hlehle Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Temat w zasadzie opisuje czego szukam Wędki dość szybkiej, aby dobrze prezentować przynętę z łodzi, ale wchodzącą w głebokie ugięcie pod okoniem, co jest ważne przy tak małej długości. Jest sporo UL, ale prawie wszystko dłuższe. Ja najchętniej widziałbym coś w okolicach 150-180 cm.Znalazłem trochę takich króciaków, ale są to wędki po lekkie łowienie pstrągów, a one są dość kluchowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 St Croix trout Series 60ulf2. Fajny kij ale to nie jest xfast, dość lejący się kij ale na okonie z keitech 2 cale i główka do 5g jest super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Seria corto od graphitleleadera, tam są 2 takie krótke modele - 1 chyba 170 i drugi trochę ponad 180 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Seria corto od graphitleleadera, tam są 2 takie krótke modele - 1 chyba 170 i drugi trochę ponad 180 Coś tam widzę było takiego, ale chyba 3lb, czyli o połowę słabsze niż szukam. Edytowane 26 Stycznia 2020 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 w corto 18 i nowym corto UX, który będzie na ten rok są modele 5'7 i 6'1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Danielu. Nieco dłuższa i oczko mocniejsza ale... https://photos.app.goo.gl/5dznHL49ADzuiViD7To starszy model.Swego czasu mój nr 1 na grube okonie. Mniej więcej takie https://photos.app.goo.gl/UGZcCAUpZyg69eNw8Na łódkę i wodę o głebokości +5,00m "miód malina" Edytowane 26 Stycznia 2020 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Tylko , że 8lb w St.Croix to już praktycznie sandaczówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 LEP56ULF Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Czemu uparłeś się na seryjniaki? Może coś zrobić np na quali.Pewnie by był dobry pomysł: SUB581L F 1-7g 3-8LBalboPT602UL M-F 1-7g 2-5LB Edytowane 26 Stycznia 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 U mnie wciąż niezastąpiony jest kij na blanku 2S56LF. Tylko, że to stara seria (lata 90'te ubiegłego stulecia) i po staremu zbrojona przez Grzegorza Politowskiego. Przy niewielkich rybach frajda, a z większymi też sobie świetnie radzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 6th element stinger ST-601-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Sportex Black Arrow G2 Ultraleicht 1,80m 1-7ghttps://www.ebay.pl/itm/254332267769 https://www.youtube.com/watch?v=X86uUIsma6w Edytowane 26 Stycznia 2020 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Niedawno nabyłem u kol.@Mekamil blank o symbolu SP721-DB, 183 cm 2-6 lb. sprzedawany jako no name. W/g mnie jest to Batson z 2003/4 r. Zbudowałem na nim kijek. Mam wrażenie, że to jest coś czego poszukujesz. Zapytaj kol. Mekamila, może jeszcze ma te blanki. Widziałem na giełdzie, że sprzedawał kijki na tych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Nie napisałeś czy w jednym czy dwóch kawałkach.Jeśli może być troszkę dłuższy to polecam Qualię XPSJ642UL.To jest 193 cm, 0,5 - 4 g, 2-5 lb i szczerze powiem zrobił na mnie wrażenie, zbieram grosz.A Ty możesz go przyciąć do 1,8 m.Z pozdrowieniami,Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) @Godzio ... poszły jak świeże bułeczki... . Opisz Kolego swoje wrażenia z zbudowanej wędki, jak rozumiem spin. Dziś odebrałem dwa kije na tych blankach w ,,punkcie kontaktowym" na ul. Zdrojowej, wersje cast, oczywiście . W spirali i klasycznie, oczywiście różnica w ugięciu. Kamil podawał opis ,, realny" 4-12. Jest moc. Edytowane 26 Stycznia 2020 przez bob74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 bob74 - tak to spinerek, ubrany "klasycznie". Akcja fast ale pod obciążeniem ugięcie b progresywne na 2/3 długości. W dolniku jest moc i pewnie wymiarowy szczupaczek nie będzie stanowił problemu. Jigi poniżej 3g słabo czuć, ale faktycznie od 4g zdecydowanie lepiej, 6g do 10g b dobrze. Powyżej nie próbowałem. Na okonie nie używam cięższych główek. Woblerki 4-7 cm, pstrągowe wirówki i wahadłówki to jest to dla tego kijka. U mnie będzie miał zastosowanie do cięższego "okoniowania na większych głębokościach /6 - 10 m/ z łódki i jako taki UL uniwersał . No i ewentualnie do "pstrągowej" włóczęgi za wiosennym pstrągiem. Kijek waży 95g a doskonale wyważa go kołowrotek o wadze 189g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Ja również polecam Qualie Xpsj642UL jestem w szoku ile to waży a raczej że nie waży nic...narazie złowiłem nim parę pstrążków oraz przyłowy około 40-45 szczupaczków. Coś pięknego jak kijek pracuje i ma moc i chęci wyciągnąć coś większego póki co pstrażek 41cm na rozkładzie. Łowiłem nim z łódki kajtek 3 cale i 5g główka fajnie nawet podbijał. Szczytówka cieniutka, ja mam go w delfinie i delcie. Do teraz mam na mordzie uśmiech jak to fajnie pracuje i waga tego kijka. Rewelka dla mnie,szczerze polecam. Kijek na gotowo wyjdzie około 1100 zł w tytanowych seaguide. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 ...myślę, że z 70 cm zębów spokojnie poradzi.Porównywałem Grey Stream 1-7 i ten patyk i tu widać ,,napakowanie". U mnie kij w ,,krzaki", ciurki, trudną wodę w moich stronach. Zapewne i na łódkę jeziorową. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Major Crafty typu FSX-542UL czy NTS-562L mimo, że pstrągowe to nie są kluchowate. Wielu wędkarzy z powodzeniem używa je na okoniach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Fakt, blank mięsisty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Major Crafty typu FSX-542UL czy NTS-562L mimo, że pstrągowe to nie są kluchowate. Wielu wędkarzy z powodzeniem używa je na okoniach.Marcyś, a do takiego zastosowania wiedziałbyś Troutino TTA-632ul? Myślę o nim do właśnie takiego łowienia, 2-5 g + keitech. Są wystarczająco szybkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Marcyś, a do takiego zastosowania wiedziałbyś Troutino TTA-632ul? Myślę o nim do właśnie takiego łowienia, 2-5 g + keitech. Są wystarczająco szybkie?Moim zdaniem tak. Są szybkie (nie bardzo szybkie). Tylko te 5g+keitech może być na styk mocy wyrzutu. To Trout Area a nie Stream Stage - czuć to w ogólnej mocy co pokazują parametry (blank 4lb gdzie FSX-542UL ma 6lb). Stream stage są bardziej mięsiste, Trout Area mają mniej progresji i mocy w dolniku. Na okonia się nadają oczywiście i jedne i drugie ale są między nimi różnice i warto o tym wiedzieć zawczasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Odpowiadajac na pytania:- dwusklad- seryjna, bo potrzebna na juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 to może ten cały lureleader natural heart? ten do 4g chyba cos kolo 170cm mial 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pięta achillesowa Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Łowię na Konger Streeto 1,8 m. do 6 gr. XUL1802 jednoskładJestem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi