Jozi Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zobaczcie co bezmyślni ludzie bezm?łzgowi nie kontrolując obni?źania stanu zbiornika potrafią zrobić <_< .Serce krwawi na taki widok <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 J?łzek, kiedy to się mogło stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Teraz na wiosnę ryba była na płyciźnie(to w kierunku dopływu Wisłoka-tam gdzie pływaliśmy, na tym rozlewisku) i jak szybko spuścili wodę nie zdą?źyła wr?łcić .Szczeg?łłow nie znam bo dopiero wczoraj dostałem informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ja [słownictwo]!!!! i napewno nikt za to nie odpowie.... masakra jakas.... kiedy to sie stalo? a pozniej sie dziwic ze ryb mniej w sieniawie.... ja w tym roku jeszcze tam nie bylem... czekalem na maj.... ale okazac sie moze ze nie bedzie po co jechac,.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Czy rzeczywiście szybki upust wody? Tak szybki ?źe ryba nie spłynęła. No, chyba, ?źe w tarłowym amoku. Takie własne przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Wiesz Waldku, jak zmęczona po zimie, siedziała w tych trawach i patykach najprawdopodobniej nie dała rady spłynąć, jeszcze jak są wygarbienia nim się zorientowała to ju?ź nie przebije się po dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kurcze bo niepotrzebnie tyle tej wody spuszczaja.... widac ze troche tego lezalo w tej trawie... MASAKRA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Jozi na pewno nie zdą?źyła wr?łcić? Wg. autora to pozostałości po zimie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dzisiaj przeczytałem w WŚ taką informację, w kt?łrej miły pan pisze, ze po powrocie z kraj?łw 3-go świata poczuł się jakby był w kraju 4 świata... Jedna z g?łrskich rzek została wykorzystana jako źr?łdło wody do naśnie?źania stok?łw dla spragnionych białego szaleństwa turyst?łw. W artykule była informacja, ?źe wodę pobierano z jedynego w Polsce miejsca, kt?łre ma charakterystykę alpejską (czy jakoś tak). Gdyby Polska byłą normalnym, cywilizowany krajem to ktoś by za to nieźle beknął i poszedłby siedzieć. Następnym razem bacowie zastanowiliby się skąd rąbnąć wodę, albo by nic nie naśnie?źali. A jakby tak wytoczyć proces osobom odpowiedzialnym za tę masakrę? Tylko kto miałby się tym zająć? Mo?źe PZW, z naszych składek, powinno powołać do działania pewien dział prawniczy, kt?łry by doił kasę z winnych.. kłusoli, trucicieli wody, nieuczciwych rybak?łw... sadzę, ?źe jest niezła kasa do zgarnięcia, choć prawnikiem nie jestem, a szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mari Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Pamiętaj, ?źe najwa?źniejsze w funkcjonowaniu gazet (nie tylko wędkarskich) jest utrzymanie/zwiększenie nakładu. Dlatego, do tego co pisze WŚ nale?źy podchodzić z daleko posuniętą ostro?źnością.Ju?ź nie raz robili sensację na podstawie niesprawdzonych wiadomości, kt?łrych potem nie prostowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 minecjusz Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Normalnie serce się kroi jak na to patrzę. Oglądałem 2 razy, bo nie mogłem uwierzyć własnym oczom . Najgorsze, ?źe skoro tak szybko spuścili wodę i to w takiej ilości, ?źe ryby na tarle tam zostały na pewną śmierć, to niestety ale opr?łcz tych ryb przepadła pewnie część ich potomstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Nie mogę uwierzyć, ?źe mo?źliwe jest tak szybkie upuszczenie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie mogę uwierzyć, ?źe mo?źliwe jest tak szybkie upuszczenie wody. No ja osobiście te?ź ale co mo?źe być inną przyczyną, przecie?ź ryba na takim zbiorniku w przypadku braku tlenu mo?źe spokojnie zejść głębiej, to nie stawek z metrową wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Nie mam pojęcia, mo?źe rzeczywiście l?łd zaskoczył rybki. Byłoby miło, gdyby jakiś ichtiolog odezwał się w temacie, mo?źe miałby sensowny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Jozi, rozmawiałeś o tym z Piotrkiem Koniecznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Wczoraj wtrąciłem sprawę Wojtkowi Szepieńcowi, nie wiem czy Piotrkowi Koniecznemu coś m?łwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 bylem zoaczyc wczoraj na sieniawie... jak narazie syf w wodzie ... wierzbowe kitki a do tego dno fermentuje... warunki ciezkie, a do tego bezrybie totalne... wprawdzi jak lapalem tylko ok 2 godzin, ale napotkani panowie potwierdzili brak bran slowami i pustymi siatkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 po Sieniawie przyszła i kolej na Wisłok... byliśmy dzisiaj w okolicy Odrzykonia.. czuć było swąd padliny ale nie spodziewałem się ?źe powodem tego jest to co zobaczyliśmy kilkadzieśiąt metr?łw od miejsca gdzie zaczynaliśmy trip.... na ka?źdym zakolu dziesiątki martwych ryb... od uklejek do ogromnych brzan ... du?źo świnek... ryby dopiero co padły rozkłąd się jeszcze nie rozpoczął...MASAKRA...nie wiem co mo?źe być tego przyczyną... przyducha?????? p?łzniej byliśmy w okolicy krosna tam jest ok... wczoraj Sieniawa... te?ź brak oznak jakiejkolwiek klęski...(przy okazji: pozdrowienia i ukłony dla Pana ze SSR... za to ?źe zrozumiał ?źe czasem mo?źna zapomnieć zabrać karty z auta ) Wracając do tematu macie jakiś pomysł co się mogło stać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Kilka lat temu miało miejsce podobne zdarzenie, mniej więcej o tej samej porze roku (sierpień). Ryby padły poni?źej Krosna, co automatycznie skierowało podejrzenia na oczyszczalnię ściek?łw. Badanie wykazały brak tlenu w wodzie (ale nie wykazały co spowodowało jego brak), fakt było gorąco, w rzece ni?ź?łwka, ale tak jest co roku i ryby nigdy nie padały. Niestety sprawa rozeszła się po kościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No właśnie teraz sobie przypomniałem ?źe kiedyś ju?ź takie coś albo podobne miało miejsce... co dziwne nie widziałem ?źadnych nie?źywych drapie?źnik?łw typu okoń szczupak, ale z 2 stronych tych gatunk?łw jest jak na lekarstwo...koło oczyszczalni te?ź pr?łbowaliśmy sie dostać do wody ?źeby zobaczyć czy coś się tam nie dzieje dziwnego ale nie przedarliśmy sie przez krzaki....mo?źe jakiś idiota siano wyrzucił do rzeki....albo słome... mo?źe być taka przyczyna??? wiadomo teraz po ?źniwach , podgnitego siana te?ź trzeba sie pozbyć z pola...aj szkoda tych ryb piękne sztuki,,, człowiek marzy zeby taka złapć.... ale qrwa jak - jak ciągle coś się złego dzieje z wodami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Jozi
Zobaczcie co bezmyślni ludzie bezm?łzgowi nie kontrolując obni?źania stanu zbiornika potrafią zrobić <_< .
Serce krwawi na taki widok <_<
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi