vajrus Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jestem mile zaskoczony że jest tyle osób którym los tej rzeczki nie jest obojętny Właśnie się zbieram powoli porzucać troszkę Dam znać jakie efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Panowie nie wyobrażam sobie by mej osoby nie bylo w klubie.Jako rodowity Strzegomianin rzekę na odcinku od źródel do granicy okregu Wałbrzych znam dokładnie i od 12 lat staram się o to by w rzece były ryby.Osobiscie przywoziłem pstrągi z dopływu Bystrzycy do Strzegomki (2000 szt.) wpuszczałem wylęg troci wedrownej a trzy lata temu lipienie.Lipienie pięknie przyjeły się i odbywają tarło.Zapraszam na stronę Strzegomski Serwis Wędkarski(jest to strona Kola Strzegom).Prosze dopisać mą osobę do listy.Pozdrawiam Stanisław PomykałaTo lipien ze Strzegomki złowiony przez młodego muszkarza Kubę i wypuszczony! Mamy nie tylko wylęg lipieni ale i WĘDKARSKI NARYBEK Aleee sie ubawilem. Ja tez prosze o wpis na liste ale...... no tak zdjecia na Pana profilach spolecznosciowych dowodza tego ze dba Pan o rybostan strzegomki SORY ale nie moglem sie powstrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ewentualne powstanie klubu ma na celu poprawę rybostanu rzeki Strzegomki. Nie wiem więc czy wycieczki osobiste są dobrym fundamentem pod w/w incjatywę. Klubu jeszcze nie ma, a zaczynają się zbędne uwagi i polemiki. Nikogo nie oceniam, ale wszelkie historie powinny ulec zapomnieniu. Pamiętajmy o priorytetach. Do wszelkich rozliczeń bardziej nadaje się real. Zarówno zapędy jak i języki zdecydowanie wtedy miękną. Przełoży się to zdecydowanie na zaangażowanie w terenie. Bardziej pamiętajmy o tym co łączy niż dzieli. Choć nad wodą zapomnijmy, że jesteśmy niestety Polakami. 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ewentualne powstanie klubu ma na celu poprawę rybostanu rzeki Strzegomki. Nie wiem więc czy wycieczki osobiste są dobrym fundamentem pod w/w incjatywę. Klubu jeszcze nie ma, a zaczynają się zbędne uwagi i polemiki. Nikogo nie oceniam, ale wszelkie historie powinny ulec zapomnieniu. Pamiętajmy o priorytetach. Do wszelkich rozliczeń bardziej nadaje się real. Zarówno zapędy jak i języki zdecydowanie wtedy miękną. Przełoży się to zdecydowanie na zaangażowanie w terenie. Bardziej pamiętajmy o tym co łączy niż dzieli. Choć nad wodą zapomnijmy, że jesteśmy niestety Polakami. 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter . Super pomysl z tym Klubem i ja dwoma rekoma sie pod tym podpisuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kropas to był na 100%, długą chwilę tam stałem. Przy murku, chyba teraz już można powiedzieć w czasie przeszłym, była rynna, a ona stał na krawędzi. Sam byłem zdziwiony, że się nie boi, zwłaszcza że pełno ludzi z okazjo odwiedzin grobów tam chodziło tego dnia. A na Grabach też zmeliorowali? Tak Graby tez zmeriolowali a i duzo wyzej sie juz do rzeki dobieraja wszedzie wycinaja nabrzezne krzaki pomalu robia kanal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Panowie nie wyobrażam sobie by mej osoby nie bylo w klubie.Jako rodowity Strzegomianin rzekę na odcinku od źródel do granicy okregu Wałbrzych znam dokładnie i od 12 lat staram się o to by w rzece były ryby.Osobiscie przywoziłem pstrągi z dopływu Bystrzycy do Strzegomki (2000 szt.) wpuszczałem wylęg troci wedrownej a trzy lata temu lipienie.Lipienie pięknie przyjeły się i odbywają tarło.Zapraszam na stronę Strzegomski Serwis Wędkarski(jest to strona Kola Strzegom).Prosze dopisać mą osobę do listy.Pozdrawiam Stanisław PomykałaTo lipien ze Strzegomki złowiony przez młodego muszkarza Kubę i wypuszczony! Mamy nie tylko wylęg lipieni ale i WĘDKARSKI NARYBEK Aleee sie ubawilem. Ja tez prosze o wpis na liste ale...... no tak zdjecia na Pana profilach spolecznosciowych dowodza tego ze dba Pan o rybostan strzegomki SORY ale nie moglem sie powstrzymaczdjęcia z dawnych lat czy dowodza ze łamałem R.A.P.RYB raczej nie.Jakos nie widziałem kol. podczas zarybiania.I wypraszam sobie takie aluzje.Ja w przeciwieństwie do kol. potrafię przyznać się do błędów i podpisac sie pod tym.A zdjecia z zawodów na żywej rybie również przeszkadzaja bo są i tego przeciwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 nie interesuja mnie zdjecia z zawodow mi chodzi glownie o ryby ze strzegomki jak to Pan nazywal Pana strzegomki kiedys Pan stwierdzil ze jak Pan zarybial to ma Pan prawo zabierac z wody komplety (3) sztuki pstragow pamietam jak dzis ten tekst jaki mi Pan odpisal. i to jest zenujace . reszta mnie nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipien54 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 nie interesuja mnie zdjecia z zawodow mi chodzi glownie o ryby ze strzegomki jak to Pan nazywal Pana strzegomki kiedys Pan stwierdzil ze jak Pan zarybial to ma Pan prawo zabierac z wody komplety (3) sztuki pstragow pamietam jak dzis ten tekst jaki mi Pan odpisal. i to jest zenujace . reszta mnie nie interesuje I to jest nieprawda bo napisałem ze na to pozwala R.A.P.Ryb.A z tego prawa nie korzystam już od kilku lat.Dlatego jest niesmaczne dla mnie Kol. twierdzenie i uważam ze nie ma Kol.prawa mnie osadzać.Korzysta Kol. z mojej i moich Kolegów pracy i jakies dziwne aluzje sa nie na miejscu.Nie widziałem kol. podczas zarybiania Bystrzycy pstragiem w tym roku ani minionego.Dlatego nie życzę sobie ze strony Kolegi żadnych insynuacji.A dlatego moja bo mi na jej dobrze zależy co potwierdzam swym działaniem.Sądzę że to dotarło do Kolegi.Pozdrawiam Stanisław Pomykała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukehster Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam wszystkich miłośników Strzegomki.Proszę o dopisanie mnie do listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Bardzo ciekawa inicjatywa. Z racji tego, że mieszkam całkiem blisko tejże rzeczki, chętnie przyłączę się do akcji 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vajrus Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Choć nad wodą zapomnijmy, że jesteśmy niestety Polakami.A kim kur... mielibyśmy być? Zawsze możesz zmienić obywatelstwo i łowić w Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jakub chodzi o to co pokazujesz. Ktoś chce coś zrobić, a tu zawsze znajdzie się inny mądrzejszy ze swoimi filozofiami i zaczyna mieszać. Jeśli nie podoba Ci się pomysł to po prostu siedź cicho, nie musisz łowić na żadnym łowisku specjalnym o ile takie powstanie, zawsze możesz siedzieć na tyłku i narzekać na PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jakub chodzi o to co pokazujesz. Ktoś chce coś zrobić, a tu zawsze znajdzie się inny mądrzejszy ze swoimi filozofiami i zaczyna mieszać. Jeśli nie podoba Ci się pomysł to po prostu siedź cicho, nie mieszaj się i nie ośmieszaj.Sam siedź cicho - jeśli lubisz być obrażany. Jestem Polakiem i nie ma znaczenia czy jestem nad wodą czy w innym miejscu. Inicjatywa mi nie przeszkadza i kibicuję chłopakom ale jak widzę taki tekst to mi się flaki wywracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 A jednak Twój wpis w Wrocław SuperFish nie był zbyt optymistyczny i post Tomka odnosił się m.in. do takiego gadania. Mi flaki się wywracają jak widzę lamenty i płacz że jest źle, a jak coś trzeba zrobić to każdy patrzy na innego. Niestety to jest typowo polskie. Z mojej strony koniec off-topa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Niepotrzebnie komplikujesz i rozdmuchujesz moją uwagę która odnosiła się tylko do słów o przynależności narodowej. Choć widzę wiele złego nie mówię na cały świat że NIESTETY jestem Polakiem - nie mam z tym problemu jak nasz forumowy kolega. Nie mam nic przeciwko inicjatywom, które powstają choć nie podzielam aż takiego optymizmu - tyle mi wolno. Nie podłączyłbym się również do inicjatywy wzięcia łopaty w swoje ręce w celu budowania drogi, szpitala czy przedszkola - bo tych też brakuje. Są od tego inni których utrzymuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nito82 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 ...jestem Polakiem - nie mam z tym problemu... Takich patriotów nam trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Panowie...Jeszcze nic nie drgnęło w tej sprawie, nic nie ustalono...Ba! Nawet konkretnych propozycji wiele nie padło- a już kłótnie i spory...Z takim nastawieniem to za daleko nie zajedziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie od dziś wiadomo, że gdzie 2 Polaków tam 3 zdania. Niestety takim jesteśmy narodem. I nie trzeba być nauczycielem historii by o tym wiedzieć. Z reszta widać to na bieżąco. Nawet tutaj. Ja również nie mam problemu z tym, że jestem Polakiem, ale z dumy nie pękam. Nie wystarczy Grunwald i bitwa Wiedeńska by lizać się po jajkach ze swego pochodzenia. Takie właśnie polskie geny. Choć pocieszam się, że jeżeli jest to kwestia genów to nie jest to nasza wina. Przez wieki byliśmy najeżdzani, najczęściej ze Wschodu. Jak wiadomo sowieci również nie należą do narodów ułożonych i skorych do pracy. Pewnie stąd to nasze podejście do życia. Jednak przez Szwedów i Niemców też byliśmy napadani. Rzadziej, ale zawsze ! Może ten promil krwi nordyckiej w naszych żyłach pomoże na zebranie garstki osób, by choć w jednym miejscu zapanował ordung. Z tego co wiem w moich żyłach płynie trochę krwi włoskiej (może dlatego lubię rzeczy piękne) i trochę krwi tatarskiej (pewnie dlatego tyle palę). Pomimo tego niestety jestem Polakiem. Mogę więc mieć zdanie w temacie. Pomimo jednak tego, że nim jestem wolę coś zrobić pożytecznego niż np. krzyczeć - Gdzie jest krzyż??? totalny OFF TOP.Przypominam listę obecności by temat się nie rozmył przy tym naszym narodowościowym zadęciu. 1. Superuszy2. Analityk,3. drago754. Tomek O5. Baloo6. Slavobeer7. vajrus8. nito829. lipien5410.CLAUDIO11.MichałR12. Fido13. przemoL14. piter15. Kamil Z.16. lukehster17. ?? p.s. Nie martw się Kamilu. Gdyby niechcąco wypaliło, to chętni zlecieli by się na łowienie jak muchy do kupy. Frekwencja gwarantowana !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jakub, jedno pytanie... od kiedy łowisz na wrocławskich odcinkach i jaką różnicę zaobserwowałeś w ostatnim czasie???Nie jest to złośliwe, tylko chciałbym wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Przepraszam chłopaki, co to zmienia w sprawie Strzegowmi, kto gdzie i od kiedy łowił i co obserwuje?!? Uszanujmy chęci zaangażowanych osób i zostawmy ten wątek dla Strzegomki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Racja, jest to off top, w takim razie Jakub odpowiedz mi na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwr Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Gdyby niechcąco wypaliło, to chętni zlecieli by się na łowienie jak muchy do kupy. Pierwsi będą kłusownicy, po nich tacy co lubią łowić w hodowlanych stawach gdzie wszystko bierze na pusty haczyk. Ja dziękuję - ja jeżdżę na ryby a nie po ryby. Kibicuję Wam jak reprezentacji piłkarskiej ... ale piłkarzem też nie będę Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi