pawelxx Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Mi właśnie przyszedł TP 2020 - 4000 FD. Po podkręceniu chwile ( mam tez Stradica 2500 6.0:1) mozna stwierdzić że to Stradic jest kolowrotekim 1,2 klasy wyższym Stradiciem jak się zakręci to się korbka kręci i kręci a w TP dosyć szybo się zatrzymuje - i słychać jakby coś obcieralo i jest tez przez to szum. To jest jakieś przegięcie !W tamtym roku kupiłem Stradica i tez podobnie miałem i oddałem i kupiłem w innym sklepie i działa lux. A tu kupuje człowiek kreciol 2.5 raza droższy i jest tragedia - mi po prostu rece opadly - a prosiłem w komentarzu w sklepie aby sprawdzili mi działanie kołowrotka. Teraz w sumie nie wiem co robić - czy pp zwrocie brać innego czy może poszukać inny kołowrotek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Taki egzemplarz akurat trafiłeś. Zrób zwrot to oddadzą Ci kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Taki egzemplarz akurat trafiłeś. Zrób zwrot to oddadzą Ci kasęNo wiem że zrobią - ale problem jest taki ze 2 shiamnonkupione w ciągu niecałego roku i to modele nie najniższe i dwie takie akcje - ręce mi opadają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Kup certate LT 3000 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Mi właśnie przyszedł TP 2020 - 4000 FD. Po podkręceniu chwile ( mam tez Stradica 2500 6.0:1) mozna stwierdzić że to Stradic jest kolowrotekim 1,2 klasy wyższym Stradiciem jak się zakręci to się korbka kręci i kręci a w TP dosyć szybo się zatrzymuje - i słychać jakby coś obcieralo i jest tez przez to szum. To jest jakieś przegięcie !W tamtym roku kupiłem Stradica i tez podobnie miałem i oddałem i kupiłem w innym sklepie i działa lux. A tu kupuje człowiek kreciol 2.5 raza droższy i jest tragedia - mi po prostu rece opadly - a prosiłem w komentarzu w sklepie aby sprawdzili mi działanie kołowrotka. Teraz w sumie nie wiem co robić - czy pp zwrocie brać innego czy może poszukać inny kołowrotek Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak tak miałem jak kupiłem z ciekawości nowego Sustaina i się zastanawiałem czy mam w ręce Okume za 100zl czy Shimano za 1000zl Mam teraz dwa TP20 i Stradica FL też mam i faktycznie Stradic dużej się kręci od TP co nie oznacza że jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Miałem to samo z dwoma TP. Poszedłem w Daiwa Certate i inne wyższe modele od Daiwa i mam spokój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Z moich obserwacji wynika że kołowrotki Shimano potrzebują trochę czasu nad wodą i zaczynają zdecydowanie lepiej pracować niż nowe wyjęte z pudełka. Nie zmienia to faktu że powtarzalność kołowrotków jest słaba. Miałem kilka sztuk Stradica i TP i ewidentnie są egzemplarze lepiej kręcące/spasowane I gorzej, ale o tym było już mówione niejednokrotnie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Miałem to samo z dwoma TP. Poszedłem w Daiwa Certate i inne wyższe modele od Daiwa i mam spokój.Szkoda tylko że w Certate zastosowali słabej jakości lakier. Po za tym super kołowrotek. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Z moich obserwacji wynika że kołowrotki Shimano potrzebują trochę czasu nad wodą i zaczynają zdecydowanie lepiej pracować niż nowe wyjęte z pudełka. Dokładnie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Kup certate LT 3000 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) Kup certate LT 3000 ????Właśnie też się zastanawiam Edytowane 7 Maja 2022 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) W Daiwach też mam wrażenie że Certate pracuje lżej od na przykład Luvias Airity LT. Niemniej jednak ani jeden ani drugi model nie ma żadnych dziwnych szumów i zachowań jak to miało miejsce w obu wspomnianych przeze mnie TP. Edytowane 7 Maja 2022 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Ja też żałuję że nie kupiłem certate, tylko TP[emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Ja też żałuję że nie kupiłem certate, tylko TP[emoji6]A ja odwrotnie,z certat przeszedłem na shimano.Jeśli tp jest dobrze przesmarowany, nie ma wad fabrycznych to nic mu nie brakuje i stawiam go na tym samym poziomie co cerata???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) A ja odwrotnie,z certat przeszedłem na shimano.Jeśli tp jest dobrze przesmarowany, nie ma wad fabrycznych to nic mu nie brakuje i stawiam go na tym samym poziomie co cerata[emoji12]To mnie pocieszyłeś. Mam nadzieję, że w serwisie go naprawią. Edytowane 7 Maja 2022 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) Moje TP 2020 były wybierane spośród kilku na półce ale przez sprzedawcę ponieważ kupiłem 3 z różnych miejsc i w różnym czasie. Żaden nie wykazuje wadliwych oznak. Inaczej wygląda TP 2015, tu była loteria i mam stary przeplatany, który chodzi lepiej od młodszego o 2 lata i mniej używanego, a który od zakupu w sklepie miał większe szumy. Jestem w nowych TP 2020 bardzo zadowolony dlatego mam zapas w szafie... Edytowane 7 Maja 2022 przez CORNEL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witlew62 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 PanowieŁowić, łowić, łowić, a nie narzekać na kołowrotki[emoji6]Mam Stradica i TP 2020 (kupione przez internet) i z obu jestem zadowolony. Obydwa ponad 2 lata nad wodą.Jako ciekawostkę podam fakt, że 2 lata temu mój kolega przy mnie wyholował szczupaka 85 cm na starą daiwę (nie pamiętam modelu), w której nie trzymał hamulec. Obecnie łowi na Stradica i sobie chwali.Z kołowrotkami jak z samochodami, zależy na jaki egzemplarz się trafi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 PanowieŁowić, łowić, łowić, a nie narzekać na kołowrotki[emoji6]Mam Stradica i TP 2020 (kupione przez internet) i z obu jestem zadowolony. Obydwa ponad 2 lata nad wodą.Jako ciekawostkę podam fakt, że 2 lata temu mój kolega przy mnie wyholował szczupaka 85 cm na starą daiwę (nie pamiętam modelu), w której nie trzymał hamulec. Obecnie łowi na Stradica i sobie chwali.Z kołowrotkami jak z samochodami, zależy na jaki egzemplarz się trafi. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWiesz przy kołowrotku za 200-300 zł to moze i dobrze mówisz, ale nie za takie pieniądze - tym bardziej mam porównanie do Stradica i to on chodzi o wiele lepiej od TP, ponadto jak co coś szumu przez obcieranie to nie ma komfortu łowienia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witlew62 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Wiesz przy kołowrotku za 200-300 zł to moze i dobrze mówisz, ale nie za takie pieniądze - tym bardziej mam porównanie do Stradica i to on chodzi o wiele lepiej od TP, ponadto jak co coś szumu przez obcieranie to nie ma komfortu łowienia. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA co mają powiedzieć Ci, którzy wydali na nowe auto powiedzmy 50-100 tys. zł i ciągle je naprawiają w serwisie na gwarancji. Wymiana takiego auta jest praktycznie niemożliwa, a wydana kasa nieporównywalna do ok. 1500 zł za TP (tyle dałem 2 lata temu) Kołowrotek możesz oddać lub wymienić, auta praktycznie nie.Nabrałem jeszcze większego szacunku do TP holując w poniedziałek szczupaka 74 cm przez łan kapelonów (praktycznie hol na wydrę). Kołowrotek nawet nie jęknął i dobrze wykonał pracę. To jest maszynka do ciężkiej roboty, zatem uważam, że w tym przypadku komfort łowienia to rzecz drugorzędna. Podejrzewam, że ze Stradicem w takiej sytuacji miałbym problemy, a do finezji i komfortu mam Vańka. Na koniec dygresja. Kręcę trochę na rowerach z przerzutkami ze stajni Shimano. Te z niższej półki po regulacji na wiosnę dają spokój na cały sezon jednak pracują średnio. Te z wyższej np. SX trzeba regulować częściej, ale pracują jak masełko. Jak widzisz ten producent daje każdemu wg. potrzeb.Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Jak bym chciał maszyny do ciężkich zadań bez komfortu, to bym slammera sobie za 3 stówy kupił a nie TP za 1600 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witlew62 Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Jak bym chciał maszyny do ciężkich zadań bez komfortu, to bym slammera sobie za 3 stówy kupił a nie TP za 1600Mimo wszystko w TP jest większy komfort niż w Slamerze no i ten ostatni popracuje znacznie krócej niż TP. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 (edytowane) ten ostatni popracuje znacznie krócej niż TP. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Tak od razu bym go nie skreślał na stracie. [emoji6] Edytowane 8 Maja 2022 przez neronhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 A co mają powiedzieć Ci, którzy wydali na nowe auto powiedzmy 50-100 tys. zł i ciągle je naprawiają w serwisie na gwarancji. Wymiana takiego auta jest praktycznie niemożliwa, a wydana kasa nieporównywalna do ok. 1500 zł za TP (tyle dałem 2 lata temu) Kołowrotek możesz oddać lub wymienić, auta praktycznie nie.Nabrałem jeszcze większego szacunku do TP holując w poniedziałek szczupaka 74 cm przez łan kapelonów (praktycznie hol na wydrę). Kołowrotek nawet nie jęknął i dobrze wykonał pracę. To jest maszynka do ciężkiej roboty, zatem uważam, że w tym przypadku komfort łowienia to rzecz drugorzędna. Podejrzewam, że ze Stradicem w takiej sytuacji miałbym problemy, a do finezji i komfortu mam Vańka. Na koniec dygresja. Kręcę trochę na rowerach z przerzutkami ze stajni Shimano. Te z niższej półki po regulacji na wiosnę dają spokój na cały sezon jednak pracują średnio. Te z wyższej np. SX trzeba regulować częściej, ale pracują jak masełko. Jak widzisz ten producent daje każdemu wg. potrzeb.Pozdrawiam. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJa i tak chce TP, tylko wkurza mnie że drugi w ciągu kilku miesięcy kołowrotek z tej stajni - i przychodzi mi rzech uszkodzony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Co do uszkodzonych szumiących Shimano. Ostatnio sporo tego przewinęło się przez moje ręce, od stradica do stelli. Nie skreślał bym i nie odsyłał gwarancje przed łowieniem. Smar musi się rozejść i po kilku minutach nad wodą mamy zupełnie inne odczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Każdy kołowrotek generuje szum czy tego chcemy czy nie...szumi exist, stella i każdy inny. Jeśli chcesz kupić drogi kołowrotek z myślą o braku szumu to pamiętaj, że taki nie istnieje. Szkoda prądu na rozprawki o szumie kołowrotków bo wniosek będzie zawsze taki sam, wirujące części będą słyszalne i nie będzie to melodia inna niż szum. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi