności! i jescze próbóją co niektórzy winić plastikową klapkę za to że ryb nie łapią -to jest k....a dekiel taki jak w samochodzie za 300 tyś zł i tam ci to nie przeszkadza a w kołowrotku za 1,5k już tak.Zacznijcie pisać o czymś co ma wymierne skutki a nie rozbieracie Chińską dmuchaną lalę na elementy (usta nie takie włosy złę i kro....e mogła by mieć większe lub mniejsze.Jak zaczniecie rozbierać serwisować i łapać na te kołowrotki to będziecie co niektórzy mieli prawo do bicia piany.

Prawda Sławku czy Jozi i " Panie Leśniaku " ! Są inne ważne rzeczy z mechanizmu niż klapka.

Edytowane przez tuitam

Żal mi takich stwierdzeń pół to pół tamto bo to niczego do łowienia nie wnosi jak nie masz umiejętności! i jescze próbóją co niektórzy winić plastikową klapkę za to że ryb nie łapią -to jest k....a dekiel taki jak w samochodzie za 300 tyś zł i tam ci to nie przeszkadza a w kołowrotku za 1,5k już tak.Zacznijcie pisać o czymś co ma wymierne skutki a nie rozbieracie Chińską dmuchaną lalę na elementy (usta nie takie włosy złę i kro....e mogła by mieć większe lub mniejsze.Jak zaczniecie rozbierać serwisować i łapać na te kołowrotki to będziecie co niektórzy mieli prawo do bicia piany.

Prawda Sławku czy Jozi i " Panie Leśniaku " ! Są inne ważne rzeczy z mechanizmu niż klapka.

Musisz zrozumieć, że jest zima a w zimie forum żyje :)  :) :)  :) .

Na dodatek jeszcze premiery kołowrotków idą, więc jest kumulacja :)  :) :) .

Ja tam nie widzę powodu do analizowania czy to amelinium czy plastic fantastic, bo kołowrotek jest naprawdę ładny i swoje zapewne wykręci.

Wierzę w inżynierów z shimano, bo zarówno z amelinium czy plastiku potrafią wytworzć przyzwoity kołowrotek czego dowodem są stare czarnuchy czy TP SW z 2009 roku.

Wszak zawsze powtarzam, że prawdziwy facet baby 10 lat nie trzyma a nie 20 lat kołowrotek :lol:  :lol: :lol:  :lol: . 

I gitara. Polecam zatem udać się nad wodę i łowić, bo sezon już ruszył na całego, a nie marnować czas na przeglądanie na forum wypocin kołowrotowych teoretyków.

• Like 11

Żal mi takich stwierdzeń pół to pół tamto bo to niczego do łowienia nie wnosi jak nie masz umiejętności! i jescze próbóją co niektórzy winić plastikową klapkę za to że ryb nie łapią -to jest k....a dekiel taki jak w samochodzie za 300 tyś zł i tam ci to nie przeszkadza a w kołowrotku za 1,5k już tak.

Możesz Kolego zacytować, kto tu wini plastkową klapkę za to, ze ryb nie łowi?

• Like 3

Pawel - chyba lepiej zeby ten kolega juz nic nie cytowal  ;) coz mozna sensownego powiedziec o jego wypowiedzi? albo nic albo dosadniej,- wart Pac palaca... :lol:

Smok mu fajnie odpowiedziaj i jest git-ara :lol:

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 3

Dla mnie zmiana full metal body na pol plastikowe plus zastosowanie micromodulow zmienia dotychczas cenionego "twardziela" w... No właśnie, nie wiadomo co..

Taki trochę zbytnio dbajacy o linię i wygląd.. metroseksualny???

Poprzednicy 2015 i 2911 też nie były full metal body. Mylę się?

Edytowane przez godski

Poprzednicy 2015 i 2911 też nie były full metal body. Mylę się?

Mylisz się. Były. Nie, żebym przez to jakoś jechał po tp 2020, ale gwoli ścisłości, były. Miały za to rotory plastikowe, sensu stricto, nie ci4. Czas oceni, może jedno i drugie dobre.

Co do krytyki. Mądrej głowie dość po słowie. Cenię każdego własne zdanie. Ale w tym temacie niestety kolega się nie dowie, że tp20 jest super trwałym młynkiem, kręcącym lata bezawaryjnie, ciągającym bez znużenia wirówki nr 6 i wciągającym szczupaki do 1,5 kg przez przelotki. Choćby z tego względu, że oficjalna premiera w marcu. Zostaje więc teoretyzowanie. Jeden to libi, inny nie. Zasadą forum jest, że jak mnie temat nie interesuje i nie mam w nim nic do poeiedzenia, to go nie czytam i tyle. Nie łowię na casting to nie wchodzę na ten dział i nie zwracam tam piszącym uwagi, że to jakaś dewiacja łowić młynkiem do góry, a kij w jednym kawałku - herezja.

Masz oczywiście sporo racji. Są rzeczy ważniejsze w wędkowaniu, niż materiał klapki młynka. Ale jest prawda czasu i prawda ekranu, jak mówi pismo (czy tam film). Tu akurat jest miejsce i czas na wiwisekcję techniczną młynka, którego pewna grupa nie widziała na oczy ani nie słyszała na uszy. A o stpitisie może na razie pomarzyć. Ale ta grupa ma jakąś tam radość z prowadzonej konwersacji. Więc uszanujmy to. Kogo nie interesuje - są albo wątki praktyczne typu "co nowego nad wodą" albo też opcja pójścia na całość : porzucenie wędkowania w internetach i wyjscie z matrixa do realu, w skrócie wyjazd na ryby.

• Like 1

To ciekawe dlaczego w teoretycznie wyższym i droższym modelu SW2009 dali plastik.

Da się zauważyć wysyp poprzedniego modelu 2015 na giełdzie, idzie nowe ?

Gdyby 09Sw był cały alu to gdzie miejsce dla Stelli 08Sw? Drabinka musi być zachowana :-)

Gdyby Tp20 był cały alu to gdzie miejsce do Stelli Fj? :-)

Japońcy oddzielają Saltwater od freshwater . To są oddzielne drabinki więc 09sw tylko teoretycznie jest wyższy od 11. To inna kategoria.

Czemu jest wysyp 15stek? Bo cena 20stki jest na wyjściu całkiem przystępna. Za 1519 zł można w necie znaleźć oferty w przedsprzedaży.

Dorzucasz do używki 2-3stowki i cieszysz się nowym młynkiem.

Nie sądzę że tylko ta pokrywka odróżnia tp od stelli bo to by był strzał w kolano. Haczyk jest pewnie w środku patrząc na tą pokrywkę. Może tam brak 1 szpilki trzymającej oscylacje?

Edytowane przez przemo_w
  • Like 6

Jest kilka niuansów. Przekładnia utwardzana TiN zarezerwowana na razie wyłącznie dla Stelli. Ale coraz mniej rozwiązań gwiazdka ma na wyłączność. Mikromoduł i szeroka oscylacja odpadły w dół aż do Stradica, a niewiele doszło w generacji 18. Właściwie to nic naprawdę znaczącego, niuanse. Twin zawsze był takim złotym środkiem, bez wodotrysków, ale solidnie, górna półeczka. Niewykluczone, że tak pozostanie.

Stella to przerost formy nad treścią. Nie sposób się nie zgodzić. Jednak mimo to tej treści w niej tyle, że przytłaczającą większość młynków tego świata zostawia w tyle już w przedbiegach.

• Like 2