Skocz do zawartości

Coronavirus 2019-nCoV

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

No i za chwilę będziemy mieli w całej Europie i pewnie na świecie to co jest w tej chwili we Włoszech. Krzywe wzrostu zakażeń są praktycznie identyczne na całym świecie

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_10/coronavirus-altri-paesi-saranno-uguali-all-italia-entro-9-14-giorni-bdc1e9b2-62e5-11ea-a693-c7191bf8b498.shtml

Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran.

Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ?

Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran.

Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ?

Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem.

Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej.

• Like 2

Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem.

Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej.

Oczywiście . Masz rację

• Like 1

Nieoficjalnie i nie potwierdzone.

Biedra ma być zamknięta od poniedziałku.

Weryfikuje u drugiego źródła.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być  ;)  ) odnośnie zamknięcia  parszywych mediów , najlepiej w pizdu  i nieodwracalnie .  Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt  <_<

• Like 6

Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być ;) ) odnośnie zamknięcia parszywych mediów , najlepiej w pizdu i nieodwracalnie . Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt <_<

W biurze mam szczekaczę które nadaje tob gówno.

Zastanawiam się, co się stanie jak kichnę i przypadkowo telefon poleci w ten TV.

Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p

Co do całości.
Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie.
Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi.

Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja...

• Like 2

Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p

Co do całości.

Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie.

Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi.

Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja...

W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch.

Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń.

Trochę to układa się logicznie.

Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu?

Dzis namowilem szefa do wprowadzenia zmian w firmie.

Dezynfekcja na stacji paliw, w biurze ograniczenie personelu do minimum - kto może to praca z domu.

A kolegom co tu info różne podają - o zapasach, o ew zamknięciu biedronek itp - dziękuję za dzielenie się wiadomościami.

Przyznaję, że częściej tu zaglądam niz na jakieś portale typu wp czy onet.

Apeluję o rozsądek, kto moze niech siedzi w domu.

• Like 1

W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch.

Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń.

Trochę to układa się logicznie.

Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu?

W Tajlandii, Birmie, Indonezji itd. jest nie tylu.. milion w Afryce

Twierdzę, że jako gatunek jesteśmy już tak wysokouorganizowani, że spokojnie przetrwamy klapsa, niemniej jak widać, szczypie w ...ę. Najgorsza jest hołota, szalejącą pod wpływem nadmiaru informacji i nie bardzo wiadomo jak ją opanować :(

Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie?

A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie?

Edytowane przez theslut
  • Like 10

Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie?

A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie?

No jesteś, bo nie kupiłeś średnio mineralizowanej na fazę przetrwalnikową...wstyd!!!

• Like 2

Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet.

Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha)

Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:)

Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke...

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

Dobra dobra, to kolejne pytanie

"Wszystkie sklepy działają i będą działać normalnie! Nie ma mowy o zamykaniu żadnych placówek handlowych!" - napisała na Twitterze minister rozwoju Jadwiga Emilewicz, dementując tym samym pojawiające się w przestrzeni publicznej informacje na ten temat.

Wierzyć czy nie, wszak wycofała się z twierdzenia, że epidemia koronawirusa będzie szansą dla polskiej gospodarki.

Edytowane przez theslut
  • Like 1

Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet.

Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha)

Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:)

Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke...

Tak trzymaj Romuś :good: :good: :good:

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...