Skocz do zawartości

Chińskie BFS

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Może Ktoś chciałby się umówić na wspólne wędkowanie. Warunek - chiński multiplikator do jak najlżejszego łowienia. Wszelkie tunningi mile widziane. Łowisko proste jak budowa cepa, oddalone od Warszawy ok. 75 km (kierunek południowy wschód)   - Jeruzal Ranczo nad stawem.

Bym przyjechał,chociaż żadnego chinola nie mam na stanie.Tylko te 380km. w jedną stronę :( .Wymyślcie kiedyś coś ,byle w kierunku Poznania,to sie zamelduję.

• Like 2

Bym przyjechał,chociaż żadnego chinola nie mam na stanie.Tylko te 380km. w jedną stronę :( .Wymyślcie kiedyś coś ,byle w kierunku Poznania,to sie zamelduję.

Wierz mi Andrzej, że kilometry to nic w porównaniu do emocji na miejscu :D

Edytowane przez Sławek Nikt
  • Like 2

W niedziele polazłem nad testowe  bajoro z spiryt foxem 50 i było lepiej niż KR, zdecydowanie stabilniej ale 2,5gr to jest max co poleci.  pz 

2.5 g czego? Bo ja najczęściej łowię 1.2 - 1.5 g czeburaszka + gumka. Najlepiej fruwa z maluśką Tantą. Objętość większych gumek niekoniecznie poprawia lotność zestawu. No i co to znaczy poleci? 10-15-20m? Mierzone na oko, obrotami korbki, czy jakimś urządzeniem. Nie ma ironii w moich pytaniach, bo próbuję sobie to przełożyć na możliwości tego co posiadam.

• Like 2

2,5gr= mały, lotny pękaty wobler albo guma + czebruracha (łącznie), czasem jakaś jaskółka na główce 2gr. Bajoro testowe ma 20m na szerokość, to dolatuje prawie pod drugi brzeg. I nie będe ściemniał, że zawsze i na luzaku bo tak nie jest. Trza się pilnować, kombinować z koordynacją ruchów itd. Nigdy w pierwszych rzutach nie leci daleko, muszę się oswioić, rozgrzać. Generalnie operator UL ze mnie marny.  Dodatkowo nie dysponuję UL kijem, JMC do 5,4grama szału też nie zrobi. Dla ciekawości kiedyś założyłem tego samego małego wolblera na  łososiowego AVC + tatula po przeszczepie i było nawet dalej.  Szerokość bajora mierzona taśmą mierniczą, atestowaną;)

Dzisiaj miałem oba lekkie zestawy nam małą rzeczką, jest ok ale bez szału. Ale i tak najlepiej czuję się w listopadze z 2,7m castem do 100gr łowiąc z opadu w nurcie sandacze na 16cm kotlety.  To pewnie wyjaśnia czemu w UL idzie mi jak idzie. pz 

• Like 1

Fishband Clamber Hyper Micro CR-HM06 BFS - Left Handed  × 1 £114.95

Nie tanie to się robi...pz

Ciekawe czy na produkty z UK doliczają już VAT? Ogólnie to wyszły Curado BFS i SLX BFS. Moga to być alternartywy dla multików z Ali... notabene pewnie też będą dostępne na tym portalu 

Niedawno odebrałem chiński kijek castingowy w najniższej gramaturze 0,3-3gr ... też nie jest tani ;) (oczywiście jak na towar z Ali). Oni też potrafią cenić niektóre swoje produkty

Prośba o opisanie wrażeń z użytkowania tego tetona TTC510s. Ja zakupiłem sobie mocniejszą wersję TTC610LS i o ile blank bardzo fajny to do przelotek, lakierowania uchwytu oraz tego nieszczęsnego - chyba plastikowego insertu, miałbym uwagi.

Edytowane przez pointman
  • Like 1

Jakoś tak wyszło że jeden kij do 20gr został bez pary. Kij dość specyficzny, ale w sumie szkoda coby tak biedny sam siedział. Dotychczas pracował na nim piscifun phantom x z płytką firmową szpulą. Szału nie było, łowić się dało. Jakoś tak niedawno wpadł pomysł coby może jeszcze jeden multik i takie tam.... 

A ponieważ phantomy x mam 2 w różnych przełożeniach i dają radę jak na budżet który reprezentują, to jakoś tak wyszło że przyszedł kolejny tym razem phantom S 7,6:1.  Ma to płytką, fabrycznie lekka szpulę, słabszy hamulec i chyba inne łożyska niż wersja X. Po krótkich testach wygląda obiecująco. Na poziomie BK od dołu tj. 4gr łacznie. Odległości chyba lepsze, i dużo celniej mi się rzuca. Jest sporo solidniej zbudowany, a gabarytowo nie jest większy od BK. Na pewno UL z tego nie będzie, ale w przedziale 4-30gr daje rade.  Za 180pln, w Polsce w ciągu 10 dni bo przysłali pocztą lotnczą, a już się martwłem  że jak ten wieloryb w kanale Sueskim utknoł to multików nie będzie....pz

• Like 1

• 6 miesięcy temu...

Lurestar C 9 air z chińskimi łożyskami. Całkiem dobrze daję radę. Oczywiście daleko mu do alphasa air choćby w kwestii ergonomii, spasowania czy materiałów itd., ale też i cena pozwala to zauważyć na samym początku czyli jeszcze przed zakupem. wink.png

• Like 2

• 3 lata później...
  • 2 miesiące temu...

Może ktoś wie, czy szpula od tsurinoya dark wolf pasuje do tsurinoya genius? Do dark wolfa dostępne są szpule zapasowe. Miałbym na zapasówce żyłkę, więc wymieniałbym sobie, jeśli temperatura spadła by poniżej zera.

Niby to ten sam multik, ale z wyższym przełożeniem, ale tak w ciemno nie chcę zamawiać.

Może ktoś wie, czy szpula od tsurinoya dark wolf pasuje do tsurinoya genius? Do dark wolfa dostępne są szpule zapasowe. Miałbym na zapasówce żyłkę, więc wymieniałbym sobie, jeśli temperatura spadła by poniżej zera.

Niby to ten sam multik, ale z wyższym przełożeniem, ale tak w ciemno nie chcę zamawiać.

Ciężki temat , moim zdaniem warto napisać do oficjalnego sklepu. Tsurinoya jest już kilka dobrych lat na rynku i myślę że pomogą na pewno :)