Skocz do zawartości

Coronavirus 2019-nCoV

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Paru się Ty wypowiadało w tonie beki... Pracuje przy Warsaw Spire, a tam mieści się polski oddział Frontex a w nim pracuje zarażona Hiszpanka... I dziś ten cały koronawirus nabrał dla mnie innej, bliższej perspektywy...

Wiesz... Fakt.pl to dla mnie jest "bardzo wiarygodne" źródło informacji. Podobnie jak superexpres i inne śmietniki robiące ludziom z mózgu papkę.

Zakładając, że potencjalny użytownik wcześniej ten mózg posiadał.

Choć jest takie powiedzenie, że różnica między mózgiem a rozumem jest taka, że mózg ma każdy, a rozum nie...

• Like 7

Na tym zakręcie już chyba nikt normalny beki nie ma. Widać, że tego dziadostwa już powstrzymać się nie da :( Wiadomości, które docierają z Chin pewnie do końca prawdziwe nie są a Włosi są tuż obok ...

Wiesz... Fakt.pl to dla mnie jest "bardzo wiarygodne" źródło informacji. Podobnie jak superexpres i inne śmietniki robiące ludziom z mózgu papkę.

Zakładając, że potencjalny użytownik wcześniej ten mózg posiadał.

Choć jest takie powiedzenie, że różnica między mózgiem a rozumem jest taka, że mózg ma każdy, a rozum nie...

Tu materiał źródłowy :

https://bergamo.corriere.it/notizie/cronaca/20_marzo_07/coronavirus-bergamo-medico-humanitas-facebook-situazione-drammatica-altro-che-normale-influenza-4fdf6866-6088-11ea-8d61-438e0a276fc4.shtml

• Like 1

Mimo wszystko. Przepraszam, ale nie znam tego portalu. Równie dobrze może to być odpowiednik polskiego faktu i innych bajdurzących śmietników.

Co nie zmienia faktu, że wirus jest i będzie jeszcze się rozwijał.  I że zabije  kolejne osoby to też jest niemal pewne.

Ma rozmach sk******n, w 2 tyg ze 130 osób zrobiło się 9200 przypadków, śmiertelność jakoś wyższa niż by to chińskie statystyki pokazywały. Pytanie czy u nas będzie podobnie za 3 tyg.

Ja zakładam czarny scenariusz - może być nawet gorzej. Służba zdrowia jest u nas w fatalnym stanie.

• Like 1

Mimo wszystko. Przepraszam, ale nie znam tego portalu. Równie dobrze może to być odpowiednik polskiego faktu i innych bajdurzących śmietników.

Co nie zmienia faktu, że wirus jest i będzie jeszcze się rozwijał.  I że zabije  kolejne osoby to też jest niemal pewne.

To gazeta ukazująca się od 1876 roku.

Zbagatelizowali na początku to fakt ale to nie zmienia faktu że tyle osób umarło w cywilizowanym kraju w ciągu kilku dni.To już raczej nie jest normalnie

Dane, które docierały do nas z Chin, pewnie były nie do końca prawdziwe

• Like 1

Ja powiem tak. Znajomy pracuje w firmie produkującej opakowania(folie) dla przemysłu produkującego środki higieniczne. Dotychczasowe siedmiomiesięczne zapotrzebowanie(chodzi o 1 zakład, gdzie w Polsce jest takich takich firm kilka) na folie do produkcji mydła w płynie wynosiło 2 tony. Obecnie jest to już w tym miesiącu 20 ton. Dla porównania folia dla Stonki - opakowanie papieru toaletowego 5 ton miesięcznie. Obecnie 75 ton.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...