Skocz do zawartości

Coronavirus 2019-nCoV

gajosik

Rekomendowane odpowiedzi

Albo jest nieprawdopodobna opcja, że z uwagi na braki w sklepach jadą po zaopatrzenie ... ????

"Gros Gardonsa" Sensasa to jeszcze jakoś może można wykorzystać, ale ochotkę w torfie lub pinkę to już średnio.

• Like 2

Not great, not terrible. Ponad 40 osób zmarło, ponad tysiąc zakażonych, czyli śmiertelność jest wysoka. Podobno wirus pochodzi od węży żywiących się nietoperzami, podobno "uciekł" z laboratorium - jak to w ChRL, nikt nic nie wie. Wczoraj w Wuhan budowano w ekspresowym tempie szpital, dzisiaj okazuje się, że to już dwa szpitale więc władze ChRL przewidują wzrost liczby zarażonych. Pierwsze osoby zarażone są już również w Europie, więc jest nieciekawie. Przy dzisiejszych realiach, czyli zagęszczeniu populacji, publicznych środkach transportu, transporcie lotniczym może być nieciekawie, bo wirus może przenieść się setki lub tysiące kilometrów w ciągu dnia, czego przykładem jest chociażby ASF u polskich dzików. Wczoraj widziałem filmy z Chin, gdzie ludzie tracili przytomność i padali na ziemię - prawdopodobnie na skutek zakażenia i wyglądało to bardzo niepokojąco.

Epidemia paniki rozprzestrzenia się szybciej niż sam koronawirus.

;)

• Like 7

Ja tam nie widzę paniki. Ludzie dalej pracują, o ile mogą to z domu, a przy okazji próbują się przygotować najlepiej jak potrafią.
Rząd znając nasze ograniczenia i psychologię tłumu dozuje informacje oraz podejmuje dość szybkie decyzje. Aż jestem zaskoczony.

A głupie to jest bagatelizowanie. Nic się nie dzieje, dlatego wojsko ma już rozkazy na stan wyjątkowy... już zamykamy granice, przed czasem!

Edytowane przez korol
  • Like 2

I wiemy szybciej niz inni. Bo juz kilkanascie stron wczesniej :)

Eeee tam co to za wyprzedzenie kilkunastostronicowe ... Dean Kontz to przewidział lata temu ... Dokładnie w 1981 ???? A jeszcze wcześniej był Orwell tylko tam było bez korony ☺

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

Czyli loty nie są odwołane? I w niedzielę będę mógł wrócić z Finlandii samolotem? Napisz mi kolego że będę mógł...

Z soboty na niedzielę zakaz...Leć jutro....

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez chlodnica

Kolega jest żołnierzem zawodowym.

Był na urlopie. Był.

Do 24 dzisiaj wszyscy zawodowi muszą się stawić w jednostkach

Jedna kompania wojny nie czyni????

Zapewne kolega służy w OT a oni od takich sytuacji są jak d.upa od sr.nia...

Ja mam znajomego w woju u którego 90% stanu osobowego wysłali na dni wolne i urlopy od poniedziałku.

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...