Skocz do zawartości

Porównanie Kraag Elite / Suzuki RXXF

sebik

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam,

Ostatecznie zdecydowałem się na suzuki,więc Tylko o nim mogę coś napisać. Rzuca wszystkim- gumy, woblery, blachy, jerki i na wszystko łapie. Fajnie trzyma rybę i jest mega elektryczny. Przy 15cm canibalu i główce jakieś 7g czuć nawet ruchy ogonka na drugiej stronie zestawu. Jeżeli chodzi o opad to czuć już go na jakiś 10-12g ale przy wietrznej pogodzie łapałem, po założeniu 20-30g i 10cm smukłe gumie czuć było już wszystko niezależnie od kierunku rzutu czy to z wiatrem czy pod wiatr. W przyszłym roku albo za 2 zapewnia dokupić jeszcze te 2 pozostałe lżejsze modele.

Pozdrawiam,

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Ostatecznie zdecydowałem się na suzuki,więc Tylko o nim mogę coś napisać. Rzuca wszystkim- gumy, woblery, blachy, jerki i na wszystko łapie. Fajnie trzyma rybę i jest mega elektryczny. Przy 15cm canibalu i główce jakieś 7g czuć nawet ruchy ogonka na drugiej stronie zestawu. Jeżeli chodzi o opad to czuć już go na jakiś 10-12g ale przy wietrznej pogodzie łapałem, po założeniu 20-30g i 10cm smukłe gumie czuć było już wszystko niezależnie od kierunku rzutu czy to z wiatrem czy pod wiatr. W przyszłym roku albo za 2 zapewnia dokupić jeszcze te 2 pozostałe lżejsze modele.

Pozdrawiam,

Mam starego Batsona do 28g którego przerobilem na wklejke, obsługuje od 5g plus guma do 18g plus guma dla mnie i czuć pracę ogona 7cm Relaxa Jankesa.

• 1 rok później...

ścieżka już przetarta, nie trzeba zakładać nowego tematu..... ;)

prośba do Koleżanek i Kolegów, którzy mieli w rękach Kraaga Elite Nano SKXE7016-1N oraz Suzuki RXXF-18LB-701.....szukam podobieństw, różnic, realnego opisu możliwości.....a ostatecznie średnio-mocnego uniwersała w jednoskładzie

za wszelkie informacje z góry dziękuję :)

Edytowane przez cristovo

nie chciałem mnożyć bytów, znalazł się istniejący temat, ale Poczekalnię to chyba tylko z nudów się odwiedza :D http://jerkbait.pl/topic/136272-kraag-elite-suzuki-rxxf/

ponawiam tutaj.....

prośba do Koleżanek i Kolegów, którzy mieli w rękach Kraaga Elite Nano SKXE7016-1N oraz Suzuki RXXF-18LB-701.....szukam podobieństw, różnic, realnego opisu możliwości.....a ostatecznie średnio-mocnego uniwersała w jednoskładzie

za wszelkie informacje z góry dziękuję :) 

A wg mnie ten RXXF 18lb jest właśnie baaardzo uniwersalny. Jego zastosowanie jak dla mnie to sandacz/szczupak (w tej kolejnosci) na wszelkiego typu przynęty. Bardzo fajny kij. Jeśli z jakiegoś powodu nie chce brać ze sobą kilku wędek a mam zamiar łowic zarówno na gumy, koguty, żelastwo i woblery to jest to super opcja. Z gumami 4 cale można zaczynać od 12g do wpomnianych 25g. Najbardziej komfortowo jednak dla mnie 17-25g z delikatnym plusem jeśli guma jest smukła. Przy 5 calowych gumach np. King Shad relaxa będzie to już ok 7-20g plus gumis. Elitka lowilem bardzo krótko i to wersja 20lb i tylko na tej podstawie mogę stwierdzić że są to zupełnie inne kije. Elitka ma delikatniejszy szczyt i przez to jej zastosowanie do twardych przynęt wg. mnie odpada. Do samego jigowania natomiast super.

Edytowane przez saitt
  • Like 1

no właśnie......stąd moja wątpliwość i pytanie.....coś tam o tych blankach napisano, a opinie tak skrajne, że bez dopytania i porównania nic pewnego.....no ale nie pozwolono mi kontynuować tematu poza 'poczekalnią', tak więc szansa na dotarcie do obiektywnej prawdy bliska zeru B) :rolleyes: :D

Edytowane przez cristovo

• 4 miesiące temu...

To teraz inni zawodnicy Kraag Skxf 665-1 N vs Suzuki RXF-6LB-702 ktoś oba może "macał" ;) albo mógłby dać kilka sów o jakimś??

Miałem/mam oba, z tym, że Kraag cast, a Suzuki spin. Kraag sztywniejszy i szybszy, Suzuki też szybkie, ale mimo większej mocy chętniej się gnie. Zakres cw bardzo podobny wg mnie. Kraagiem łowiłem dwa lata, z Suzuki dopiero zaczynam, więc za dużo też nie mogę napisać. Czułość w jednym i drugim na podobnym poziomie.

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

• Like 1