Skocz do zawartości

Sprowadzanie zza granicy czy kupno w kraju - offtop wydzielony z tematu Shimano Twin Power 2020

przemow

Rekomendowane odpowiedzi

Smar co mefi sprzedaje za 200 zł w Hedgeon kosztuje 90 zł bez przesyłki !?

I nie jest to złośliwość -po prostu chłop musi zarobić bo na oknach już teraz nie idzie dobrze zadbać na rodzinę a kręćki sprzedaje z gwarancją -więc koszt wysyłki do JP też trzeba doliczyć.

Edytowane przez tuitam

I nie jest to złośliwość -po prostu chłop musi zarobić bo na oknach już teraz nie idzie dobrze zadbać na rodzinę a kręćki sprzedaje z gwarancją -więc koszt wysyłki do JP też trzeba doliczyć.

No i co w związku z tym?

• Like 3

Ciekawe gdzie jest cło i Vat po drodze od całości? Jak sprowadził może jeszcze po starej cenie a obecnie jest promocja to nie dziwi nic.

Bardzo nieelegancko zaczynacie zagajać... Ja wiem, że wszyscy pracujecie charytatywnie a handlując dokładacie z kredytów. 

Dokładnie, każdy może otwierać interes.

Artur ma dużo kołowrotków w promocji. Ostatnio jak chciałem kupić stellę to w placie wychodziła drożej bez wysyłki jak u Artura z wysyłką i gwarancją na miejscu.

A gdzie po drodze jeszcze cło i Vat?

Więc o czym tu mówić?

Edytowane przez Jozi

Ciekawe gdzie jest cło i Vat po drodze od całości? Jak sprowadził może jeszcze po starej cenie a obecnie jest promocja to nie dziwi nic.

Dokładnie, każdy może otwierać interes.

Artur ma dużo kołowrotków w promocji. Ostatnio jak chciałem kupić stellę to w placie wychodziła drożej bez wysyłki jak u Artura z wysyłką i gwarancją na miejscu.

A gdzie po drodze jeszcze cło i Vat?

Więc o czym tu mówić?

1500 zł, to bardzo przyzwoita cena.
  • Like 1

Bardzo nieelegancko zaczynacie zagajać... Ja wiem, że wszyscy pracujecie charytatywnie a handlując dokładacie z kredytów. 

Homo-sovietikus ma sie w najjasniejszej i nie tylko, bardzo dobrze, nie wyginal a wrecz odradza sie jak mam nieszczescie obserwowac,- pewnie ktos madry za jakis czas opisze go powtornie jako neo-h-s....

Dzialanosc Mefiego, jak mialem sie wielkrotnie mozliwosc przekonac, broni sie sama. Nie ma bajek, wrozenia z fusow itd,- jest zamowienie,- jest realny termin realizacji,- jest konkretna cena, a decyzja jak zawsze nalezy do kupujacego,- pragmatyka w 100%....

Historia z ostatnich kilku dni jak chodzi o ceny.

Kolega wysyla mi paczke na terenie polski,- paczka ma byc ubezpieczona na 8000 zl, na poczcie kolega slyszy cene cos okolo 250 zl, ale mila Pani z okienka mroga okiem i szepcze do niego- Pocztexem Panie - bedzie taniej 85zl  :ph34r: Zeby bylo smieszniej, kilka dni pozniej paczka zostaje wyslana kurierem za granice i musi zamiast 300 km przejechac 1300 km.

Owa zagraniczna wysylka rowniez ubezpieczona na kwote 2000€ kosztuje rowniez 80zl.

Pewnie, ze mozna sobie zadawac pytanie, jak daleko posunely sie firmy w dampingu w wielu krajach teoretycznie zabronionym w praktyce jednak niemozliwym do udowodnienia. Pytanie brzmi jednak - czy to ma sens,- czy musimy sobie zawracac glowe pokretnoscia swiata. Moim zdaniem nie.

Umiesz taniej,- zrob to, nie umiesz - skorzystaj z tego co umie albo przyjmij cene rynkowa jako fakt.

Jak "ci" sie uda, ciesz sie ale czy jest to powod by tego co nie potrafi/nie moze/nie chce taniej obrazac czy stawiac po osad?

A moze to tylko dzecieca chec by "cie" ktos pochwalil, jaki to sprytny i zaradny jestes?

W kategorii kolowrotkow wielokrotnie roztrzasane bylo na forum takze samo serwisowanie. Ten drogi a ten to jeszcze drozszy...

Po czy jak jeden z drugim sprobowal sam zrobic serwis i spierdaczyl pare czesci, jak zeszlo mu na tym serwisie ladnych kilka dni a kolowrotek chodzil potem jak sieczkarnia czy przaslowiowa korba od jelcza, to nagle serwis wydawal sie taki tani....Dlaczego? Bo pojal ile kosztuje doswiadczenie, czas odpowiednie narzedzia.

Jednym slowem przestal widziec serwis w kategorii odkecenia kilku srubek i ceny klku kropli smaru.... I tak jest z kazda rzecza na swiecie oferowana do sprzedarzy...

Reasumujac,- prosty swiat jest fajny, piekarz piecze chleb, mechanik naprawia samochody a ludzi majacych hobby stac na nie...

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 17

W kwestii oszczędzania to kiedyś sam sprowadziłem kołowrotek z Japonii bo myślałem że będzie taniej, ale jak mi cło doliczyli to wyszło to samo tyle że bez polskiej gwarancji :). Dla mnie szkoda zachodu jak ktoś robi to lepiej, a siedzieć w necie i czekać na okazje też mi się nie chce. Co do Mefiego to potrzebowałem Stelli SW 14000 lub 18000, napisałem że jak będzie miał coś w fajnej cenie to biorę. Były 3 sztuki 14000 i wzieliśmy z kumplem wszystkie bo wyszły jakieś 1500 taniej za sztukę, a mógł nas skasować spokojnie więcej. Uczciwy chłop, złego słowa nie powiem i tylko cieszyć się że jest ktoś taki, a jak ktoś płacze że drogo to niech sobie jaxona kupi.

• Like 13