Wild Fish Stories Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Na początku maja spędze przyjemne dwa tygodnie na półwyspie Key West na Florydzie. Szukam informacji, kontaktów do osób które tam były i mogą pomóc. Jakie ryby występują w strefie przybrzeżnej (dostępnej z kajaka lub paddle boardu)?Czy ktoś korzystał i może polecić przewodnika na miejscu na tarpony? Generalnie każde info jak działać na miejscu będzie przydatne. Odpłacę w super fotach i relacją! Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Wild Fish Stories 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 HejByliśmy tam w zeszłym roku w Big Pine Keys, zaj….. łowienie.Na plażach możesz spróbować złowić bonefishe , barakudy itd. My próbowaliśmy coś się udało z plaży złowić ale bez rewelacji.Natomiast Tarpony to jest jazda na MAXA , łowiliśmy tam z przewodnikiem Joshem, napisz do @lukomata, on ma kontakt do niego.Złowiliśmy w sumie pięć ryby oko 40 kg plus ( ja dwie ,Łukasz trzy ) kilka spadów i brań.Jak masz barnie tarpona do tnij ruchem ręki w tył nie w górę.Aa i weź dobry kołowrotek, taki łososiowy DH może być mało, mój ledwo dał rade… i już chyba nie ma takiego hamulca dobrego po tarponikach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Coś tu:http://jerkbait.pl/topic/110825-floryda-2018/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild Fish Stories Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Mam jakiś problem z wysłaniem wiadomości do @lukomata. Wyświemi się: Wystąpiły następujące błędyMusisz wpisać ich nazwę w odpowiednim polu.Wiadomość nie została wysłana Jest szansa żebyś się z nim skontaktował z prośba o numer? Dzięki za wszelkie porady. W jakiej klasie wędkami łowiliście Tarpony? Rozumiem że #9 9" z Hydrosem może być za słabo? HejByliśmy tam w zeszłym roku w Big Pine Keys, zaj….. łowienie.Na plażach możesz spróbować złowić bonefishe , barakudy itd. My próbowaliśmy coś się udało z plaży złowić ale bez rewelacji.Natomiast Tarpony to jest jazda na MAXA , łowiliśmy tam z przewodnikiem Joshem, napisz do @lukomata, on ma kontakt do niego.Złowiliśmy w sumie pięć ryby oko 40 kg plus ( ja dwie ,Łukasz trzy ) kilka spadów i brań.Jak masz barnie tarpona do tnij ruchem ręki w tył nie w górę.Aa i weź dobry kołowrotek, taki łososiowy DH może być mało, mój ledwo dał rade… i już chyba nie ma takiego hamulca dobrego po tarponikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Spróbuje jeszcze raz, może coś nie tak , pewnie się tu odezwie. Jak by co to mam też nr do Josha.Wędkę sugerowałbym minimum # 10, my łowiliśmy # 12, ale jak chapnął Biga fucking Monster to i tak wyrwał ponad 200 m podkładu….jednym odjazdem.Weź 12 i kołowrotek z dobrym hamulcem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild Fish Stories Opublikowano 30 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Czekam w takim razie na numer, albo nazwisko to sobie znajdę go w necie. Ile płaciliście i ile osób na łódce? Mieliście swoje wędki czy były w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 Koledzy w zasadzie podali co i jak. Ponad to polecam Sztukę Łowienia, w której więcej rozpisałem się na temat połowu tarponów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild Fish Stories Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Koledzy w zasadzie podali co i jak. Ponad to polecam Sztukę Łowienia, w której więcej rozpisałem się na temat połowu tarponów. Podal, podali tylko dalej tego numer nie dostałem ; ) Albo nazwisko chociaż to sobie znajdę gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Podałem kontakt do Josha w PW.Mieliśmy swój sprzęt, ale na łódce były 2-3 zapasowe zestawy. Max 2 osoby na łódce + przewodnik.Za dzienne łowienie stawka około $800, nocki tańsze ale też krótsze, 4-5h w zależności od warunków. Josh specjalizuje się w nocnym łowieniu, ale z pewnością kogoś Ci poleci jeśli wolisz łowić w ciągu dnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi