Skocz do zawartości

Coronavirus 2019-nCoV

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja z Niemiec gdyż tu mieszkam na stałe z rodziną. W radiu i tv ciągle temat wirusa. A tak poza tym to wszystko w normie, nikt nie panikuje, wszystko otwarte, w sklepach półki pełne jak zawsze. Szkoły, knajpy itd pełne ludzi. Liczenie kasy przez Lidla, kauflanda, biedronkę i inne markety które zalały Polski rynek. W tym momencie w Polsce biją rekordy sprzedaży żywności, chemii i innych artykułów spożywczo przemysłowych. O co tu chodzi? Można się domyślać

Znaczy się domyślasz się że to mityczni Oni wysłali wirusa na nas biednych aby nas ograbić i ogołocić poprzez te wszystkie Lidle ???? Poważnie ?

• Like 5

Cien to jest marka albo inaczej mówiąc brand ,który jest dostępny w sieci Lidla a jego cena na półce około 4 zeta. Takich i innych przykładów na takie hieny można znaleźć od groma.

https://allegro.pl/oferta/antybakteryjny-odswiezajacy-zel-do-rak-50ml-9050096853  

Drugim przykładem są maseczki typowo przeciw pyłowe ,które to bardzo szybo zmieniły nazwę na antywirusową  i kilkukrotnie cenę.

Najgorszy scenariusz to ja widzę w szpitalu jak będzie segregacja pacjentów - pewnie ze względu na wiek- którego mają podłączyć do respiratora.A tych zapewne będzie kilka razy mniej jak pacjentów.

Dziś rano zaliczyłem Lidla i swój mięsny sklep więc zapasy mam zrobione  .Żona już z dzieckiem w domu będzie  przez min. dwa tygodnie. Jakieś pieczywo co dwa/trzy dni za rogiem kupię i jakoś damy radę. I nigdzie się nie ruszamy przez ten okres.

W radio zet była dziś rozmowa ,że niby robili jakąś tam symulację wzrostu zakażeń w PL i te najbliższe dwa tygodnie to ma być max i niby po tym okresie ma już być mniejsza .Skoro tak, to IMO te dwa tygodnie zamkniętych szkół przedłużą min o jeszcze kolejne 7-10 dni. Pożyjemy zobaczymy.

Aha ,nawet w sklepie zoologicznym było widać puste regały.

no i doczekales sie i  tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow.

Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :(

no i doczekales sie i  tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow.

Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :(

To jakie kryteria w takim przypadku byś zastosował gdyby trzeba było wybierać???? 

TU JEST TROJA  :ph34r:

Będzie rosło i to bardzo! na samym moim osiedlu wróciło w panice z Niemiec i Włoch około 14 znajomych osób + dzieci i mąż/żona to jak to może wyglądać w skali kraju?? To są potencjalni nosiciele tego g...

A na granicy do kontroli temperatury ciała  są kierowane  tylko busy i autobusy a osobowe nie są zatrzymywane.

Właśnie usunąłem kilka wypowiedzi i zawiesiłem konto  na 1 dzień trzem forumowiczom z powodu naruszania regulaminu jerkbait.pl w wątku "Coronavirus". Moderatorzy kilkukrotnie prosili w wątku o powstrzymanie się od wypowiedzi nacechowanych politycznie czy światopoglądowo - skoro nie podziałały apele może podziała zawieszenie konta. Jak będę to musiał robić zbyt często wątek skończy z kłódką. To jest ostatnie ostrzeżenie.

• Like 2

Jak na wojnie.

Praktycznie tak. Największe uderzenie i tak przed nami. Wrocław można powiedzieć stanął w biały dzień. W tramwajach jeździ góra 5 osób ! W jednej z Biedronek w centrum w jednym ciągu sprzedażowym widziałem jeden kalafior i jedną musztardę ! Jak na wojnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...