kineret Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 @przemo_wczy jesteś autorem tej fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 To jest fejk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 To moje zdjęcie.Szukam w kompie fotki szpuli z TP i tej Mikado. Też wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 A czy posiadasz jeszcze tę szpule? Nigdy takiego czegoś nie widziałem, wygląda nieprawdopodobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 To nie był mój młynek. Nie mam tej szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Od jutra ludziska zaczną zamawiać kute szpule u kowali dobre jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Od jutra ludziska zaczną zamawiać kute szpule u kowali dobre jaja...To nie o to chodzi. Nie jest to codzienność ale takie rzeczy się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Szczerze, szanuję Ciebie Przemku więc nie twierdzę, że zrobiłeś tą fotkę w Photoshopie ale nie wierzę, że to powstało w wyniku działania plecionki. Widziałem tłoki wyplute przez maskę i kilka takich co wyleciały przez błotnik, były w lepszym stanie niż szpulka z fotki nie wiem czy udało by się to zrobić ściskając szpulę opaską zaciskową...Łowiłem kiedyś kołowrotkami Dam quick finessa mają one plastikowe szpule. W dawnych czasach żyłki 0.35 to była podstawa. Ryb było dużo i duże więc młynki pracowały...nigdy nic nie pękło, wielu moich kolegów używało tych kołowrotków i też bez uszczerbków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 A Ty dalej nie wierzysz :-)Już nie wiem co mam napisać.Ps. Nigdy bym nie wpadł na to żeby przerabiać fotkę.Opaską raczej się nie uda ale plecionką jesdnak tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 A może tu nie chodzi tylko o siłę a połączenie siły i temperatury od ślizgającej się plecionki????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Przyznaję, że nie wierzę nawet dlatego, że szpula została wąsko, ściśnięta w centralnej części... przecież siła podczas łowienia nie działa tylko w tej części szpuli... Myślę, że to powstało w skutek innej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Wystarczy że w trolu pływał. I będziesz miał ściśnięte tak jak na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Pierwsze moczenie zaliczone 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Co do lekkich szpul to też jestem zdania że spokojnie do lekkich zastosowań np rozmiary 1000 do 2500 mogłyby być zrobione z jakiegoś CI4+ czy innego zaionu. Nie ma bata żeby w codziennym użytkowaniu zgodnym z przeznaczeniem coś takiej szpulce mogło się stać. Nawet jak nawinie się sporo za mocna plecionke to podczas silowania najpierw popusci hamulec. Myślę że Carbon owe szpulki mogłyby robić z powodzeniem w lekkich zestawach. A co do tej zgniecionej szpulki że zdjęcia to też nie wierzę że mogło to powstać podczas łowienia... Raczej jakieś dzikie eksperymenty musiałyby mieć miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Na żywo bajka. Ładne ramię kabłąka. Kolorek też niczego sobie. To jak to jest z tym korpusem? Full metal body? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Pierwsze moczenie zaliczone U mnie już ponad 40 lat temu. Na szczęście ostatnio moczenie kontroluje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicek999 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Vako no to już Twój problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Poczekaj następne 40 lat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Poczekaj następne 40 lat...To prawda, może byc różnie.Dzięki za ostrzeżenie.Ale na razie plany nie wybiegają tak daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Pierwsze moczenie zaliczone Przyjmują jeszcze w Shimano na tych "prostafuf"? :-)I jak jest z tym korpusem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 W pewnych okolicznościach lepiej chyba by nagrzał się metal niż grafit/plastik . Pozatym w obróbce na frezarkach cnc metale są wdzięczniejsze i szybsze, nie odksztalci się w uchwycie maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Metal lepiej też odprowadza ciepło.Co do filmu, nic dziwnego, mała ta Stella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Też mi się zdaje że gdyby taka Stella SW dajmy na to miała szpule z plastiku i odjazd robił by taki tuńczyk jak na filmie który siemano zamieściło to przecież na pewno następuje tam jakieś tarcie i ten element się grzeje i na pewno byłby bardziej podatny na odkształcenia . Wydaje mi się że w Shimano pracuje sztab inżynierów którzy już dawno by wpadli na pomysł z plastikowa szpula gdyby takowy miał jakieś mocne punkty . Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 (edytowane) Ten nowy system odprowadzania ciepła, montowany w szpuli jest widać dobry, ale tak do większego okonia/średniego szczupaka włącznie. W takich sytuacja tylko stare, sprawdzone sposoby. Wiaderko z wodą pod ręką. Jest ponoć wodoszczelna, nic jej nie będzie, a przynajmniej podkładki się nie spalą. Edytowane 15 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Body? Hierarchia musi być zachowana Metal jest tam gdzie powinien być 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi