Skocz do zawartości

Nie żyje Kobe Bryant

Jano

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera, a miałem już nie debatować ;(

Tak się złożyło, że przywołałeś dwóch koszykarzy, którzy w moim prywatnym notesie, są akurat wyżej niż Kobe. Zarówno Reggie, jak i Mitch. Zwłaszcza Reggie, choć nie znosiłem go za to co zrobił moim ulubionym Knicks, był dla mnie graczem wybitnym. I też całą karierę w jednym klubie :)

To że Kobe grał przez całą karierę w jednym klubie, samo przez się absolutnie o niczym nie świadczy. W LAL akurat nigdy nie brakowało $, najlepszych menedżerów, agentów, itd. Jego kontrakty zawsze wyznaczały lub oscylowały w limitach salary cup. Do tego blichtr i bliskość fabryki snów,  LA lifestyle, ale przede wszystkim pozycja dająca cart blanche na każdą akcję nawet przy FG% poniżej 20-30 w meczu bez słowa krytyki, tak ze strony staffu, jak i reszty drużyny (poza Shaquiem), o kibicach po three peat już nie mówiąc. Przywilej gwiazdy, tak jest. Zasłużył sobie, owszem. Samo ślepe przywiązanie do barw klubowych jest dobre dla fanatycznych tifosi kopanej, chyba że za tym rzeczywiście idą konkretne wyrzeczenia, ale czy miały one miejsce w przypadku Kobe by trwać przy LAL - nie sądzę.

Teraz już definitywnie kończę w tym wątku.

Pozdrawiam

Arek

Arek nie jest to czas na dywagacje kto , który itd. Zgineło wiele osób w tym człowiek któremu wielu kibicowało , pewnie w jakiś sposób go kochało . Daj na luz, nie porównuj nie oceniaj na to przyjdzie czas.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Wiecie co ....

Zginą człowiek w wypadku, znany amerykanski koszykarz.Dla mnie nie był nikim szczególnym.Koszykarz jak każdy inny ...

Powstaje wątek jego pamieci...

Lecą R.I.P -y...

Za parę dni nikt już nie będzie o tym pamiętać.

Ale w tak ważnym dniu jak 75 rocznica wyzwolenia obozów Auschwitz nawet wzmianki tu na tak zacnym forum nie bylo.

Tam zginęło ponad milion ludzi i to jest powód do zadumy i zastanowienia się ...

Co człowiek potrafił zrobić drugiemu człowiekowi

W jak brutalny sposób mordowano ludzi.

Temat pozostawiam do przemyślenia

Pozdrawiam

• Like 6

Wiecie co ....

Zginą człowiek w wypadku, znany amerykanski koszykarz.Dla mnie nie był nikim szczególnym.Koszykarz jak każdy inny ...

Powstaje wątek jego pamieci...

Lecą R.I.P -y...

Za parę dni nikt już nie będzie o tym pamiętać.

Ale w tak ważnym dniu jak 75 rocznica wyzwolenia obozów Auschwitz nawet wzmianki tu na tak zacnym forum nie bylo.

Tam zginęło ponad milion ludzi i to jest powód do zadumy i zastanowienia się ...

Co człowiek potrafił zrobić drugiemu człowiekowi

W jak brutalny sposób mordowano ludzi.

Temat pozostawiam do przemyślenia

Pozdrawiam

może po prostu założysz taki wątek?

wtedy takie wrzutki nie będą konieczne.

Arek,możemy podebatowac w tym wątku ale później bo ja też uważam że teraz nie czas.Pozniej,kiedyś się odniosę do tego co napisałeś. Będziemy zapewne się różnić ale się dogadamy.Tak się składa że jestem i byłem fanem tylko jednego zespołu w NBA.od bez mała 30 lat niezmiennie Knicks.

Arek nie jest to czas na dywagacje kto , który itd. Zgineło wiele osób w tym człowiek któremu wielu kibicowało , pewnie w jakiś sposób go kochało . Daj na luz, nie porównuj nie oceniaj na to przyjdzie czas.

Jacku,uwielbiam takie głosy jak Twój, który musi drugiemu narzucić, co ma robić lub czego nie robić, co wypada, a co nie. Mam nie oceniać czy porównywać gry koszykarzy, bo jeden z nich zginął w katastrofie lotniczej, serio? Bo teraz tego robić nie wypada? Proponuję, sam "daj na luz", przyda Ci się. W sumie, co miałem powiedzieć, napisałem, choć przyznam, że Twój tekst "wielu kibicowało, pewnie w jakiś sposób go kochało" położył mnie normalnie na łopatki i rozbroił całkowicie. I poważnie, jeśli kogokolwiek zakochanego moje wpisy jakkolwiek uraziły, to szczerze nie miałem woli wywoływać takiego skutku.

Arek,możemy podebatowac w tym wątku ale później bo ja też uważam że teraz nie czas.Pozniej,kiedyś się odniosę do tego co napisałeś. Będziemy zapewne się różnić ale się dogadamy.Tak się składa że jestem i byłem fanem tylko jednego zespołu w NBA.od bez mała 30 lat niezmiennie Knicks.

Andrzej, wiem o tym, bo już kiedyś w jakimś wątku ogólnosportowym wymienialiśmy się spostrzeżeniami. Ja też przez lata kibicowałem Knicks.

A debatować o koszykówce już mi się nie chce, ani w tym ani w innych wątkach

Pozdrawiam

Arek

PS. Fanom dobrej koszykówki, w tym Kobe, na TVP Sport przypominają mecz USA - Hiszpania z IO 2008 w Pekinie (właśnie leci końcówka 4 kwarty). Niestety w meczu BM Slam Stal Ostrów - Czarni Radom nie dzieje się nic ciekawego.

• Like 1

Jacku,uwielbiam takie głosy jak Twój, który musi drugiemu narzucić, co ma robić lub czego nie robić, co wypada, a co nie. Mam nie oceniać czy porównywać gry koszykarzy, bo jeden z nich zginął w katastrofie lotniczej, serio? Bo teraz tego robić nie wypada? Proponuję, sam "daj na luz", przyda Ci się. W sumie, co miałem powiedzieć, napisałem, choć przyznam, że Twój tekst "wielu kibicowało, pewnie w jakiś sposób go kochało" położył mnie normalnie na łopatki i rozbroił całkowicie. I poważnie, jeśli kogokolwiek zakochanego moje wpisy jakkolwiek uraziły, to szczerze nie miałem woli wywoływać takiego skutku.

Andrzej, wiem o tym, bo już kiedyś w jakimś wątku ogólnosportowym wymienialiśmy się spostrzeżeniami. Ja też przez lata kibicowałem Knicks.

A debatować o koszykówce już mi się nie chce, ani w tym ani w innych wątkach

Pozdrawiam

Arek

PS. Fanom dobrej koszykówki, w tym Kobe, na TVP Sport przypominają mecz USA - Hiszpania z IO 2008 w Pekinie (właśnie leci końcówka 4 kwarty). Niestety w meczu BM Slam Stal Ostrów - Czarni Radom nie dzieje się nic ciekawego.

Nic nie narzucam , po prostu uważam że nie czas . Ale Ty widzę że masz innych w .... i musisz to napisać co tam uważasz bo dlaczego nie. Nie ma co debatować , po wpisie widzę że jeśli ktoś ma inne zdanie to nie jest parterem z Tobą do dyskusji . Troszkę brak szacunku . Pozdrawiam i nie chce mi się z Tobą nawet

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka