Skocz do zawartości

Chińskie BFS

Kuballa44

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał doświadczenie z tym kołowrotkiem? https://pl.aliexpress.com/item/1005007342728344.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1a39452c3Dcd86&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Wart tych pieniędzy a może ktoś poleci coś lepszego. Lubię łowić na lekko więc szukam w jak najniższych przedziałach gramatur owych.

Czy ktoś miał doświadczenie z tym kołowrotkiem? https://pl.aliexpress.com/item/1005007342728344.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1a39452c3Dcd86&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Wart tych pieniędzy a może ktoś poleci coś lepszego. Lubię łowić na lekko więc szukam w jak najniższych przedziałach gramatur owych.

Nie chodzi mi o linki do youtuba bo z tym sobie radzę. to po pierwsze po drugie ja pytam się o model ultra z 2024r  Pytam się o rady osób doświadczonych czy warto iść w tego producenta czy lepiej wybrać coś sprawdzonego

Edytowane przez dormario

Nie chodzi mi o linki do youtuba bo z tym sobie radzę. to po pierwsze po drugie ja pytam się o model ultra z 2024r  Pytam się o rady osób doświadczonych czy warto iść w tego producenta czy lepiej wybrać coś sprawdzonego

No własnie ten gość jest doswiadczony i robi rzetelne filmiki, tutaj masz film z ultrą, musisz uważnie posłuchać to sobie wyrobisz opinię, samo oglądanie nic nie da:

Czy ktoś miał doświadczenie z tym kołowrotkiem? https://pl.aliexpress.com/item/1005007342728344.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1a39452c3Dcd86&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

700 ponad ? To lepiej kupić tatule i szpulkę lekką plus łożyska ro-ro . Albo używanego aldka . Przechodziłem tą drogę . Mam haibo smart - jest super od 3 gram . Mam kastking Eagle 2 też spoko . Ale to maszyny za 300 nie 700. Miałem też soloking wychwalany i tu było najgorzej . Rzucał od grama - ale co z tego hamulec rzutowy był bezużyteczny i robił brody od patrzenia na szpule :D U mnie na chwilę obecną jest scorpion z availem .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

700 ponad ? To lepiej kupić tatule i szpulkę lekką plus łożyska ro-ro . Albo używanego aldka . Przechodziłem tą drogę . Mam haibo smart - jest super od 3 gram . Mam kastking Eagle 2 też spoko . Ale to maszyny za 300 nie 700. Miałem też soloking wychwalany i tu było najgorzej . Rzucał od grama - ale co z tego hamulec rzutowy był bezużyteczny i robił brody od patrzenia na szpule :D U mnie na chwilę obecną jest scorpion z availem .

No właśnie o takie doradztwo mi chodzi. Ja nie mam doświadczenia z stąd moje pytania i wątpliwości. Tylko czy taka Tatula  będzie rzucała przynętami 1 gramowymi?

A nowszego Dark Wolfa miałeś może?

A nowszego Dark Wolfa miałeś może?

Po tych trzech odpuściłem i przestałem się łudzić że któryś będzie działaj jak należy . Od 3 gram są super poza tym solokingiem - to wg mnie totalna porażka na całej lini. One wszystkie śmiało wystarują od grama ale hamulec nad tym nie jest w stanie zapanować . Dark Wolfa już odpuściłem poszedłem w Scorpiona, teraz jeszcze myślę żeby sobie dokupić tatule 103 sv tw plus szpila i łożyska ro-ro . Albo coś w ten deseń od daiwy .

• Like 1

Chcesz rzucać 1 gramem bez większych kłopotów ? Jeśli tak to przygotuj się na poważne wydatki bo według mnie żaden chiński multiplikator na chwilę obecną 1 grama nie rzuci w tzw. względnym komforcie. Przyznaję, że tego haibo nie miałem, więc może nim się da aczkolwiek hamulec podobny do tego jaki jest w histar aurora air, a tego akurat miałem i szału nie było. Do tego aurora sprawia wrażenie mocno plastikowego. Mnie nie ujęła aczkolwiek są koledzy na forum, którym ten kręcioł się spodobał. Tylko raczej nie w gramaturze 1 grama.

• Like 1

Ok. Przyglądam się więc dziwie Tatula ale czy to będzie dobry wybór?

Wiem że producenci mają swoje produkty posegregowane jako LOW MEDIUM i PREMIUM. 

Tatula to chyba segment LOW.

Rozumiem że czym niższa wartość oznaczenia tym bardziej na lekko.

np. DAIWA TATULA TW SV 70

Czy ktoś miał doświadczenie z tym kołowrotkiem? https://pl.aliexpress.com/item/1005007342728344.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1a39452c3Dcd86&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Miałem starszą wersję i moim zdaniem komfort był od 2 gram. Rzucał dość fajnie , nie zabawił u mnie długo jak żaden Multik z Alie. Plastic is not fantastic!

• Like 1

Jeśli nie jesteś wrażliwy na cenę, zamawiaj CC BFS. Jestem zakochany w tej maszynie. Mam też 31 shallow edition i te same odczucia co przy lżejszej wersji. Leci teraz do mnie z Jp SS Air Daiwy. Zobaczymy co to za cymes.

Cena rzeczywiście nie najniższa ale chyba jeszcze nie dojrzałem do takiego zakupu choć myślę o Daiwa Alphas BT 25 . Opłaca się sprowadzać sprzęt z Jp? U nas oclą to i doliczą VAT i chyba ekonomi w tym nie ma.

Nie musisz kupować nowego. Używany w świetnym stanie również będzie dobrym wyborem. A nowy alphas 25 chyba jest jeszcze na tutejszej giełdzie.

Jyśli chodzi o ten ∑atak DAIWA Steez 2024 i DAIWA Alphas BF 2025 NOWE to ja nie mogę dodawać tam odpowiedzi. Co to oznacza? Temat nieaktualny?

Młynek, który waży poniżej 100 g, a szpulka waży jedynie 1,95 g (z łożyskiem 3,2) https://pl.aliexpress.com/item/1005007687444263.html

No jestem pod wrażeniem. Raczej nie kupię, bo nie potrzebny mi kolejny XUL, ale jestem ciekaw, czy ktoś się skusił i testował?

No i ciekawośc zwyciężyła,kupiłem :D Jak przyjedzie napiszę o pierwszych wrażeniach.

• Like 1

Nie chciałem nikogo namawiać na zakup, ale jak już kupiłeś to zmierz proszę średnicę szpuli jak dotrze :) Bo w jednym z wariantów (4,4 g) pisali, że ma 27 mm, ale nie chce mi się wierzyć, że przy takim rozmiarze udało im się uzyskać tak niską masę (te 3,2, jak w powyższym).

Nie chciałem nikogo namawiać na zakup, ale jak już kupiłeś to zmierz proszę średnicę szpuli jak dotrze :) Bo w jednym z wariantów (4,4 g) pisali, że ma 27 mm, ale nie chce mi się wierzyć, że przy takim rozmiarze udało im się uzyskać tak niską masę (te 3,2, jak w powyższym).

Ok.pomierzę poważę i napiszę.