Daaaro Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 To może wątek Certate'19 vs TP'20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 (edytowane) Poważnie, można zniszczyć kołowrotek, bo nie nie nasmarował go wszystko wiedzący . Taki kołowrotek za 500 zł trzeba serwisować żeby działał długo? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Listopada 2022 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 No to jak na mnie się wykosztowałem żeby sprawdzić o co te spory były . Używał będę na rzecznych trociach, sprawdzę w praniu czy wart tej kasy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Daj znać jak nad wodą się spisuje. Mój na sucho kręci idealnie, masełko, ale nad wodą pod obciążeniem nie ma mocy. Podpiąłem gumę 12 cm plus 35 gr ołowiu i TP słabą ma moc, Stradiciem 4000 MHG zwija się o conajmniej połowę lżej. Będę znowu TP do serwisu odsyłał bo się zwyczajnie męczę nim łowiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 A jakie masz przełozenie ? Jak 6 niestety opór będzie przy zwijaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) 5.3-87 cm, ale w Stradicu mam 5.8-95 cm i wiele lżej się kręci, praktycznie znikomy opór w porównaniu do TP.Możliwe że w serwisie coś poskręcali jak był za pierwszym razem bo wcześniej lżej chodził? Edytowane 5 Listopada 2022 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 A jakie masz przełozenie ? Jak 6 niestety opór będzie przy zwijaniu . Większy opór przy zwijaniu w kołowrotkach o wyższym przełożeniu to nie do końca prawda, szczególnie przy wielkości 4000. Nie mam kołowrotków o niższym przełożeniu niż 5.8 i lekkością pracy zawstydzają wolniejsze konstrukcje. 5.3-87 cm, ale w Stradicu mam 5.8-95 cm i wiele lżej się kręci, praktycznie znikomy opór w porównaniu do TP.Możliwe że w serwisie coś poskręcali jak był za pierwszym razem bo wcześniej lżej chodził? Serwis czyni cuda, niestety te których nie oczekujemy również i to rzeczywiście może być przyczyna problemów z jego pracą. Z ciekawości był w autoryzowanym serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Tak w autoryzowanym serwisie raczej bo odsyłałem do pleciony i wróciło pismo z serwisu że kołowrotek działa dobrze, ale mimo to dokonali regulacji luzów technicznych i smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Regulacja luzów czyli zmniejszenie odległości zębów przekladni od piniona, dlatego kręci ciężej ale przynajmniej stuknięcie żębów jest mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Czyli teraz jak wyślę na serwis to pewnie będzie lżej chodził i bardziej stukał. Co za kołowrotek piękny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Jak tak czytam te opinie to już się boje że wyrzuciłem kasę w błoto. A może za bardzo chcemy by sam najlepiej łowił, cicho, płynnie i ryba powinna wiedzieć co do kija jest dokręcone i sama się zapinać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Mam dwa Stradici jeszcze i każdy niestety lepiej chodzi od TP. Może tylko jak tak trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Pewnie tylko smar spadł na ośkę i młynek muła złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek Opublikowano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2022 Jak można stradica z Twin Powerem porównywać. Trzeba mieć naprawdę pecha żeby lepiej stradic od Twin Powera chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 (edytowane) Odesłany na reklamację. Jak po serwisie będzie to samo to chyba pójdzie na grunt na emeryturę, a teraz trzeba będzie zmienić na kolejnego stradica lub certate. Edytowane 6 Listopada 2022 przez Daaaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Czy do Twin Powera C3000FD będzie będzie pasowała płytka szpula od Vanquisha FB 2500SHG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas 24 Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 A pokrecajka od hamulca też pasuje? Bo rozmawiałem z gościem ze sklepu i nie był pewien czy pokrętło od hamulca też będzie pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Będzie pasowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Ok. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2022 Od Stradica FL do Stelli FJ możesz kombinować do woli ze wszystkimi gratami ( poza połówkami obudowy). Nawet rotory możesz zamieniać :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Koledzy, jaki rozmiar knoba typu T kupić do TP 4000 PG 2020 tak, żeby rozmiarem był najbliższy temu, który domyślnie był montowany w TP 4000 PG 2015 ?Pytanie nr2: czy zmiana knoba może spowodować, utratę gwarancji na cały kołowrotek? Chłopaki z Pleciony straszyli, że mieli przypadek, w którym serwis Shimano odmówił naprawy gwarancyjnej kołowrotka (body) bo zauważył że knob był zmieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Aż strach szpulę zmienić na inną bo gwarancją przepadnie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_tz Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Aż strach szpulę zmienić na inną bo gwarancją przepadnie.... O tym samym pomyślałem w pierwszym momencie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 (edytowane) Nadal są dostępne knoby od TP 15, stelli 14. Od Stradica FL jest tej samej wielkości. Od Stelli Fj będzie ciut większy ale mega wygodny. Jeśli odkręcisz knob i przy przykręcaniu uszkodzisz łożysko czy gwint ( znam takich artystów) to nadal będziesz miał przekonanie że gwarancja obowiązuje? A z tą szpulą to chyba lekka przesada ale... jeśli zamienisz na szpulę od Stradica i oryginalną powiedzmy sprzedasz a młynek ulegnie uszkodzeniu nie z Twojej winy. Serwis stwierdzi że nie będzie naprawiał a wymieni Ci młynek. To ma Ci oddać ze szpulą oryginalną czy tą tańszą od Stradica? Edytowane 15 Listopada 2022 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi