godski Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Czy znajdzie się ktoś kto u?źytkuje Shimano Catana CX do 14 lub 21 gram ? Generalnie chodzi mi o to czy to jest kluskowaty kij czy te?ź szybszy i nada się na pstrągi w rzece. I jeszcze jaka jest długość dolnika w wersjach L/ML i długościach 2,4/2,7 m. Zastanawia mnie jeszcze ta niska waga przy kiju z dolnej p?łlki. Z papieru go zrobili czy jak... I małe OT - właśnie pierwszy raz kupiłem i popijam piwko Wrocławskie z Lw?łwka Śląskiego. Niepasteryzowane i zawartość alk tylko 4,2% . Niepasteryzowane. A takie niebo w gębie ?źe hej. Od wielu lat takiego nie piłem. Nie wiem po co w typowych piwach polskich jest 5,5-6,0 % alkoholu. Przecie?ź to zabija całą goryczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 A ostatnio oglądałem kilka kijk?łw tej firmy i teraz mam mętlik. Nie zapisałem dokładnie specyfikacji tego co widziałem, tzn zapisałem to co mi się spodobało a to co nie to nie CX 270/11 UL mi się spodobał jako kleni?łwka, nie jest wklejką i nie jest szybki, raczej medium. A drugi model 270 cm te?ź myślałem, ?źe jest tej serii, chyba miał do 15g, ale ze strony sklepu wynika ze musiał być to 270/15 BX, nie podobał mi się, klucha, przecią?źona przelotkami ale te?ź nie wklejka. Jaka jest , z zało?źenia, r?ł?źnica między CX a BX? Mo?źe wiesz? Rozgryzałeś temat? Sorrki za offtopa ale mo?źe coś mi się przy okazji wyjaśni A jak nie to się wybiorę za jakiś czas do sklepu, z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Te?ź bym pojechał do sklepu ale do dobrego sklepu muszę jechać kawał drogi przez warszawskie korki a i tak najlepsze sa doswiadczenia znad wody. CX to nowsza seria. Jest l?źejsza i teoretycznie powinna być szybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 A, czyli wygląda na to, ?źe cię?źarem wyrzutowym te?ź się BX r?ł?źni od CX. O jeden gram! CX do 14g a BX do 15g. O tu ju?ź się wcześniej produkowałem ale na razie cisza http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&&th=271 71&goto=328560#msg_328560 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Macałem przed chwilą tą Catanę. Przyzwoita, nie jest wcale kluskowata. Ale ma jeden powa?źny feler - długaśny uchwyt. Dla mnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Kt?łrą konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 CX do 21 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Macałem przed chwilą tą Catanę. Przyzwoita, nie jest wcale kluskowata. Ale ma jeden powa?źny feler - długaśny uchwyt. Dla mnie odpada. Uuu, zmartwił mnie kolega tą opinią... Sam zamiarowałem pobiegać po sklepach celem obmacania tego kija (dokładnie do 14g) i być mo?źe zakupienia jako bud?źetową rezerwę pod pstrągi. Niestety te?ź jestem przeciwnikiem długich uchwyt?łw. Trudno, trzeba pokombinować z czymś innym tanim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Byłem pomacać ją dzisiaj w Centrum Wędkarstwa w Warszawie. Czasu było mało bo rodzinka czekała w samochodzie na ZOO po drugiej stronie wisły. A poza tym z mojej p?łłgodzinnej wizyty w sklepie 15-20 minut spędziłem w kolejce do kasy. Widać, ?źe 1 maja wkr?łtce. Ten kijek za tą cenę nie jest złym rozwiązaniem. Nie kluska.Gdybym nie kupił Clarusa to bym go wziął i obciął z 5 cm. uchwytu.Przy tej cenie warto zaryzykować. Fajny jest te?ź ten uchwyt z gołym blankiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No i znowu pytanie O kt?łrej wędce piszesz? CX do 14 czy 21 gram 2,4 czy 2,7m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Panowie, rozwa?źcie te?ź coś z tej opcji: http://allegro.pl/listing.php/search?category=13490&sg=0 &string=daiwa+exceler Macałem kiedyś w sklepie kilka kijk?łw z tej serii, jak na swoją cenę bardzo przyzwoite zar?łwno pod względem akcji jak i wykonania. Taki do 20g na pstrągi będzie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 CX do 21 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi