Wgmteam Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 TP 4000 pg dosłownie katowanie bardzo intensywne od maja do końca grudnia na Wiśle i na grubo. Narazie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Czy do modelu mhg 4000 mozna gdzies dokupic,lub dopasowac od innego krecioła podwójną korbę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Czy do modelu mhg 4000 mozna gdzies dokupic,lub dopasowac od innego krecioła podwójną korbę??Praktycznie każda podwójna korbka gwintem pasuje... Najprędzej pewnie od vańka dokupisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Praktycznie każda podwójna korbka gwintem pasuje... Najprędzej pewnie od vańka dokupiszMogł bys podac jakis namiar-linka gdzie mogę dostac taka korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Tu masz pasującą korbę: https://www.mefistofishing.pl/podwojna-korbka-shimano-16-vanquish-c3000sdh-p-1814.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Mogł bys podac jakis namiar-linka gdzie mogę dostac taka korbęOd ręki pewnie tuhttps://www.mefistofishing.pl/podwojna-korbka-shimano-16-vanquish-c3000sdh-p-1814.html Na giełdzie czasem się trafiają trochę tańsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Od ręki pewnie tuhttps://www.mefistofishing.pl/podwojna-korbka-shimano-16-vanquish-c3000sdh-p-1814.html Na giełdzie czasem się trafiają trochę tańszeCzas reakcji miałem lepszy Na pewno jak zagada z Arturem to mu zrobi jakiś rabacik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Ładnie się spasuje wizualnie z obecnym twinem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) Na sucho po nawinięciu plecionek:Model 2500Młynek pracuje dużo ciszej i lżej niż Stradic FL. Zauważyłem jednak, że po zakręceniu korbą w momencie kiedy jest ona w dolnym położeniu i przechodzi w górne jest wyczuwalne zjawisko jakby mechanizm jakis w środku generował tarcie- nie wiem jak to nazwać - nic nie słychać tylko czuć to trzymając kołowrotek za stopkę. Kiedy kręcę korbą trzymając ją efekt ten jest niewyczuwalny. Przy Stradicu też to czuć ale zdecydowanie mniej. Tak samo w drugim modelu TP 4000 też to zjawisko jest minimalne. Najbardziej wyczuwalne w TP 2500. Co ciekawe po wykręceniu korby i zakręceniu rotorem jest płynnie- maślanie rzekłbym. Edytowane 7 Marca 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Myślę że powodem tego zjawiska jest posucha w środku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Ostatnio smarowałem nowego TP 4000PG i na kole przekładni nie było praktycznie śladów smaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Ostatnio smarowałem nowego TP 4000PG i na kole przekładni nie było praktycznie śladów smaru A jak pracował przed smarowaniem? Były oznaki że jest suchy w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Wziąłem dziś do ręki 3 różne TP. Każdy pracował inaczej. We wszystkich występowało to zjawisko, o którym wcześniej napisałem. Więc te typy tak mają i tyle, nie ma co się rozwodzić nad tematem tylko iść nad wodę i łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Wziąłem dziś do ręki 3 różne TP. Każdy pracował inaczej. We wszystkich występowało to zjawisko, o którym wcześniej napisałem. Więc te typy tak mają i tyle, nie ma co się rozwodzić nad tematem tylko iść nad wodę i łowić.W moich tp nie zaobserwowałem tego zjawiska ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 A jak pracował przed smarowaniem? Były oznaki że jest suchy w środku?Pracował całkiem przyjemnie, ale dodawałem łożyska na worma i tylko dlatego go otworzyłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 W moich tp nie zaobserwowałem tego zjawiska ????Czyli japońska kontrola jakości nie taka super jakby się wydawało ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Pracował całkiem przyjemnie, ale dodawałem łożyska na worma i tylko dlatego go otworzyłem.I teraz lepiej chodzi?oryginalny smar zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Teraz jest poezja i pracuje na amerykańskim syntetyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Teraz jest poezja i pracuje na amerykańskim syntetyku Tzn. Syntetyk lepszy od oryginału? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Co kto lubi, ale mineralny smar Shimano jakoś szczególnie nie zachwyca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Co kto lubi, ale mineralny smar Shimano jakoś szczególnie nie zachwyca.Święta prawda, ja swojego 20TP PG zrobiłem na: Super lube - przekładnia Daiwa 104 - wałek + mikro modul Ardent oliwka - kropelka na ośkę Teraz pracuje doskonale. A wymiana tulejek na wałku wbrew temu co niektórzy twierdzą, jak najbardziej ma sens. Wałek na tych tulejach ma spory luz poprzeczny (nie mylić z luzem wzdłużnym który można skasować podkładką) Po wymianie na łożyska luz poprzeczny znika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Święta prawda, ja swojego 20TP PG zrobiłem na: Super lube - przekładnia Daiwa 104 - wałek + mikro modul Ardent oliwka - kropelka na ośkę Teraz pracuje doskonale. A wymiana tulejek na wałku wbrew temu co niektórzy twierdzą, jak najbardziej ma sens. Wałek na tych tulejach ma spory luz poprzeczny (nie mylić z luzem wzdłużnym który można skasować podkładką) Po wymianie na łożyska luz poprzeczny znika .Możesz dać linka do super lube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 8 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Proszę https://alco.com.pl/smar-super-lube-z-ptfe-85g-21030,id5669.html W mojej ocenie, rewelacyjny, w pełni syntetyczny smar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Rzadki ciut i za mało lepki na przekładnię większych młynków moim zdaniem. Ale fakt, dobry lekki smar.ABU też go sprzedaje pod swoją marką, 10 x mniej za 3 razy drożej oczywiśnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 9 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) No to mamy z goła odmienne zdan Rzadki ciut i za mało lepki na przekładnię większych młynków moim zdaniem. Ale fakt, dobry lekki smar.ABU też go sprzedaje pod swoją marką, 10 x mniej za 3 razy drożej oczywiśnie.No to mamy zgoła odmienne zdanie, bo wcale nie taki "rzadki" choć ja osobiście nie lubię tego określenia w odniesieniu do parametrów smaru, bo rzadka dla mnie to może być co najwyżej kac-kupa , za przeproszeniem . A jeśli chodzi o lepkość, to jest w sam raz, i właśnie na przekładnie w mojej ocenie nadaje się najlepiej. Na wałek, ani tym bardziej na mikro moduł go nie daję bo na te elementy właśnie jest zbyt lepki i potrafi "zmulić młynek" . Tak czy siak, bije na łeb lubrykanty shimano, i na zębach trzyma się bardzo długo. Po trzech latach dość intensywnego użytkowania rozłożyłem mojego 11TP4000, bardziej profilaktycznie niż z realnej potrzeby i byłem miło zaskoczony stanem smaru. A to tylko jeden z wielu kołowrotków które zrobiłem na tym smarowidle i za każdym razem podczas kolejnego serwisu sytuacja jest podobna. Edytowane 9 Marca 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi