Skocz do zawartości

Shimano Twin Power 2020

woblery L.E.

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze, szanuję Ciebie Przemku więc nie twierdzę, że zrobiłeś tą fotkę w Photoshopie ale nie wierzę, że to powstało w wyniku działania plecionki. Widziałem tłoki wyplute przez maskę i kilka takich co wyleciały przez błotnik, były w lepszym stanie niż szpulka z fotki :) nie wiem czy udało by się to zrobić ściskając szpulę opaską zaciskową...Łowiłem kiedyś kołowrotkami Dam quick finessa mają one plastikowe szpule. W dawnych czasach żyłki 0.35 to była podstawa. Ryb było dużo i duże więc młynki pracowały...nigdy nic nie pękło, wielu moich kolegów używało tych kołowrotków i też bez uszczerbków...

Co do lekkich szpul to też jestem zdania że spokojnie do lekkich zastosowań np rozmiary 1000 do 2500 mogłyby być zrobione z jakiegoś CI4+ czy innego zaionu. Nie ma bata żeby w codziennym użytkowaniu zgodnym z przeznaczeniem coś takiej szpulce mogło się stać. Nawet jak nawinie się sporo za mocna plecionke to podczas silowania najpierw popusci hamulec. Myślę że Carbon owe szpulki mogłyby robić z powodzeniem w lekkich zestawach. A co do tej zgniecionej szpulki że zdjęcia to też nie wierzę że mogło to powstać podczas łowienia... Raczej jakieś dzikie eksperymenty musiałyby mieć miejsce

• Like 2

Też mi się zdaje że gdyby taka Stella SW dajmy na to miała szpule z plastiku i odjazd robił by taki tuńczyk jak na filmie który siemano zamieściło to przecież na pewno następuje tam jakieś tarcie i ten element się grzeje i na pewno byłby bardziej podatny na odkształcenia . Wydaje mi się że w Shimano pracuje sztab inżynierów którzy już dawno by wpadli na pomysł z plastikowa szpula gdyby takowy miał jakieś mocne punkty .

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ten nowy system odprowadzania ciepła, montowany w szpuli jest widać dobry, ale tak do większego okonia/średniego szczupaka włącznie. W takich sytuacja tylko stare, sprawdzone sposoby. Wiaderko z wodą pod ręką. Jest ponoć wodoszczelna, nic jej nie będzie, a przynajmniej podkładki się nie spalą.

Edytowane przez smokwelski