erqgth Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Mam ten kijek wersji 1- 4gr. Gdyby nie długość to spełniał by Twoje oczekiwania Możesz powiedzieć coś więcej o tej wędce? Rozglądam się za czymś do łowienia kleni i okoni w małej rzeczce. Przynęty jakich używałem to obrotówki w rozmiarze 1 i nieduże woblerki o wadze od 2,5-3g. Czasem, jak już namierzę większą grupkę okoni, zakładam małe gumki w podobnych gramaturach. Lżej schodził nie będę.Nie chciałbym wydawać zbyt dużo pieniędzy na wędkę bo nie wiem czy tak lekkie łowienie castem mi przypasuje czy przypadkiem nie wrócę w UL do spiningu.Multik to Abu LT i z powyższego powodu również zmieniać go póki co nie zamierzam. Długość najlepiej 6' cw max do 7g, żadna akcja fast czy xfast.W tej chwili do lekkiego łowienia mam SG Finezze 3-12g, który jest u mnie do opadu na lekko i ostatnio wybrałem się z nim na pstrągi gdzie myślę, że również się sprawdzi, ale niestety do opisanego przeze mnie łowienia kleni i okoni jest dla mnie za mocny. W jednej części, dwóch a najchętniej chyba jakiś travel, który mógłbym przypiąć do plecaka i zabrać na jakiś trekking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Już w różnych miejscach pisałem o niej ze trzy razy. I ja podpinam LT6. Może chodzić w zakresie przynęt , które wymieniłeś. Góra miękka, mocna w dolniku. Ogarnia do 7g. Daj na priv mail to wyślę ci ugięcie pod rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Możesz powiedzieć coś więcej o tej wędce? Rozglądam się za czymś do łowienia kleni i okoni w małej rzeczce. Przynęty jakich używałem to obrotówki w rozmiarze 1 i nieduże woblerki o wadze od 2,5-3g. Czasem, jak już namierzę większą grupkę okoni, zakładam małe gumki w podobnych gramaturach. Lżej schodził nie będę.Nie chciałbym wydawać zbyt dużo pieniędzy na wędkę bo nie wiem czy tak lekkie łowienie castem mi przypasuje czy przypadkiem nie wrócę w UL do spiningu.Multik to Abu LT i z powyższego powodu również zmieniać go póki co nie zamierzam. Długość najlepiej 6' cw max do 7g, żadna akcja fast czy xfast.W tej chwili do lekkiego łowienia mam SG Finezze 3-12g, który jest u mnie do opadu na lekko i ostatnio wybrałem się z nim na pstrągi gdzie myślę, że również się sprawdzi, ale niestety do opisanego przeze mnie łowienia kleni i okoni jest dla mnie za mocny. W jednej części, dwóch a najchętniej chyba jakiś travel, który mógłbym przypiąć do plecaka i zabrać na jakiś trekking. Jak by Cię coś nie seryjnego interesowało to mam nad programowy kijek z pazurem który sądząc po Twoim wpisie mógłby idelanie pasować...6'6''-6lb,IM6, realne c.w. 2-7g,akcja mod-fast w 2-ch kawałkach. Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam. Poszukuję patyka do ul za w miarę rozsądne pieniądze nie musi być nowy. Co byście polecili, może ktoś coś posiada i mu zbywa ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Napisz coś więcej, czego oczekujesz od tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Od 5'5" do 7", 5-6 Lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Za jakiś czas będę wystawiał szklaka seeker BS591.Jak coś to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 9 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Łowil moze ktos multikiem kuying thunder mltik koszyuje okolo 50 baksow dodatkowo mozna zakupic plyciutka szpulke zastanawiam sie czy da rade nim rzucac od 3-4 g wedki tej firmy maja raczej dobra opinie ale o mlynkach nic nie moge znalezc .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikoś Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Łowil moze ktos multikiem kuying thunder mltik koszyuje okolo 50 baksow dodatkowo mozna zakupic plyciutka szpulke zastanawiam sie czy da rade nim rzucac od 3-4 g wedki tej firmy maja raczej dobra opinie ale o mlynkach nic nie moge znalezc .PozdroSiema. Nie wiem co to za multik i czyda rade z 3-4 gramami. Ja cały zeszły sezon katowałem haibo przynętami 3-20 gram i dawał rade. Na alli dostaniesz go za 400 zł z dwoma szpulkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) A ja sobie sprawiłem taki zestawik do UL,Phenix FX 661 cięty do 190cm,STEEZ z lekką szpulką RS z łożyskami Kattobi BFS.Śmiga z tego wszystko Edytowane 11 Marca 2017 przez kogut 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Kto jest autorem tego kijka? Wrzuć więcej fotek bo jest dość oryginalny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Kijek osobiście skonstruowany http://jerkbait.pl/topic/7251-projekty-koguta/page-28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Podobną rękojeść ma w elitce Duży,nazwałem to spluwą Billy Kida No i Steez na Elicie dostojniej wygląda Edytowane 11 Marca 2017 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Uchwyt pistoletowy bardzo wygodny w krótkich wędkach ,mam taki w Lamiglasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 mój najświeższy zestaw UL w caście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 ...i ? napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) 3 lb jak dla mnie bardzo lekko Szybko gaśnie przy wyrzucie ? Edytowane 20 Marca 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Sam blank już na sucho zaskakuje. Przy wymachu pracuje cały. Przyginany mocno zachowuje prawie kołowe ugięcie. "Dociśnięty" szczytem wykazuje ugięcie i pracę szczytową. Owijka wzmacniająca mocno wyczuwalna - blank ostry w dotyku pod palcami. Przy takiej charakterystyce zdecydowałem się na ubranie go w torzite'y i SKTS/SKSS. Reszta widoczna na zdjęciu. W praktyce blank może więcej niż opisane 3,5 grama. Swobodnie obsługuje 4 gramy plus 2 cale, a testy domowe pokazały że 5 gram ołowiu plus 2,5 cala też nie jest jakąś tragedią (ćwiczyłem troszkę flipcasta). Czułość bardzo dobra. Obicia uklei o plecionkę odczuwalne jak okoniowe puknięcia w gumkę. W sumie ten weekend to było moje pierwsze doświadczenie z kijkiem jednoręcznym ale dynamika blanku jest taka, że przy tak początkującym "zawodniku" jak ja 2 calowa awaruna na 3 gramowej główce lata bardzo dobrze (aldek skręcony na rzutowym i na magnetyku).Przy rzutach nie miałem odczucia "bujania" i odbijania - gasł bardzo szybkoNiestety nie dane mi było ocenić pracy pod rybą ale może i na to przyjdzie pora. Edytowane 20 Marca 2017 przez Przemsol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Zaciekawiłeś mnie zbrojenie w spirali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Zbrojenie klasyczne. Mało tego startowa to RV6 później też dwustopkowa 5ka. Reszta 3.5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Kurde, brzmi to coraz lepiej ... chyba trzeba na Połczyńskiej się styknąć i pomacać Ważyłeś kijek? Edytowane 20 Marca 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Nie ważyłem kijka bo tu jakoś drastycznie z wagą nie walczyłem. A spotkanie jak najbardziej można zrobić....przecież lody już zeszły więc teraz można celować do wody sprawdzając przy okazji czy i jak bardzo kładzie się przy podbijaniu gumki a może jak ustępuje wirówce nr 1.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Hej,czy ktoś z kolegów może napisać czy ten młynek nadaje się do lekkiego casta, tak 5-10g? https://pl.aliexpress.com/store/product/KUYING-THUNDER-176-5g-Light-weight-all-metal-Lure-fishing-Left-or-Right-handed-reel-baitcasting/1819350_32661190738.html?spm=a2g17.12010108.1000016.1.LkR3qm&isOrigTitle=true Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Hej,czy ktoś z kolegów może napisać czy ten młynek nadaje się do lekkiego casta, tak 5-10g? https://pl.aliexpress.com/store/product/KUYING-THUNDER-176-5g-Light-weight-all-metal-Lure-fishing-Left-or-Right-handed-reel-baitcasting/1819350_32661190738.html?spm=a2g17.12010108.1000016.1.LkR3qm&isOrigTitle=true PozdrawiamTez podpinam sie do pytaniaKijkit tej firmy podobobno fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Co sadziecie o koloworotkach bezkablkakowych do lekiego casta ?Podobno da sie rzucac lekkimi przynetami .Dlaczego sa one rzadko spotykane w europie ,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi