Guzu Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Popsuć się może wszystko. Bez względu na to ile kosztuje i jak topowe jest.Napisałeś wyraźnie że można i Stellę po 1 łowieniu zajechać.Zajechać nie równa się wada fabryczna czy usterka. To tyle. Popsuć się może wszystko...ale nie mi ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 No tak, najnowszym stellom nawet Test Makamby niestraszny. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 No tak, najnowszym stellom nawet Test Makamby niestraszny. Nie da się tego testu zrobić :-)Inżyniery Shimano chyba to widzieli i skasowali przełacznik he he :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Nie da się tego testu zrobić :-)Inżyniery Shimano chyba to widzieli i skasowali przełacznik he he :-)Dokładnie. Na pewno, tam w Japonii z uwagą śledzą i analizują polski rynek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Siemka, powiedzcie mi czy szpula z poprzedniego twinpowera 2500s bedzie pasować do nowego TP c3000? Potrzebuje drugą szpulę, wiecie gdzie szukać? Wolał bym z nowego modelu ale jak nie będzie to trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Siemka, powiedzcie mi czy szpula z poprzedniego twinpowera 2500s bedzie pasować do nowego TP c3000? Potrzebuje drugą szpulę, wiecie gdzie szukać? Wolał bym z nowego modelu ale jak nie będzie to trudno... Nie będzie pasować, a szpulkę dostaniesz u Mefiego https://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-twin-power-fd-2500shg-plytka-p-2259.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mestre16 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Mefisto niestety za dużo sobie życzy za przesyłkę za granicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Mefisto niestety za dużo sobie życzy za przesyłkę za granicę... A jakiś znajomy z Polski nie mógł by Ci jej wysłać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam976 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) U mnie powraca problem obcierania kabłąka o ran szpuli w TP 4000 PG na tyle że nie można już otworzyć ani zamknąć kabłąka jak szpula jest w wysokim położeniu. Wysłałem do sklepu a ten do serwisu bo kołowrotek na gwarancji. Pracownik sklepu zadzwonił że serwis stwierdził uszkodzenie mechaniczne wygięty kabłąk i naprawa odpłatnie pomimo gwarancji. Ale to nie jest wina kabłąka tu po prostu od początku coś obcierało i szpula jest za wysoko osadzona. Wada fabryczna a ja muszę płacić za naprawę. Naprawdę budżetowe kołowrotki nie mają takich przypadłości jak ten TP. Serwis zapewne naprawi kołowrotek skoryguje wysokość szpuli i skasuje za naprawę produktu który był od początku wadliwy. Ostatnie kołowrotek jaki kupiłem z shimano. A jeszcze mnie wzięło i płytka szpulkę dokupiłem do niego. Kurcze w tej cenie można było mieć 3 fajne kołowrotki. Ale człowiek uczy się na błędach. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Adam976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) U mnie powraca problem obcierania kabłąka o ran szpuli w TP 4000 PG na tyle że nie można już otworzyć ani zamknąć kabłąka jak szpula jest w wysokim położeniu. Wysłałem do sklepu a ten do serwisu bo kołowrotek na gwarancji. Pracownik sklepu zadzwonił że serwis stwierdził uszkodzenie mechaniczne wygięty kabłąk i naprawa odpłatnie pomimo gwarancji. Ale to nie jest wina kabłąka tu po prostu od początku coś obcierało i szpula jest za wysoko osadzona. Wada fabryczna a ja muszę płacić za naprawę. Naprawdę budżetowe kołowrotki nie mają takich przypadłości jak ten TP. Serwis zapewne naprawi kołowrotek skoryguje wysokość szpuli i skasuje za naprawę produktu który był od początku wadliwy. Ostatnie kołowrotek jaki kupiłem z shimano. A jeszcze mnie wzięło i płytka szpulkę dokupiłem do niego. Kurcze w tej cenie można było mieć 3 fajne kołowrotki. Ale człowiek uczy się na błędach.Nie sądzę aby korygowali ci wysokość osadzenia szpuli... Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Sławek77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Nie chcę wyrokować Twojego przypadku ale większość takich usterek wynika z wpychania na siłę młynka do pudełka. Teraz te pudełeczka są malutkie i trzeba naprawdę umiejętnie ułożyć młynek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Nie sądzę aby korygowali ci wysokość osadzenia szpuli...Dokładnie. Przesuwając pinion popierdzieli się nawój. Zresztą to są setki mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam976 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 To jak wymienią kabłąk i nadal będzie obcierać bo na 100% tak będzie to co mogą jeszcze zrobić aby był sprawny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Sprzedaj go i kup 3 inne kołowrotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam976 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Sprzedaj go i kup 3 inne kołowrotki.Może kupisz cena promocyjna 1500 zł jeszcze na gwarancji Za plus 200 zł dorzucę płytką szpulę z pokrowcem. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Adam976 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Dzięki ale mam swoje kołowrotki.A masz zdjęcie tego zdeformowanego kołowrotka, spytaj się czy sklep posiada, ewentualnie niech Tobie udostepni to sprawdzimy czy maja podstawy do odrzucenia twojej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) To jak wymienią kabłąk i nadal będzie obcierać bo na 100% tak będzie to co mogą jeszcze zrobić aby był sprawny ?Raczej nie ma możliwości żeby po wymianie dalej obcierało. Jeśli nie jest pogięty w chińskie & to można próbować go podgiąć.Wrzuć fotkę bo na razie to są wróżby z fusów.Ps. Po Twoich wpisach widać że już jakiś czas temu występował problem to czemu od razu go nie wysłałeś na reklamację? Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam976 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Raczej nie ma możliwości żeby po wymianie dalej obcierało. Jeśli nie jest pogięty w chińskie & to można próbować go podgiąć.Wrzuć fotkę bo na razie to są wróżby z fusów.Ps. Po Twoich wpisach widać że już jakiś czas temu występował problem to czemu od razu go nie wysłałeś na reklamację?Bo na początku było to delikatne obcieranie i starałem się go otwierać w pozycji kiedy szpula była w dolnym położeniu. Ale teraz po prostu nie daje się otworzyć bez użycie większej siły i mocno trze o rant. Kabłąk nie jest powyginany. Sam jestem ciekawy czy po wymianie kabłąka będzie chodził prawidłowo i czy będzie nawijał dobrze linkę. A może wyjmą podkładki i obniżą szpulkę ale to by musieli o dobre 2 mm a to już dużo i tyle podkładek tam chyba nie ma, a po za tym jak obniżą ta szpule to nawój będzie zapewne już niedokładny.Zdjęcia nie mam bo usunąłem ale mam filmik nawet lepiej widać jak na fotce jak to działa.W sumie to zobaczymy jak serwis wymieni kabłąk czy będzie działać prawidłowo. Ale swoja drogą czy w tych czasach jedne z prawie topowych modeli kołowrotów są takie słabe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Nie są słabe. Po prostu mógł ktoś przed tobą w sklepie już lekko załatwić ten młynek.Kabłąk powinien być równolegle do rantu szpuli tak po chłopsku. Wiadomo że nie idealnie bo sam drut już fabrycznie jest profilowany.Jeśli jest podgięty w dół to będzie obcierał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Pytanie powinno brzmieć: dlaczego kabłąki można uszkodzić poprzez zamykanie pudełkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 kołowrotek w pudełku to się układa jak dziecko w kołysce, żeby sobie krzywdy nie zrobił, a domyka się dopiero po upewnieniu, że leżakuje wygodnie i w odpowiedniej pozycji......a nie kolanem, jak przeładowaną walizkę......wtedy nic się nie uszkadza i nic nie odkształca 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Pytanie powinno brzmieć: dlaczego kabłąki można uszkodzić poprzez zamykanie pudełkiem?Niektórzy metalową kulkę potrafią popsuć :-)Ja byłem świadkiem jak klient w sklepie włożył młynek do pudełka tak że nie mógł go domknąć więc siłą dopchnął aż było słychać że coś się stało. Przecież to cienki drut na którym nie ma jakichś ogromnych obciążeń podczas łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikefanatyk35 Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Hej wszystkim, trochę odgrzeję temat, mianowicie posiadam kijek na blanku suzuki do 18g, łowię tym kijkiem szczupaki na lekko przynęty gumy wszelkiej maści 10cm na główce max 10-12g. Który rozmiar TP powinienem uderzać? waham się pomiędzy rozmiarem 3000, a 4000.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 C3000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Hej wszystkim, trochę odgrzeję temat, mianowicie posiadam kijek na blanku suzuki do 18g, łowię tym kijkiem szczupaki na lekko przynęty gumy wszelkiej maści 10cm na główce max 10-12g. Który rozmiar TP powinienem uderzać? waham się pomiędzy rozmiarem 3000, a 4000.Pozdrawiam.Spokojnie wystarczy 2500/C3000, do krótkiego kija 15lb mam podpiętego Stradica C3000 i spokojnie wszystko hula. Przy kiju 17lb już bym wybrał większy rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi