Skocz do zawartości

Shimano Catana CX do 14 lub 21 gram. - opinie użytkowników

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Czy znajdzie się ktoś kto u?źytkuje Shimano Catana CX do 14 lub 21 gram ? Generalnie chodzi mi o to czy to jest kluskowaty kij czy te?ź szybszy i nada się na pstrągi w rzece. I jeszcze jaka jest długość dolnika w wersjach L/ML i długościach 2,4/2,7 m.

Zastanawia mnie jeszcze ta niska waga przy kiju z dolnej p?łlki. Z papieru go zrobili czy jak...

I małe OT - właśnie pierwszy raz kupiłem i popijam piwko Wrocławskie z Lw?łwka Śląskiego. Niepasteryzowane i zawartość alk tylko 4,2% . Niepasteryzowane. A takie niebo w gębie ?źe hej. Od wielu lat takiego nie piłem. Nie wiem po co w typowych piwach polskich jest 5,5-6,0 % alkoholu. Przecie?ź to zabija całą goryczkę.

A ostatnio oglądałem kilka kijk?łw tej firmy i teraz mam mętlik. Nie zapisałem dokładnie specyfikacji tego co widziałem, tzn zapisałem to co mi się spodobało a to co nie to nie :mellow:

CX 270/11 UL mi się spodobał jako kleni?łwka, nie jest wklejką i nie jest szybki, raczej medium.

A drugi model 270 cm te?ź myślałem, ?źe jest tej serii, chyba miał do 15g, ale ze strony sklepu wynika ze musiał być to 270/15 BX, nie podobał mi się, klucha, przecią?źona przelotkami ale te?ź nie wklejka.

Jaka jest , z zało?źenia, r?ł?źnica między CX a BX? Mo?źe wiesz? Rozgryzałeś temat?

Sorrki za offtopa ale mo?źe coś mi się przy okazji wyjaśni A jak nie to się wybiorę za jakiś czas do sklepu, z ciekawości.

Macałem przed chwilą tą Catanę. Przyzwoita, nie jest wcale kluskowata. Ale ma jeden powa?źny feler - długaśny uchwyt. Dla mnie odpada.

Uuu, zmartwił mnie kolega tą opinią... Sam zamiarowałem pobiegać po sklepach celem obmacania tego kija (dokładnie do 14g) i być mo?źe zakupienia jako bud?źetową rezerwę pod pstrągi. Niestety te?ź jestem przeciwnikiem długich uchwyt?łw. Trudno, trzeba pokombinować z czymś innym tanim

Byłem pomacać ją dzisiaj w Centrum Wędkarstwa w Warszawie. Czasu było mało bo rodzinka czekała w samochodzie na ZOO po drugiej stronie wisły. A poza tym z mojej p?łłgodzinnej wizyty w sklepie 15-20 minut spędziłem w kolejce do kasy. Widać, ?źe 1 maja wkr?łtce.

Ten kijek za tą cenę nie jest złym rozwiązaniem. Nie kluska.

Gdybym nie kupił Clarusa to bym go wziął i obciął z 5 cm. uchwytu.

Przy tej cenie warto zaryzykować. Fajny jest te?ź ten uchwyt z gołym blankiem.

Panowie, rozwa?źcie te?ź coś z tej opcji:

http://allegro.pl/listing.php/search?category=13490&sg=0 &string=daiwa+exceler

Macałem kiedyś w sklepie kilka kijk?łw z tej serii, jak na swoją cenę bardzo przyzwoite zar?łwno pod względem akcji jak i wykonania. Taki do 20g na pstrągi będzie w sam raz.