Gość Tomek O Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Czy są może dostępne statystyki z Izraela , Emiratów Arabskich , Indii , Pakistanu i Afryki ( z wyłączeniem RPA ) ? Tu masz chyba wszystko. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Pytanie jakie spustoszenie zostawia wirus. Jest sporo info z Chin o bardzo dużych zwłóknieniach w płucach, zaobserwowanych w czasie sekcji zwłok tych którym się nie udało przeżyć .za wcześnie na wnioski, ale jest sporo takich przypadków ,na tyle sporo ,iż ktoś o tym wspomina... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 A tu szukają ochotników https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-w-europie-naukowcy-szukaja-ochotnikow-ktorzy-dadza-sie-zakazic-koronawirusem-4331609 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Dziś czytałem. Druga osoba wyleczona z wirusa hiv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Tu masz chyba wszystko. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Izrael 25/0/0 Indie + Pakistan łącznie 72 zachorowaniaTo dla mnie wielka niewiadoma. Patrząc na populację, aż się nie chce wierzyć. W sumie to mnie to mnie nie obchodzi..Bardzo mocno śledzę Włochy, Hiszpanię, Francję i Niemcy. W mojej pracy już pierwsze os na przymusowym home office. Jest też w Wawie przypadek całego biurowca, ponad 1000ludzi. Edytowane 10 Marca 2020 przez korol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Turcja i spółka nie mogą po prostu zmyślać, jak inni ,? Przynajmniej byliby w tej tabeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Turcja skupiona na szturmowaniu greckiej granicy. Nie ma czasu na jakieś tam testy.Mało zachorowań na Tajwanie i w Tajlandii. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Izrael 25/0/0 Indie + Pakistan łącznie 72 zachorowaniaTo dla mnie wielka niewiadoma. Patrząc na populację, aż się nie chce wierzyć. W sumie to mnie to mnie nie obchodzi..Bardzo mocno śledzę Włochy, Hiszpanię, Francję i Niemcy. W mojej pracy już pierwsze os na przymusowym home office. Jest też w Wawie przypadek całego biurowca, ponad 1000ludzi, Patrząc na ogół , od dawna zwracam uwagę na indie . To aż dziwne że tam jest tak spokojnie choć na plus mają to że raczej bardzo bogaci ( jak na tamte realia ) podróżują . Bo jak by wirus dotarł do "ludu " to była by masakra . Zero służby zdrowia , zero higieny , ludzie leja /srają 2 metry od miejsca snu czy handlu , Wspólne śniadania tysięcy ludzi a miliony myją w jednej wodzie ,tysiące ludzi mają kontakt na bazarach itd . Mój brat spędził tam trochę czasu i to w realnych miejscach nie dla turystów i był w szoku . Edytowane 10 Marca 2020 przez SUONE 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) I jeszcze jedno śmiertelność jest mega duża w stosunku do grypy o której wspominano wiele razy , z lutego w pl to 0,003% gdzie. chorych było ponad 800 tyś,, we Włoszech na coronawirusa ponad 6% na kilka tys zachorowań... tak wiec... Edytowane 10 Marca 2020 przez hasior 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Turcja skupiona na szturmowaniu greckiej granicy. Nie ma czasu na jakieś tam testy. Mało zachorowań na Tajwanie i w Tajlandii. 20 w Rosji i 30kilka w Wietnamie Im bardziej kontrolowane media, tym mniej wirusa w tabelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-angela-merkel-60-70-proc-mieszkancow-niemiec-zostanie-zakazo,nId,4373770 Wychodzi, że przy naszej liczbie ludności pacjentów będzie 5,32 mln z czego przy 5% śmiertelności może nie przeżyć 266 tyś. jeżeli dobrze policzyłem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Izrael 25/0/0 Izrael , w leczeniu innej współczesnej "zarazy" już zadziwił świat .Ciekawe jak sobie poradzą z Corona. https://www.fronda.pl/a/czy-wiesz-ze-zydzi-nie-choruja-na-raka,69081.html 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) 20 w Rosji i 30kilka w Wietnamie Im bardziej kontrolowane media, tym mniej wirusa w tabelcePatrząc na statystyki , i liczbę chorych najbardziej "dostają" kraje z dużą liczbą odwiedzin /kontaktów zagranicznych w danej grupie "zamożności" . Wczasy / wycieczki / biznes .Plus zachowania społeczne Edytowane 10 Marca 2020 przez SUONE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Patrząc na statystyki , i liczbę chorych najbardziej "dostają" kraje z dużą liczbą odwiedzin /kontaktów zagranicznych w danej grupie "zamożności" . Wczasy / wycieczki / biznes .Plus zachowania społeczneOczywiście, ruchy ludzi sprzyjają wszelkiej wymianie.A tym przypadku wirusa. Tylko ta teoria średnio pasuje do Iranu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Pytanie jakie spustoszenie zostawia wirus. Jest sporo info z Chin o bardzo dużych zwłóknieniach w płucach, zaobserwowanych w czasie sekcji zwłok tych którym się nie udało przeżyć .za wcześnie na wnioski, ale jest sporo takich przypadków ,na tyle sporo ,iż ktoś o tym wspomina... z tego co dzisiaj czytalem w statystykach z chin, to czesta przyczyna smierci po zachorowaniu na Corona jest(poza plucami) np. ostra niewydolnosc nerek jak rowniez ostre zapalenie miesnia sercowego.Takze sepsa jest czesto wymieniana.Palacze sa w duzej grupie ryzyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Oczywiście, ruchy ludzi sprzyjają wszelkiej wymianie.A tym przypadku wirusa. Tylko ta teoria średnio pasuje do Iranu.?Tak też zwraca uwagę , nie lubię teorii spiskowych ale ktoś z iranu już się wypowiadał że uważa że to atak . Więc same władze są zdziwione .W zasadzie tam nikt nie przyjeżdża . To skąd tam wirus . Palacze sa w duzej grupie ryzyka.Kurde .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Palacze sa w duzej grupie ryzyka. Kurde .... nie ma co rzucac, za pozno Edytowane 10 Marca 2020 przez jacus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 (edytowane) Palacze sa w duzej grupie ryzyka. Kurde ....Statystyki wskazują że wśród zmarłych w Wuhan ponad połowa cierpiała na inne choroby przed infekcja . 30% nadciśnienie19% cukrzyca8% choroby sercaOczywiście głównym czynnikiem zmniejszajacym szansę przezycia infekcji jest / był wiek Średni wiek zmarłych to 69 lat.Średni wiek, którzy przeżyli to 52 lata. Dodatkowo informacja, że śmierć nastąpiła średnio po 18.5 dniach od wystąpienia objawów. U zmarłych. Edytowane 10 Marca 2020 przez Guzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Oczywiście, ruchy ludzi sprzyjają wszelkiej wymianie.A tym przypadku wirusa. Tylko ta teoria średnio pasuje do Iranu.? Przypadek Iranu od początku jest dla mnie zastanawiający. Nawet jakieś teorie spiskowe chodziły mi po głowie. A może niepotrzebnie.https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51801968In a separate development, 16 Iranians died from methanol poisoning in Khuzestan province after false rumours spread that drinking alcohol would help prevent people getting the Covid-19 virus, the official Irna news agency reported. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Przypadek Iranu od początku jest dla mnie zastanawiający. Nawet jakieś teorie spiskowe chodziły mi po głowie. A może niepotrzebnie.https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51801968In a separate development, 16 Iranians died from methanol poisoning in Khuzestan province after false rumours spread that drinking alcohol would help prevent people getting the Covid-19 virus, the official Irna news agency reported.Zapałki plus dziecko = pozar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Zapomnieliście, że w Iranie rolę wszelkiej maści ekspertów i doradców(po Rosjanach) wcielili się Chińczycy. Do tego wymiana studencka i bratnia pomoc uciśnionym ludom. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SUONE Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 nie ma co rzucac, za pozno Dokładnie po 25 latach dni nie mają znaczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Zastanawia mnie czy osoby które przechodzą wirusa bardzo ciężko lub zaliczają zgon, kiedykolwiek przyjmowały szczepionki przeciwko grypie. Zastanawia mnie to ponieważ zauważyłem, że ludzie znani mi osobiście, którzy szczepili się w przeszłości, bardzo ciężko przechodzą zwykłą grypę, wręcz "zdychają" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Może trochę rzeczowej wiedzy o temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 Zastanawia mnie czy osoby które przechodzą wirusa bardzo ciężko lub zaliczają zgon, kiedykolwiek przyjmowały szczepionki przeciwko grypie. Zastanawia mnie to ponieważ zauważyłem, że ludzie znani mi osobiście, którzy szczepili się w przeszłości, bardzo ciężko przechodzą zwykłą grypę, wręcz "zdychają"Dwa razy ,kiedy pracowałem w wielkim koncernie produkujacym samochody,przymuszono mnie/nas do tych szczepionek przeciw grypie....minęło,jak dobrze liczę 13lat,w życiu tak ciężko nie znosiłem przeziębień itp.jak w tamtych dwóch latach. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi