Skocz do zawartości

Floryda, Key West, Islamorada

Wild Fish Stories

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku maja spędze przyjemne dwa tygodnie na półwyspie Key West na Florydzie.

Szukam informacji, kontaktów do osób które tam były i mogą pomóc.

Jakie ryby występują w strefie przybrzeżnej (dostępnej z kajaka lub paddle boardu)?

Czy ktoś korzystał i może polecić przewodnika na miejscu na tarpony?

Generalnie każde info jak działać na miejscu będzie przydatne.

Odpłacę w super fotach i relacją!

post-68255-0-84647100-1560518489_thumb.jpg
Edytowane przez Wild Fish Stories
  • Like 1

Hej
Byliśmy tam w zeszłym roku w Big Pine Keys, zaj….. łowienie.
Na plażach możesz spróbować złowić bonefishe , barakudy itd. My próbowaliśmy coś się udało z plaży złowić ale bez rewelacji.
Natomiast Tarpony to jest jazda na MAXA :) :D , łowiliśmy tam z przewodnikiem Joshem, napisz do  @lukomata, on ma kontakt do niego.
Złowiliśmy w sumie pięć ryby oko 40 kg plus ( ja dwie ,Łukasz trzy ) kilka spadów i brań.
Jak masz barnie tarpona do tnij ruchem ręki w tył nie w górę.
Aa  i weź dobry kołowrotek, taki łososiowy DH może być mało, mój ledwo dał rade… i już chyba nie ma takiego hamulca dobrego po tarponikach :)

• Like 1

Mam jakiś problem z wysłaniem wiadomości do @lukomata. Wyświemi się:

Wystąpiły następujące błędy

Musisz wpisać ich nazwę w odpowiednim polu.

Wiadomość nie została wysłana

Jest szansa żebyś się z nim skontaktował z prośba o numer?

Dzięki za wszelkie porady. W jakiej klasie wędkami łowiliście Tarpony? Rozumiem że #9 9" z Hydrosem może być za słabo?

Hej
Byliśmy tam w zeszłym roku w Big Pine Keys, zaj….. łowienie.
Na plażach możesz spróbować złowić bonefishe , barakudy itd. My próbowaliśmy coś się udało z plaży złowić ale bez rewelacji.
Natomiast Tarpony to jest jazda na MAXA :) :D , łowiliśmy tam z przewodnikiem Joshem, napisz do  @lukomata, on ma kontakt do niego.
Złowiliśmy w sumie pięć ryby oko 40 kg plus ( ja dwie ,Łukasz trzy ) kilka spadów i brań.
Jak masz barnie tarpona do tnij ruchem ręki w tył nie w górę.
Aa  i weź dobry kołowrotek, taki łososiowy DH może być mało, mój ledwo dał rade… i już chyba nie ma takiego hamulca dobrego po tarponikach :)

Spróbuje jeszcze raz, może coś nie tak , pewnie się tu odezwie. Jak by co to mam też nr do Josha.
Wędkę sugerowałbym minimum # 10, my łowiliśmy # 12, ale jak chapnął Biga fucking Monster to i tak wyrwał ponad 200 m podkładu….jednym odjazdem.
Weź 12 i kołowrotek z dobrym hamulcem.

• Like 1

Podałem kontakt do Josha w PW.

Mieliśmy swój sprzęt, ale na łódce były 2-3 zapasowe zestawy. Max 2 osoby na łódce + przewodnik.

Za dzienne łowienie stawka około $800, nocki tańsze ale też krótsze, 4-5h w zależności od warunków. Josh specjalizuje się w nocnym łowieniu, ale z pewnością kogoś Ci poleci jeśli wolisz łowić w ciągu dnia.

• Like 1