Skocz do zawartości

Shimano Stella SW 2020 & 2025

phelela

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tabela wielkości.

i marzenia o SW 4000HG znikły jak łzy na deszczu...

i jeszcze do tego dwa łożyska wywiał wiatr zmian...

przestaję powoli żałować, że rzutem na taśmę szarpnąłem jeszcze 13-tkę. Produkcja sierpień 2019.

No przecież jest 4000 hg w Stelli Sw

https://www.plat.co....arch-debut.html

I jeśli 2013 sw miała 14/1 łożysk

A ta najnowsza ma 13/1 łożysk... To oznacza że w rolce jest ten nowy patent z 2014 Stelli i tyle.

A jakie dwa łożyska mniej autor na myśli miał ? :)

• Like 1

No przecież jest 4000 hg w Stelli Sw

https://www.plat.co....arch-debut.html

I jeśli 2013 sw miała 14/1 łożysk

A ta najnowsza ma 13/1 łożysk... To oznacza że w rolce jest ten nowy patent z 2014 Stelli i tyle.

A jakie dwa łożyska mniej autor na myśli miał ? :)

W filmiku w tabelce, wziętej ze strony shimano us, ni ma. Może i rzeczywiście jest, dostępna jako jdm, czasem oni mają szerszą paletę wersji.

Nie 13+1, a 12+1 ma 4000 2020. Nie żebym tam jakoś ich niezbędnie potrzebował, albo twierdził że bez nich sie młynek rozsypie, ale chodzi, jak w psach 3, o zasady. Stella ma mieć łożysk w opór, gdzie ino wetknąć idzie. Nawet jakby się miały nie kręcić????

TPSW ma budę półplastik. A tu już nie "prawie", a lata świetlne do stelli, pół worka łożysk nie pomoże????

Edytowane przez smokwelski

Ja krawaty kupuje w Paryżu...

Stal w Centrostalu...

A kołowrotki w Japonii :)

Więc nie wiem co mówią strony US czy UDSSR :)

Już w kilku wątkach pisałem, nie ma złych Stelli. Z zastrzeżeniem, że wady fabryczne się zdarzają.

Są stelle niedbane, zużyte, zajechane, uszkodzone i inne.

Więc chyba nie musimy się próbować spierać czy 19/20 czy 13 czy 08, albo układać jakiś rankingów .

Jest wybór, są możliwości dopasowania zakupów do swoich oczekiwań i potrzeb.

Oby jak najdłużej taki stan się utrzymał.

A gdzie łożyska ubyło, albo dołożyli... Na szczęście to już nie moja sprawa :)

Miłego kręcenia

• Like 6

Na wagę nie narzekam, dobrze że poniżej 400 gramów a wałek w Stelkach niech pozostanie tam gdzie był od zarania.

No właśnie. Dlaczego w konstrukcjach  SW Shimano w żadnym z  kołowrotków nie zastosowano górnego wałka posuwu szpuli ? Nawet w TwinPower '15 SW.

Chyba jest to czymś podyktowane panowie.

Przyznam szczerze że nie darzę sympatią rozwiązań oscylacji z górnym wałkiem i i darzyć nie będę. Zbyt wiele się otarłem z problemami takich rozwiązań i w dodatku w niektórych rozwiązaniach tych nowych i nowszych bardzo odchudzonych (np. 1 prowadnik wózka ),itp.

• Like 1

Tez zachodze w glowe jak i dlaczego. Ale skoro pan w sklepie taką cene podal to czym predzej wyciagalem z portfela cztery zielone banknoty, zeby sie przypadkiem nie rozmyślil [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Farciarz[emoji38][emoji38][emoji38][emoji38].

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Jak będziesz następnym razem miał tego typu okazje to daj znać na PW :)

Bede tam pod koniec lutego, jesli beda jeszcze mieli a ja nazbieram chetnych na wieksze zakupy to kupie.

Jak bylem tam przed swietami to z dwoma kolegami robilismy takie „troche” wieksze zakupy i tylko dlatego na tą wisienke na torcie dostalem taką cene.