Baloo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 nie wiem co ma Strzegomka do stawu hodowlanego, ale Twoje prawo myślec inaczej... jak ktoś lubi szukać igły w stogu siana, to wolnym człowiekiem jest. Ja tam wolę łowić w zadbanym łowisku, nad którym jest przynajmniej minimum opieki... i tego życzę Strzegomce i jej podobnym rzeczkom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jestem cytowany na równi z naszym Premierem !! http://www.youtube.com/watch?v=rTnyfbfYBGU to już ostatni raz, przysięgam! @Analityk miał rację. Tylko prowokacja może sprawić, że ludzie się czymkolwiek zainteresują.Dla mnie to czasem wszystko jest bardzo dziwne. Kilka dni temu zamieściłem kilka zdań z linkiem na kilku forach o Strzegomce. A nóż ktoś będzie chętny z innych wędkarskich forów. Co ciekawe odzew chyba zerowy. Do tego ciekawy motyw. Wstawiłem te kilka zdań na forum Wędkarskiego Świata. No kto jak kto ale tacy propagatorzy nowoczesnego wędkarstwa tylko powinni przyklasnąć pomysłowi. Niestety, temat wyleciał bo był podany link do jerkbaita.pl. Popisałem sobie z moderatorem tego forum, ale po za komercyjnym podejściem do wędkarstwa nie okazał zainteresowania tematem. Nie bo nie. Napisałem kolejny temat, już bez linka i ani słowa o jerkbait.pl. Tylko z ewentualnym odesłaniem zainteresowanych na PW. Też wyleciał. W sumie nie wiem jak się ma tamto forum do gazety, ale w samej gazecie więcej o łowiskach w Szwecji niż u nas. Może dlatego !? P.S. Gwoli wyjaśnienia @ziom, uważam się za dobrego, klasycznego Polaka. Nie lubię zarówno tych z zachodu jak i tych ze wschodu. Kiedy jakieś spotkanie? W sumie to chyba nie ma już na kogo czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 @Analityk miał rację. Tylko prowokacja może sprawić, że ludzie się czymkolwiek zainteresują.Trochę się obaj mylicie z tymi wnioskami - tym bardziej jeśli chodzi o mnie. Deklarację w chęć współpracy wyraziłem jako jeden z pierwszych a że okazało się że wizja mnie nie pociąga ... Na Waszą prowokację odpisało tyle samo osób co deklarujących chęć współpracy ... więc nie macie co mówić o wielkim odzewie. Forum to miejsce na dyskusje i wymianę zdań ... tylko tyle. 20 osób z forum i tysiące wędkarzy w rejonie ... kijem Wisły nie zawrócisz ale ważne że jakiś szum się robi. Ja nie znam tutejszych władz PZW ale jeśli ktoś ma wpływy to mógłby np. wyjść z propozycją wkładki do każdego rejestru połowów na 2013... forma ulotki, a w niej słów kilka o propagowaniu c&r. Na okładkach telefony alarmowe do straży, dla każdego gratis jakaś nalepka na auto, rower - z tematyką no kill ... Pomysłów może być wiele. Wolicie zamknąć kilometr rzeki pod własnym oknem, i oczekiwać na zaangażowanie wędkarzy z całego województwa. Ja wolałbym spojrzeć na problem z szerszej perspektywy i wspierać na inne sposoby. Mam już nawet pomysł - szczegóły muszę dopracować i omówić z jednym środowiskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Tomek O napisał(a) dnia pon, 23 kwiecień 2012 12:15 Gdyby niechcąco wypaliło, to chętni zlecieli by się na łowienie jak muchy do kupy. Tomek i jeśli uda sie cos zdziałać to nie licz na jakieś ciepłe słowa zawsze znajdzie się osoba która nic nie robiąc wyrzyga Ci jakies dawne błędy.Na Strzegomskich Muszkarzy i Spinningistów możesz liczyć.Co do spotkania już zapraszałem do Strzegomia,to nadal aktualne.Każdy zainteresowany losem Strzegomki mile widziany w Siedzibie Koła PZW Strzegom tylko ustalić termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Właśnie o to chodzi, że jest wielu takich ludzi, którzy twierdzą, że nawet w słusznej sprawie nie wzięli by łopaty do ręki. Bo oczywiście od tego są inni. W takich również momentach ciągnie się temat zastępczy. Patriotyzm. W sumie temat jak każdy, ale tylko w Polsce właśnie tak działa na ludzi. No i jeszcze religia. Tylko jak na mnie to z religii sobie nie żartuję. Jest to oczywiście mikroskala. Makro mamy w sejmie. Powiem Ci Jakubie, że pomimo wszystko prowokacja się udała. W każdym razie ja tak uważam. Ty jeden jednak miałeś cywilną odwagę by powiedzieć mam gdzieś łopatę, pokibicuję. Wyraziłeś się właściwie za tysiące wędkarzy, bo właśnie u nas takie jest podejście do tych tematów ! To tyle o pisaniu pierdół. A jak jest w realu ? Możliwe, że kilku pozapieprza dla dobra ogółu, jeden będzie zdegustowany, a pozostałym już cieknie ślina na łowy w fajnej, dopilnowanej rzeczce. Pomimo tego, że nie popieram Twojej postawy muszę stwierdzić, że masz jaja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Taaaa tysiące leniwych wędkarzy, którzy chcą iść na gotowe .... podejrzewam, że z każdego statystycznego tysiąca kilkuset po prostu nie ma czasu na prace społeczne, bo nawet, aby raz na jakiś czas wyskoczyć na ryby zarywa jakieś obowiązki, innych po prostu nie stać na kolejne wydatki, ponieważ z ledwością udaje im się opłacić kartę, a pozostalych 20-30% to faktycznie tacy, którym się wszystko należy .... Prawdopodobnie, gdyby łowisko znajdowalo się we Wrocławiu byłoby więcej chętnych, nie tylko do łowienia, lecz także to pilnowania, zarybiania i innyh prac społecznych, ale niech pomysłodawcy zrozumieją, że dla przeciętnego Kowalskiego sam wyjazd kilkadziesiąt kilometrów od domu generuje koszty na które przeciętny wędkarz nie zawsze może sobie pozwolić. Zauważyłem, że niektorzy chcieliby z wędkarstwa zrobić elitarny sport dla bogatych, pewnie jest to możliwe, ale czy opłacalne? Jeszcze raz podkreślam, że czym więcej nad wodą uczciwych, choćby nawet niezaangażowanych społecznie wędkarzy to tym większe utrudnienie dla kłusowników i przygodnych amatorów niewymiarowych lub aktualnie chronionych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 .............. Pomimo tego, że nie popieram Twojej postawy muszę stwierdzić, że masz jaja !! Szach i Mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 No właśnie, brakuje mi zawsze emotki <jak turlam się ze śmiechu> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Strzegomka... przez ponad 25 lat mieszkałem we Wrocku i ani razu tam nie łowiłem... musicie być na Dolnym Śląsku już nieźle zdesperowani. Powodzenia i nie kłócić sięKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 TAK TRZYMAĆ PANIE STASZKU!!!chętnie dołączę i postaram się pomóc1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster17. mlynek197618. fishbartek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Sądzę ze to jest właściwa postawa szanowny Kol.młynek.Ja juz troche zyje nad wodami Strzegomki i niejedno przezyłem.Jak wiele sobie wyobrazałem gdy zostałem poproszony o pomoc w rozstawieniu w rzece troci wędrownej (wylęgu)(rzeka przeszła pod opiekę Okregu Wrocław).Marzył mi sie podział rzeki ze względu na stosowane przynęty moze jakiś odcinek złow i wypuść.Niestety temat umarł i urzędnicy z O.W. przeszli sami siebie bo w mininym roku rzeka ujeta byla jako nizinna w wykazie wód O.W..Pamietam słowa Wrocławskich muszkarzy którzy doszli do wniosku że to mała rzeka itd.Obietnice ich pomocy i wędkarzy ze Świbodzic.Niestety to byly tylko puste słowa.W myśl powiedzenia umiesz liczyc licz na siebie, mamy populacje pstraga potokowego i fajne stadko lipieni które sie pieknie wycierają.Powinniśmy się zastanowic jak działać dla dobra rzeki a nie spierac sie o pierdoły.Rzeka zasługuje na dobrego gospodarza i opiekę wzorujmy sie na Krakowskich wedkarzach.To może być piekne łowisko pstragowo lipieniowe.Pozdrawiam Stanisław Pomykała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster17. mlynek197618. fishbartek1 ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 ??????? I.I temat umarł śmiercią naturalną,zgon .Nie ma sensownego pomysłu szkoda a wygladało to juz obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster17. mlynek197618. fishbartek119.Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Hmm... raczej czekamy na propozycję terminu spotkania. Spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 No to trochę mnie uspokoiłeś Tomek.Jeśli nie w Strzegomiu to wskaż miejsce stawie się i jeszcze przyprowadzę kilku kolegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Lipien 54 trzeba sie ruszac duzo Samemu zeby sie towarzystwo ruszylo !Tak to jest ,ale jak sie juz ruszy............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster17. mlynek197618. fishbartek119.Danek ja tez se pisze do klubu robertd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 CLAUDIO w tym sęk że rzeka jest pod władaniem Okregu Wrocław a ja niestety jako wędkarz osciennego Okręgu niewiele mogę moje pisma mają tam w d...e ba nawet pisma z mojego Okręgu Wałbrzych nie doczekały się odpowiedzi.Czas sobie płynie niestety i sądzę ze jedyna nadzieja w wędkarzach z O.W.moze sie w końcu obudzą.Jest jeszcze jedna mozliwośc że O.W. po wygaśnięciu dzierzawy jej nie ponowi a rzeka wróci pod władanie O.Wałbrzych.Tylko czy to duzo zmieni i w moim Okregu jest jeszcze duzo do zrobienia z wodami górskimi.Idzie to wszystko ku lepszemu tylko jakoś tak z oporem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Mam nadzieje ,ze Wroclaw odda wode(straci do niej prawo)i zajmie sie nia znowu Walbrzych!(zawsze to blizej i znajomosci jakies!)Niestety nie liczylbym na OBUDZENIE sie kogos z tamtad ! dla nich ta rzeczka to jak strumyk jakis we Wrocku !Plynie to niech plynie !!!Jak idzie ku leprzemu to tylko czekac!dobrze ze nie na gorsze <_< Piekna to rzeczka i liczmy na to ,ze zaczna ludzie patrzec na to co maja pod nosem i doceniac ,chronic a nie chwalic to co daleko i dla przecietnego Kowalskiego nie osiagalne (Szwecja;lub inne kraje) ale tacy Jestesmy Polacy Pozdro i optymizmu zycze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 dzis w wiosce Morawa do rzeki byly wpuszczane scieki rok temu odcinek rzeki ponizej wsi Miedzyrzecze zostal wytruty w Pien . w rzece w ciagu roku przewaza przeplyw biologiczny 0,2 m/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 W najbliższą sobotę 12.05. o godzinie 10.00 odbędzie się spotkanie organizacyjne w sprawie przyszłości rzeki Strzegomki. Miejsce spotkania most drogowy na Bystrzycy w miejscowości Samotwór (tuż obok Strzegomki). Zapraszamy wszystkich zainteresowanych. Liczymy również na kolegów ze Strzegomia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 CześćNr 1 na liście zobowiązuje Na spotkaniu mnie niestety nie będzie gdyż akurat na ten weekend wyjeżdżam na ryby, już od dłuższego czasu zaplanowane. Podejrzewam że kolega Drago75 również nie będzie gdyż jedziemy razem Bez względu na to co wyniknie z klubu strzegomka ja mam ochotę i chce spróbować, bez względu na efekty!!!Ja deklaruję swą chęć i chciałbym uczestniczyć w tym projekcie pomimo że akurat nie mogę być.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 To dzień IX Warsztatów Piwowarskich i drugi z trzech dni Festiwalu Dobrego Piwa w Leśnicy. Raczej niefortunny, przynajmniej dla mnie termin. Nie będzie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 W takim razie termin do zmiany. Nie ma przecież ciśnienia. Najważniejsza jest frekwencja ! Propozycje terminu i miejsca !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi