sebik Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Czy jest ktoś na Śląsku lub w okolicach, kto posiada te kije albo chociaż jeden z nich? Chodzi o to, że mam dylemat w wyborze i chętnie bym "pomacal" przed zrobieniem. Dokładnie chodzi o:Suzuki RXXF 18lbKraag elite nano monoblank 16lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzalezniony od lowienia Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Siema, haha, mam ten sam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubol2202 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Prosze o wypowiedzenie sie o tych blankach Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebik Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witam,Ostatecznie zdecydowałem się na suzuki,więc Tylko o nim mogę coś napisać. Rzuca wszystkim- gumy, woblery, blachy, jerki i na wszystko łapie. Fajnie trzyma rybę i jest mega elektryczny. Przy 15cm canibalu i główce jakieś 7g czuć nawet ruchy ogonka na drugiej stronie zestawu. Jeżeli chodzi o opad to czuć już go na jakiś 10-12g ale przy wietrznej pogodzie łapałem, po założeniu 20-30g i 10cm smukłe gumie czuć było już wszystko niezależnie od kierunku rzutu czy to z wiatrem czy pod wiatr. W przyszłym roku albo za 2 zapewnia dokupić jeszcze te 2 pozostałe lżejsze modele.Pozdrawiam, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXKoKOXx Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ja polecam suzuki rxf zwykłego, mam do 8 lb i ten kijek jest mega uniwersalny. Dołem leci od 5 gr a góra na spokojnie 18 gr. Trzyma rybę bardzo dobrze, nigdy mi z niego nie spadła. A te rxxf’y są bardziej czule z tego co słyszałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xXKoKOXx Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Ja polecam suzuki rxf zwykłego, mam do 8 lb i ten kijek jest mega uniwersalny. Dołem leci od 5 gr a góra na spokojnie 18 gr. Trzyma rybę bardzo dobrze, nigdy mi z niego nie spadła. A te rxxf’y są bardziej czule z tego co słyszałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 Witam,Ostatecznie zdecydowałem się na suzuki,więc Tylko o nim mogę coś napisać. Rzuca wszystkim- gumy, woblery, blachy, jerki i na wszystko łapie. Fajnie trzyma rybę i jest mega elektryczny. Przy 15cm canibalu i główce jakieś 7g czuć nawet ruchy ogonka na drugiej stronie zestawu. Jeżeli chodzi o opad to czuć już go na jakiś 10-12g ale przy wietrznej pogodzie łapałem, po założeniu 20-30g i 10cm smukłe gumie czuć było już wszystko niezależnie od kierunku rzutu czy to z wiatrem czy pod wiatr. W przyszłym roku albo za 2 zapewnia dokupić jeszcze te 2 pozostałe lżejsze modele.Pozdrawiam,Mam starego Batsona do 28g którego przerobilem na wklejke, obsługuje od 5g plus guma do 18g plus guma dla mnie i czuć pracę ogona 7cm Relaxa Jankesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) ścieżka już przetarta, nie trzeba zakładać nowego tematu..... prośba do Koleżanek i Kolegów, którzy mieli w rękach Kraaga Elite Nano SKXE7016-1N oraz Suzuki RXXF-18LB-701.....szukam podobieństw, różnic, realnego opisu możliwości.....a ostatecznie średnio-mocnego uniwersała w jednoskładzie za wszelkie informacje z góry dziękuję Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 nie chciałem mnożyć bytów, znalazł się istniejący temat, ale Poczekalnię to chyba tylko z nudów się odwiedza http://jerkbait.pl/topic/136272-kraag-elite-suzuki-rxxf/ ponawiam tutaj..... prośba do Koleżanek i Kolegów, którzy mieli w rękach Kraaga Elite Nano SKXE7016-1N oraz Suzuki RXXF-18LB-701.....szukam podobieństw, różnic, realnego opisu możliwości.....a ostatecznie średnio-mocnego uniwersała w jednoskładzie za wszelkie informacje z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Mam tylko tego suzuki.... cóż sandaczowe łowienie na gumy do 25 gram wchodzi w grę ... jako uniwersalnym kijem bym go nie nazwał... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) A wg mnie ten RXXF 18lb jest właśnie baaardzo uniwersalny. Jego zastosowanie jak dla mnie to sandacz/szczupak (w tej kolejnosci) na wszelkiego typu przynęty. Bardzo fajny kij. Jeśli z jakiegoś powodu nie chce brać ze sobą kilku wędek a mam zamiar łowic zarówno na gumy, koguty, żelastwo i woblery to jest to super opcja. Z gumami 4 cale można zaczynać od 12g do wpomnianych 25g. Najbardziej komfortowo jednak dla mnie 17-25g z delikatnym plusem jeśli guma jest smukła. Przy 5 calowych gumach np. King Shad relaxa będzie to już ok 7-20g plus gumis. Elitka lowilem bardzo krótko i to wersja 20lb i tylko na tej podstawie mogę stwierdzić że są to zupełnie inne kije. Elitka ma delikatniejszy szczyt i przez to jej zastosowanie do twardych przynęt wg. mnie odpada. Do samego jigowania natomiast super. Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez saitt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 (edytowane) no właśnie......stąd moja wątpliwość i pytanie.....coś tam o tych blankach napisano, a opinie tak skrajne, że bez dopytania i porównania nic pewnego.....no ale nie pozwolono mi kontynuować tematu poza 'poczekalnią', tak więc szansa na dotarcie do obiektywnej prawdy bliska zeru Edytowane 22 Sierpnia 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Administracjo szanowna, dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 To teraz inni zawodnicy Kraag Skxf 665-1 N vs Suzuki RXF-6LB-702 ktoś oba może "macał" albo mógłby dać kilka sów o jakimś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 To teraz inni zawodnicy Kraag Skxf 665-1 N vs Suzuki RXF-6LB-702 ktoś oba może "macał" albo mógłby dać kilka sów o jakimś??Miałem/mam oba, z tym, że Kraag cast, a Suzuki spin. Kraag sztywniejszy i szybszy, Suzuki też szybkie, ale mimo większej mocy chętniej się gnie. Zakres cw bardzo podobny wg mnie. Kraagiem łowiłem dwa lata, z Suzuki dopiero zaczynam, więc za dużo też nie mogę napisać. Czułość w jednym i drugim na podobnym poziomie. Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Dzięki za Info.Padło na Kraag-a. Pozostaje czekać na zamówienie. Będzie to mój pierwszy monoblank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 12 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Dzięki za Info.Padło na Kraag-a. Pozostaje czekać na zamówienie. Będzie to mój pierwszy monoblank.Widziałem ładnie wykonane tego Kraaga na giełdzie Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi