Lucas Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 No bo ciut zgrabniejszy a kijek mam 230 cm i ogarnia max główki 18g. Gdyby nie to, że bolki też tym łowię pewnie 2500/3000 bym celował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A czym niby rózni się 4000 od 4000MHG oprócz przełożenia i trochę płytszej szpuli, że niby zgrabniejszy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 (edytowane) Ma mniejsza szpule i rotor. Edytowane 23 Czerwca 2020 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Pewnie chodziło o 3000mhg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Panowie planuje na dniach zakup TP 4000 tylko zastanawiam się jaka wersję wybrać. Zwykłą czy MHG... Zastanawiam się czy wersja MHG nie ma oporów przy starcie? Wcześniej ujeżdżałem Penny, miałem stradica fa i jednak nie bardzo mi pasował ten start. Jak to się ma w nowych TP?O 3000MHG nie było tu mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A tak przepraszam za nieścisłości. Chodzi o 3000 MHG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Jeśli chodzilo o 3000 MHG to faktycznie będzie git do tego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 A tak przepraszam za nieścisłości. Chodzi o 3000 MHG.Jak masz możliwość kupić 3000mhg to zdecydowanie lepsza opcja niż 4000. Wg mnie nic nie wnosi ta duża i cięższa Szpula i rotor w 4000. Zwłaszcza przy takim kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Ja ostatnio zdejmowałem bolki dzięki szpuli Yumeya 19 4000 dlatego że jest szersza i lepiej z niej leci o te 5 metrów dalej, ta sama linka,wędka i przynęta linka na 4000S duel Hard 1.0Pe. bolki harcowały przy wyspie waląc po tatarakach w ukleje .bez większej szpuli bym się dorwał ich a stałem już po pachy w wodzie Wiem wyjątkowa sytuacja,ale jednak czasem szpula pomoże 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Popieram Hasiora. Tez Bardzo często lowię „zbyt dużymi” kołowrotkami właśnie ze względu na średnice szpuli i zasięg rzutowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 O tym zapomniałem... Bolki właśnie też zamierzam nim łowić. Wagowo mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Nie wydaje mi się żeby długością 230cm (o takiej tu mowa) będą pobijane rekordy odległości. 3000mhg jest fajnym kompaktowym uniwersalnym młynkiem. Do kija ze 3m i przelotki wejściowej z 30mm może jest zasadny taki rozmiar 52mm srednicy szpuli albo więcej. Zresztą ja się nie znam. Jak tam uważacie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Teraz te mlynki są tak lekkie ze ja mam wszystko w 4000 , lata mega daleko, ale i łowiska mam specyficzne, No i lekko praktycznie nie łowię wcale.Mniejszy będzie uniwersalniejszy , najlepiej iść z kijem do sklepu i przymierzyć co Tobie wyłącznie Tobie pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Ja mam inne pytanie, czy ktoś z was zna wagę samego korpusu TP20 w rozmiarze 2500 albo c3000? Bez szpulki, korbki, pokrętła hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Na logikę, waga będzie taka sama. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Heh wiem, chodziło mi o to, czy może ktoś zna wagę 2500/c3000 bo to ta sama buda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Ja mam inne pytanie, czy ktoś z was zna wagę samego korpusu TP20 w rozmiarze 2500 albo c3000? Bez szpulki, korbki, pokrętła hamulca. Twin Power 2500 FD 5.3 Body - 146gKorba - 26gPokrętło hamulca - 9gSzpula z podkładem z żyłki i nawiniętymi 180m plecionki YGK EGI METAL 0.6 - 41g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Bardzo dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Szykuje się odchudzanie? Sam już w myślach zakładam szpulę i korbę od Vańka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Narazie tylko się zastanawiam ile taki TP na oryginalnych lżejszych podzespołach by wyszedł bo jeśli chodzi o wygląd to jak dla mnie tylko by zyskał bez tych złotych świecidełek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Na samej korbie zrobi się -9gZa to na szpuli chyba już niewiele poza wyglądem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 (edytowane) Po takim "tiuningu" na pewno zblizy sie do Stelli, przynajmniej w finansowym aspekcie A jak ma sie nie blyszczec, to moze: czarno - lekko w lokciu - mocno i wytrzymale na lowisku https://www.mefistofishing.pl/shimano-exsence-3000mhg-new-2017-p-1748.html Edytowane 24 Czerwca 2020 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 W moim przypadku nie chodzi o usiłowanie zbliżenia się do czegokolwiek tylko raczej przyjemności z samego kombinowania, urwania przy okazji kilku gram co sprawia mi frajdę poza samym lowieniem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 2500 waży 220g z linką, nie ma tragedii, to już taka sztuka dla sztuki w moim przypadku, użytkowo nie czyje takiej potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin j Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) CześćGubię się nieco w tych wersjach. Co byłoby lepsze - wielkość/przełożenie (zachowując Biomastera 2500fb jako rezerwę) do kija Aspire 2,4m/30g (raczej średnia nizinna rzeka, okazyjnie Wisła)? Ten 4000 z płytką szpulą? Edytowane 25 Czerwca 2020 przez marcin j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi