rimi Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 W zasadzie to mnie nie interesował ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 W zasadzie to mnie nie interesował I to wszystko w temacie. Nie bo nie. Tak bo tak. Graty jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 A może ktoś jakieś Chińskie lekkie patyki testował i się pochwali? Chodzi mi o nowości. Tetona/Dexterity już dobrze znamy, a wciąż pojawia się coś nowego. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) A ile Ci wyszło bo mi się nie chce liczyć ?A mi się zechce policzyć.W filmiku doliczyłem się 14 - 17 obrotów.30:17=1.76 m, 30:14= 2.14 m.Zapierdalacz nie multiplikator! PSA ja jak ostatnio rzucałem 2 g główką z 0.0345 g przynętą, to zbiłem szybę u sąsiada na końcu ulicy! I teraz muszę za nią płacić! A jak rzucałem nad wodą, to okonie wyszły na brzeg i płetwami biły mi brawo! Edytowane 24 Lutego 2020 przez Koincydencja 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 ... te brawa to były za multika w ,, ubraniu" KTF i Labela? Świetnie skomponowany zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Kolega mnie zaintrygował i to za jego "poradą" filmik obejrzałem. Policzcie panowie ile obrotów korbką robi "tester" z jutuba, a potem podzielcie te 30 metrów na liczbę obrotów i wyciągajcie wnioski Nawet nie patrzyłem gdzie rzuca tylko liczyłem obroty korbka .????Chyba tylko mi przesyłają takie multiplikatory co nie mają magicznych mocy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 A może ktoś jakieś Chińskie lekkie patyki testował i się pochwali? Chodzi mi o nowości. Tetona/Dexterity już dobrze znamy, a wciąż pojawia się coś nowego. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka#Aliexpress 279,07 zł 39%OFF | TSURINOYA TROUT UL wędka ELF 1.88m waga 70g FUJI przewodnik pierścienie akcesoria Ultralight Spinning Casting wędkahttps://a.aliexpress.com/_Tu7s1 #Aliexpress 292,59 zł 25%OFF | TSURINOYA nowy Ultralight AJING pręt ELF tylko waga 65g UL L 1.83 m 2.26 m 2.49 m 2 sekund white lake przynęty odlewania Spinning wędkahttps://a.aliexpress.com/_UCvil Coś takiego pojawiło się jakiś czas temu u Tsurinoya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kolega mnie zaintrygował i to za jego "poradą" filmik obejrzałem. Policzcie panowie ile obrotów korbką robi "tester" z jutuba, a potem podzielcie te 30 metrów na liczbę obrotów i wyciągajcie wnioski Skąd wiesz, a może ten multik ma 2 metry nawoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Skąd wiesz, a może ten multik ma 2 metry nawoju ? Możesz go kupić i udowodnić na jutubie, że ma albo nie ma takiego nawoju. Ja napisałem co widzę. Nie udzielam się tu aby bronić interesów jakiegokolwiek producenta tylko po to aby w miarę obiektywnie podejść do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Tak troszkę ponad 2m nawoju musiał by mieć.A może tak ma ????Sam rzut na około 30m lekkimi główkami ok 5g trochę dłużej trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grandma Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Nie chcę wkładać kija w mrowisko i choć nie o tym jest ten wątek, ale...niektórzy z kolegów piszą o swoich odległościach rzutowych uzyskiwanych kijem z multiplikatorem.Poniżej zamieszczam zdjęcie Domu Studenckiego "Riviera" w Warszawie.Pytacie dlaczego to robię?Po to aby uzmysłowić niektórym jak bardzo się mylą pisząc o rzutach po 60-80 metrów.Ten budynek ma 21 kondygnacji, 67 metrów do dachu a całkowita wysokość to około 80 metrówwikipedia https://pl.wikipedia.org/wiki/Dom_Studencki_%E2%80%9ERiviera%E2%80%9D Edytowane 25 Lutego 2020 przez Jake 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Myślę że stojąc na dachu tego budynku spokojnie jestem w stanie dorzucić na sam dół czyli te 80 m ???????????? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A mi by się nie udało, bo na multiku jedynie 40m plecionki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Dlatego kupiłem licznik z Ali i już wszystko wiem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Na 80 m da się rzucic, ale czymś bardzo lotnym, np. oliwką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Trzeba zorganizować Jerkbait Casting BFS-Potęga Rrutu Na Odległość AD 2020!?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Na 80 m da się rzucic, ale czymś bardzo lotnym, np. oliwką.Odstrzeloną przynętą się da. Ona zawsze leci w pi..... daleko Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Odstrzeloną przynętą się da. Ona zawsze leci w pi..... daleko Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaMoje zawsze po horyzont. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Nie chcę wkładać kija w mrowisko i choć nie o tym jest ten wątek, ale... niektórzy z kolegów piszą o swoich odległościach rzutowych uzyskiwanych kijem z multiplikatorem.Poniżej zamieszczam zdjęcie Domu Studenckiego "Riviera" w Warszawie.Pytacie dlaczego to robię?Po to aby uzmysłowić niektórym jak bardzo się mylą pisząc o rzutach po 60-80 metrów.Ten budynek ma 21 kondygnacji, 67 metrów do dachu a całkowita wysokość to około 80 metrówwikipedia https://pl.wikipedia.org/wiki/Dom_Studencki_%E2%80%9ERiviera%E2%80%9D80 m = 8x plecionka multikolor ( co 10m inny kolor) zmieni kolor[emoji16] Podobnie jak na tym filmie( naliczyłem 120 obrotów korbką x nawój Ok 75 cm= 90m ) Sorry za OT w tym wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Lutego 2020 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 80 m = 8x plecionka multikolor ( co 10m inny kolor) zmieni kolor[emoji16] Podobnie jak na tym filmie( naliczyłem 120 obrotów korbką x nawój Ok 75 cm= 90m ) https://youtu.be/e3eDURMw7-c Sorry za OT w tym wątku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) Tylko, że akurat na tym filmie widać moment wyrzutu, a potem nic ... Wierz mi, że jak byliśmy w zeszłym roku za rybkami na wiślanych główkach i trochę porzucaliśmy to śmiem twierdzić, że o wiele lepiej kija ładowałem i o 60 metrach to pomarzyć mogłem. No chyba, że trafiłem na wiatr w plecy to inny temat, ale do 80 metrów i tak się nie zbliżyłem w żaden sposób Zestaw to 2 metrowy kraag elite w monoblanku z tatulą type-r w co najmniej dobrym stanie, a na końcu guma 10 - 12 cm. o łącznej wadze wraz z główką około 35 gram. Nie wiem tylko jaka tam plecionka była, ale jakiś 4 splot i na pewno nie żaden produkt z Chin, chyba jakaś p-line przewinięta ze stałoszpulowca. Edytowane 25 Lutego 2020 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#Cub Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Myślę, że odpowiednie wahadło czy slider mógłby te 70 m polecieć, ale co to ma do bfsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Właśnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Jestem samoukiem i jak pokazuje kumplom ze można rzucać 15 g + 4” kaitech 60-80 m to maja mnie za freeka... Moje zestawy są w stanie prawidłowo miotać 6g+ 3’’kaitech ok 30 m. Wiec chwała dla kolegi który zaczyna od UL[emoji123]. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTu jest podpięte 28 + 3. I to do mnie przemawia. https://www.youtube.com/watch?v=K_rjjn-prWA&t=1sKumpel rzucał Tatulą z ok 30 g przynętą (głównie ołów) z blisko 3 m katapulty i odległości były ok. 60 metrowe. Ja zwykle poproszę o filmik, który wyrwie mnie z nieświadomości. 80 m = 8x plecionka multikolor ( co 10m inny kolor) zmieni kolor[emoji16] Podobnie jak na tym filmie( naliczyłem 120 obrotów korbką x nawój Ok 75 cm= 90m ) Ja też kiedyś korbkowałem dopóki nie kupiłem sobie wykrywacza kłamstw https://pl.aliexpress.com/item/32884588042.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2233be48HdKdHA&algo_pvid=c4b09c5a-d8bc-4ad8-a258-c7c9d9c3f4b8&algo_expid=c4b09c5a-d8bc-4ad8-a258-c7c9d9c3f4b8-47&btsid=0b0a0ac215826553318055674e9b51&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_który szybko sprowadził mnie na ziemię.Nie można liczyć obrotów korbki x deklarowany nawój przez producenta. Ilość plecionki nawiniętej na szpulkę w czasie rzutu cały czas się zmniejsza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Mnie tam się ta Zeta podoba i to niezależnie ile rzuciła Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi