aigle Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Szukam dobrego (innego ) kija ... mam jedynie dragona serii millenium i wydaje mi się że gubi ryby Wiem że przedział cw. jest dość spory ... przyjmę krytykę Liczę na Wasze doświadczenie. Pomożecie ? po nocnych poszukiwaniach http://www.fenwick.com.pl/hmx-tiggerstik.html zostanie chyba ten drugi ... zastanawiam się czy możliwy jest taki uniwersalny przedział cw. normalnie ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 stare rozemeijery power jerk lub 2jerk-it powinny sprawe zalatwic w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 stare rozemeijery power jerk lub 2jerk-it powinny sprawe zalatwic w 100% Mam 1,9m jednoskładowego Power Jerka(50-100g) i spokojnie miota sporo poniżej dolnego zakresu cw. Ile dokładnie podoła? Ciężko mi powiedzieć, bo na ultralajtowe rekordy się nie nastawiałem i nie testowałem go pod tym kątem, ale myślę, że te 30g to spokojnie(dokręcam do niego Abu C3 5501)i np. pływający Slider 10 leci bez problemu. Kwestia tylko, czy uda Ci się nabyć gdzieś takowego patyka.. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 wedki ITT nie roznia sie od starych rozemeijerow ... bo niby czm oprocz loga? w koncu sa sygnowane prze bertusa a jego upodobania sie jak do tej pory nie zmienily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Bardzo możliwe... Aczkolwiek tych ITT jeszcze nie miałem okazji mieć w rękach, więc opieram się na tym, co sam pomacałem Z uwagi na stałą dostępność kijków ITT w Ravenie, mogą być ciekawą opcją- pamiętam ile się swego czasu naszukałem Roze Qualifire 30-60g... Pozdrówka Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Kije ITT polecam sam mam pod multik pisze że cw jest 60-100g a przy salmo slider 10f spokojnie się ładuje.Są bardzo solidnie i dokładnie wykonane sam byłem zwolennikiem dragona ale teraz przerzucam się na ITT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Ja polecam cos na blanku xzoga. Jako jerkowe kije sprawdzaja sie fenomenalnie. fajnie sie laduja i nie gubia ryb. I zakres c.w jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Stary TD dragona jest niezły do 120gr.Szczytówka moze nieco gruba ale jest czuła.Jerki do 110gr spokojnie obsługuje ale i 10cm slajderem połowisz komfortowo.Sprawdza sie tez jako kij trollingowy.Nie nazwał bym go jako typowa szczota edit:Fenwick fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Macie możę informacje w jakie komponęty zbojone są kije i.T.T. ??Seducer Rods Provoker Rods ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jest kijek uniwersalny o takim przedziale rzutowym. To Evergreen Amazon Flip. Super czuła, przy tym mocna wędka a jednak nadspodziewanie lekka w ręku. Być może jest gdzieś do kupienia w sensownych pieniądzach ... http://www.japanprofishing.com/rod/evergreen-temujin-tmjc-70 xh-amazon-flip.html http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=116839 & Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Pozwolę sobie przyłączyć się do wątku - czy kije ITT do 100g (np. 654 zakres rzutowy 50-100g) bedą miały wystarczająco mocy aby machnąć wszystkim od S10S w górę? (Fatso 14S to 110g). Czy jednak wypadałoby wziąć kijek do 120 g (np. ITT 628 c.w 80-120g) - tylko czy nie bedzie to już kij od szczotki i słabo bedzie sie spisywał przy S10F i S? Z racji transportu interesują mnie kije 2 częściowe. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ja polecam cos na blanku xzoga. Jako jerkowe kije sprawdzaja sie fenomenalnie. fajnie sie laduja i nie gubia ryb. I zakres c.w jest fajny. A może jakiś przykład? chętnie ponizej 7' i w 2 lub 3 częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 ...bym zapomniał . Kupiłem HM80 Monster Jerk. Jestem zadowolony. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Ten HM80 Monster Jerk to dość zbieżna i sztywna konstrukcja. Mam nadzieję, że nie dałeś za niego tych kosmicznych pieniądzy, które za niego wołają. Mnie strzelił przy wyrzucie 86gr. zaraz za łączem (górny element). Szybki, sztywny kij o cienkich ściankach, więc ważaj z tą 100. Życzę udanego użytkowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) ... zapłaciłem 6 stów. @Pleciona jak mam rozumieć. .. to dość zbieżna i sztywna konstrukcja. ?Łowiłem nim na fatso 14 S leciało aż miło , ale wędkarstwo to kolekcjonerstwo więc z wiosny coś (do)kupię. Edytowane 18 Listopada 2012 przez aigle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Jeśli Tobie łowi się wygodnie i co najważniejsze jesteś z niego zadowolony to techniczna paplanina jest zbędna. Fatsiaka 14S nie byo dane mi wypróbować. Opisz później swoje wrażenia z użytkowania. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Wędka całkowicie mi odpowiada. Dołożyłem do tego abu c3 5501 i wszystko lata jak marzenie. Przy lekkim majstrowaniu na multiku zakres od główek 12 gr do wspomnianego wcześniej fatso.Łowiłem okonie po 20 cm i szczupaki jakie było mi dane .Cały tydzień na Stora le nim łowiłem i nic innego nie brałem do ręki * chyba że wieczorem wyski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi