Gość Tomek O Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Poniżej lista deklaracji do Klubu Strzegomki: 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O 5 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 jeśli pozostanę w kraju to jak najbardziej! 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O 5. Baloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O 5. Baloo 6. Slavobeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vajrus Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O 5. Baloo 6. Slavobeer7. vajrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Nie wiem na czym polega ale Ja tez chce !!Claudio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 CLAUDIO - Ty to będziesz miał wyjątkowo daleko. Jest taka mała rzeczka nieopodal Wrocławia (to w Polsce ), co do której jest inicjatywa aby przywrócić jej pstrągowo-lipieniową świetność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Baloo moze i mam DALEKO Ale napewno znam ta rzeczke (nie chce byc nieskromny)bardzo BARDZO dobrze!!Uciekalem nad nia jak poklucilem sie z zona <_< Pozdro i wiary w to co robicie bedac tam na miejscu !!Naprawde warto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Panowie nie wyobrażam sobie by mej osoby nie bylo w klubie.Jako rodowity Strzegomianin rzekę na odcinku od źródel do granicy okregu Wałbrzych znam dokładnie i od 12 lat staram się o to by w rzece były ryby.Osobiscie przywoziłem pstrągi z dopływu Bystrzycy do Strzegomki (2000 szt.) wpuszczałem wylęg troci wedrownej a trzy lata temu lipienie.Lipienie pięknie przyjeły się i odbywają tarło.Zapraszam na stronę Strzegomski Serwis Wędkarski(jest to strona Kola Strzegom).Prosze dopisać mą osobę do listy.Pozdrawiam Stanisław PomykałaTo lipien ze Strzegomki złowiony przez młodego muszkarza Kubę i wypuszczony! Mamy nie tylko wylęg lipieni ale i WĘDKARSKI NARYBEK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien54 10.CLAUDIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mam taką smutną wiadomość odcinek miejski rzeki w Strzegomiu został zmeliorowany i przepadły miejsca gdzie można było obserwować tasujące się 40 cm lipienie.W naszym kraju melioracja polega na zasypaniu wszystkich przegłębień i wyrównaniu koryta,teraz można korytem spacerować w sandałach.A miał byc tylko usunięty nadmiar naniesionego żwiru.Zawsze to kilka wywrotek mniej do wywiezienia i jakoś Okreg Wrocław nie robi szumu.Trafia mnie jak sobie przypomnę uśmiechniete twarze włodarzy miasta na zdjęciu z informacja o przewidywanych pracach.Na nic obietnice o powiadomieniu Zarzadu Koła by wczesniej odłowić meliorowany odcinek rzeki.Dowiedzieliśmy się jak zobaczyliśmy koparki w korycie rzeki.Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 zobaczyliśmy koparki w korycie rzeki.Ręce opadają. To sam zrobli z widawa na odcinku sliwice kłokoczyce - w zeszłym roku łowiłem jazie a w tym wielki kibel został . A szoku doznałem jak korytem rzeki poruszała się koparka i wybierała szlam na brzeg. Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tak się zastanawiam czy jest osoba w Okregu Wrocław ktora odpowiada za stan wód górskich bardzo chętnie bym się z nią spotkał.Jak przed laty byłem szczęśliwy gdy zostałem poproszony o pomoc w rozstawieniu wylegu troci wędrownej(400 000 szt.)którą przywiózł kierowca w workach.Cały dzień chodziliśmy z wiaderkami na odcinku rzeki od Morawy do Dobromierza.Niestety to był początek i zarazem koniec wspólpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 @lipien 54, a kiedy zrobili tą meliorację i gdzie dokłądnie? Ja praktycznie każde wakacje w dzieciństwie spędzałem nad Strzegomką (ja znam w miarę dobrze odcinek od Dobromierza do Strzegomia) i ostatnio w listopadzie będąc na grobach widziałem na przeciwko szkoły pięknego lekko 40 cm kropasa jak się wygrzewał w słońcu, więc być może to jedno z Twoich dzieci;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 ja tez sie chetnie przyłacze do tego klubu zreszta do każdego który chroni pstrągi i nie tylko na Dolnym Ślasku i służe pomocą Co do melioracji to niestety dowiedziałem sie niedawno że chcą zniszczyc kolejną naszą rzeczke mianowicie Ścinawke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Kończą już koło ronda poniżej szkoły,podejrzewam że był to lipień pstrągi są z natury bardziej płochliwe a te większe szczególnie.Pstragi juz w 2006 łowilem duze największy 46 cm a w zeszłym sezonie w okolicach Pastuchowa złowiony został już powyzej 60 cm.Rzeka nie ma gospodarza z prawdziwego zdarzenia,gospodarki nie ma wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ścinawkę już w tamtym roku zabili,najlepsze łowisko Dolnego Śląska lipienia przestało istnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Strzegomka ma ogromny potencjał. Naturalne tarliska na całej długości, źródliska, zacienione leśne odcinki. W sumie nie ma tylko ryb. Osobiście o to chciałbym walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Kropas to był na 100%, długą chwilę tam stałem. Przy murku, chyba teraz już można powiedzieć w czasie przeszłym, była rynna, a ona stał na krawędzi. Sam byłem zdziwiony, że się nie boi, zwłaszcza że pełno ludzi z okazjo odwiedzin grobów tam chodziło tego dnia. A na Grabach też zmeliorowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tomku staram się to robić już od lat i jakoś nie mogę się pogodzić z tym że mój Okreg oddal moją rzeke pod Wrocław.Inny okreg tak to bym nie wyszedl od prezesa bez odpowiedzi co dalej.A i nie pozwolił bym na pominięcie rzeki przy zarybianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Tak od bylej roszarni której upadek pozwolił na powrot życia do rzeki niestety dla spoleczeństwa miasta utrata miejsc pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoL Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Ja też się piszę jeśli będę mógł się do kogoś podczepić z dojazdem bo niestety nie dysponuję samochodem 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi