Skocz do zawartości

Coronavirus 2019-nCoV

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam gdzie zrobić. Objawów żadnych nie mam . A w hotelu się zamknąć to lepiej tutaj zostać, tak sobie myślę.

To już musisz wybrać  , myślę że przemieszczanie się teraz nie jest dobre  . Raz kłopoty po drodze  dwa kontakt z ludzmi .  

Patrząc na wyniki zastanawia 1 przypadek w Nepalu i 1 w Monaco. Nepal być może ma problemyz testami itp.natomiast Monaco leżące można powiedzieć w samym sercu europejskiego wybuchu pandemii i jeden chory ?

Monaco ma niecałe 40 tysięcy obywateli. To mniej niż mieszka w Ostrołęce. Z tego co wiem to w Ostrołęce jest na razie 0.

• Like 2

Firmy kolegi oczywiście nie podam, ze względu na dobro jego interesu, ale podam Ci firmę bliźniaczą, która robi identycznie, zadzwoń do firmy Gastro-Pro z Krakowa, na allegro znajdziesz pełne dane, sprawdź ceny hurtowe JAX'a z poprzedniego roku a obecne na Allegro ;) Jeśli zrobisz to sprytnie, będzie miał jasny obraz. JAX'a akurat już nie ma, bo wszystko wykupili, ale od poniedziałku już będzie nowy specyfik, w tej samej cenie, 700 ml - 576261363, wykręć ten numer i zadaj kilka pytań ;)

Izopropanol wymieszany z mydłem sprzedawany jako profesjonalny środek do dezynfekcji rąk ha ha ha ha.

Równie dobrze można używać do dezynfekcji rąk płynu do szyb z izopropanolem :-) który kosztuje 30zł za 5l. Efekt będzie taki sam.

Ewentualnie płynem do spryskiwaczy :-)

Nie ma to jak zarabiać bezczelnie na ludzkiej niewiedzy.

Ps. Gdyby to był prawdziwy preparat to już by specustawa zadziałała.

Edyta: To nawet nie izo a etanol. Czyli dezynfekcja rąk płynem do spryskiwaczy :-)

Edytowane przez przemo_w

Tutaj widać było panikę jak rządowa listę artykułow opublikowali , pustki w sklepach były. Ale tylko chwilowe . Teraz spokój jest i wszystko oprócz płynów do dezynfekcji i maseczek można kupić. Widac puste parkingi pod sklepami i to dobrze świadczy.

Kopa ludzi i portali żeruje na na obecnej sytuacji  , te super newsy proponuję spuścić w kiblu . 

Osobiści spotkałem się z stertą wymyślonych /przekoloryzowanych newsów i to wprost od lekarzy z "mojego " podwórka . I za cholerę nie wiem po co to robią  . 

Jeśli przeczytałeś artykuł to powinieneś zauważyć, że podane są w nim konkretne wskazówki jak się zachować.

A nie trzeba być lekarzem, by potwierdzić co i jak ze służbą zdrowia. Nie radzi sobie zasadniczo nigdzie z takimi przypadkami masowych zachorowań.

Wystarczy zwykła logika.

Dla 10 pacjentów wystarczy, ale dla 1000 ?

Edytowane przez eRKa

Jeśli przeczytałeś artykuł to powinieneś zauważyć, że podane są w nim konkretne wskazówki jak się zachować.

A nie trzeba być lekarzem, by potwierdzić co i jak ze służbą zdrowia. Nie radzi sobie zasadniczo nigdzie z takimi przypadkami masowych zachorowań.

Wystarczy zwykła logika.

Dla 10 pacjentów wystarczy, ale dla 1000 ?

Stwierdzam że w PL radzą sobie bardzo dobrze  ! , i zaplecze  , i postępowanie  wyprzedza   zapotrzebowanie  .

Widzę też żer na sporadycznych przypadkach których można było uniknąć  , ale przypominam że nikt nikogo nie przygotowywał latami do takiej sytuacji  , mimo to jest nad wyraz profesjonalnie . 

Monaco ma niecałe 40 tysięcy obywateli. To mniej niż mieszka w Ostrołęce. Z tego co wiem to w Ostrołęce jest na razie 0.

Zgadza się liczba ludności, jednak położenie geograficzne jak i styl życia(Ludzie majętni) tak więc narty we Włoszech,firma gdzie indziej,kontrakt do podpisania w Chinach....

Zgadza się liczba ludności, jednak położenie geograficzne jak i styl życia(Ludzie majętni) tak więc narty we Włoszech,firma gdzie indziej,kontrakt do podpisania w Chinach....

No kolego. W Ostrołęce też trochę majętnych ludzi jest. Na narty jeżdżą także do Włoch, a ja to z 10 lat temu nawet w Chinach byłem ????.

A tak na poważnie. To jest statystyka. Widać, że zachorowań jest coraz więcej, ale wciąż są to proporcjonalnie nieduże liczby. Stąd takie paradoksy, że np. w Cieszynie (lub San Marino) jest ktoś chory, a w Gdańsku nie

Izopropanol wymieszany z mydłem sprzedawany jako profesjonalny środek do dezynfekcji rąk ha ha ha ha.

Równie dobrze można używać do dezynfekcji rąk płynu do szyb z izopropanolem :-) który kosztuje 30zł za 5l. Efekt będzie taki sam.

Ewentualnie płynem do spryskiwaczy :-)

Nie ma to jak zarabiać bezczelnie na ludzkiej niewiedzy.

Ps. Gdyby to był prawdziwy preparat to już by specustawa zadziałała.

Edyta: To nawet nie izo a etanol. Czyli dezynfekcja rąk płynem do spryskiwaczy :-)

Ty to wiesz, ja to wiem, ale ludzie nie i kupują  :)  Można? Można! 

• Like 1

Ja próbuje w sobotę wydostać się z oslo, mam nadzieję że do tego czasu nie odwołają lotów, teraz w oslo, tak jak w Polsce sklepy prawie puste, tu cholerstwo rozprzestrzenia się w zajebistym tępię,chodź niby więcej ognisk na obrzeżach miasta, oby nie było tu czegoś podobnego jak we Włoszech, jakie środki ostrożności mogę zastosować żeby nie załapać ewentualnie cholerstwa w samolocie? Podpowiecie coś?

Edytowane przez PaPaDaNcE
  • Like 1

Ja próbuje w sobotę wydostać się z oslo, mam nadzieję że do tego czasu nie odwołają lotów, teraz w oslo, tak jak w Polsce sklepy prawie puste, tu cholerstwo rozprzestrzenia się w zajebistym tępię,chodź niby więcej ognisk na obrzeżach miasta, oby nie było tu czegoś podobnego jak we Włoszech, jakie środki ostrożności mogę zastosować żeby nie załapać ewentualnie cholerstwa w samolocie? Podpowiecie coś?

Jak będziesz leciał to wystaw głowę za okno !  :rolleyes: No cholercia, wydaje mi się, że w takiej sytuacji to można liczyć tylko na szczęście. Spokojnego powrotu życzę.

Nie jest wykluczony taki scenariusz jak z hiszpanka, wiec nie na co bagatelizować sprawy ze jest niska śmiertelność. Dwa cytaty

"Pierwszą falę zachorowań na grypę, którą potem nazwano hiszpanką (pierwsze europejskie doniesienia o niej pochodziły z Hiszpanii) odnotowano wczesną wiosną 1918 roku. W trakcie swego pierwszego uderzenia była wysoce zaraźliwa, ale raczej łagodna w przebiegu. Druga fala grypy zaczęła się w sierpniu i charakteryzowała się niezwykle wysoką śmiertelnością, głownie z powodu pojawiającego się dodatkowo odoskrzelowego zapalenia płuc."

"Grypa typu hiszpanka może powrócić w każdej chwili. Wirus mutuje w taki sposób, że co 100-150 lat pojawia się szczep pandemiczny, czyli taki, który może zaatakować dużo ludzi w krótkim czasie. Pojawienie się wirusa pandemicznego jest więc jedynie kwestią czasu, a nie pytania, czy w ogóle do tego dojdzie"

Pracuje w branzy laboratoryjnej i jedno co mnie przeraża to mała ilosc testow, niestety jak sie zrobi 100 testow to aie wykryje mniej przypadkow niz z 1000, ale na chwile obecna chodzi jak zwykle o $ i dostępność testów

• Like 3

Szukałem testów nie znalazłem, może ktoś wie gdzie można kupić proszę o link.

Nie kupisz sobie testu, a nawet gdyby to potrzebujesz analizator i personel który potrafi go obsługiwać. Rozumiem dlaczego tak to wygląda jeżeli chodzi o wykonywanie testów i pewne ograniczenia, w idealnym układzie każdy kto ma gorączkę powinien mieć zrobiony test a nie wyłącznie kwarantanne

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...