fisherking Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Nie którzy koledzy tak łowia, na giełdzie był zestaw - bezkablakowy Abu STX i lekki kijek casting. Kolega sprzedając opisywał że lowil na Bugu i od 1 gr śmiało Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Hej,czy ktoś z kolegów może napisać czy ten młynek nadaje się do lekkiego casta, tak 5-10g? https://pl.aliexpress.com/store/product/KUYING-THUNDER-176-5g-Light-weight-all-metal-Lure-fishing-Left-or-Right-handed-reel-baitcasting/1819350_32661190738.html?spm=a2g17.12010108.1000016.1.LkR3qm&isOrigTitle=true PozdrawiamPatrząc na szpulę wydaje mi się że raczej nie nada się do ul. wygląda na ważącą grubo powyżej 10g. Ale w rękach nie miałem. Ja używam Abu Revo LT i mogę śmiało polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Szpulka płytka 12g głęboka 15.5 to i tak nieźle. Możliwe że 5g będzie już z tego latać. Ciekaw jestem wielce co to Chińskie cacko potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Panowie,czy jest na forum ktoś kto ma i już trochę używał Scorpiona BFS 2017?Za wszelkie opinie i wypowiedzi będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Jak poczekasz ponad tydzień to ja będę miał ???? Edytowane 7 Listopada 2017 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jak poczekasz ponad tydzień to ja będę miał Poczekam,jeszcze nie zamawiam.Z którym przełożeniem zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Mam jakoś od początku września ☺ Co tam trzeba powiedzieć? Dla mnie komfort zaczyna się od jakichś 4g z dwucalowym kajtkiem. Najwięcej zakładałem 12cm Shad Teeza z 10g, ale już się męczył. Góra to moim zdaniem 9cm z jakimis 8g. Rzut 4g wolframu na pi razy oko 25m. Przełożenie 8.2:1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie lepiej dołożyć do aldebarana 16 bfs ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie lepiej dołożyć do aldebarana 16 bfs ?Jak dojdzie Scorpion to przeprowadzę z kolegą porównanie z Aldkiem i zobaczymy jaka jest między nimi różnica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie lepiej dołożyć do aldebarana 16 bfs ?Nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Nie warto A czemu ? 2g lżejsza szpulą i 35g lżejszy młynek brzmi przekonywująco. No i made in japan Edytowane 7 Listopada 2017 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 ...i najważniejsze - terkotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 ...i najważniejsze - terkotka No racja. Myślałem że Scorpion też ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Z tego co mi wiadomo to Scorpion terkotkę również posiada. http://lurefishing-japan.com/baitfinesse-scorpionbfs-2017-shimano/ Wszystko ładnie opisane i różnice rzeczywiście nie są zbyt duże. Edytowane 7 Listopada 2017 przez erqgth 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jak dojdzie Scorpion to przeprowadzę z kolegą porównanie z Aldkiem i zobaczymy jaka jest między nimi różnica.Bardzo jestem ciekaw takiego porównania.Zgłębiałem temat wczoraj i faktycznie,różnice niewielkie.Waga młynka dla mnie nie ma zbyt dużego znaczenia,przeboleję ewentualnie te 35g.Na początku myślałem też o Aldebaranie i tu przekonywała mnie terkotka ale gdy doczytałem że Scorpion też ma idę bardziej w jego kierunku.Niby drobiazg ta terkota ale smaczny .Ciekawe jak ta lżejsza szpula Aldka przekłada się na komfort rzutowy.Ogólnie,Scorpion ciekawa alternatywa dla Aldka,no i jednak sporo tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jeśli skorpion rzuca komfortowo od 4g z 2 calowym keitechem tak jak pisze @~30 to szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 "alebaran" na luzie ogarnia główkę 2gr+gumeczkaDla sprawnych w te klocki, główka 1gr i gumeczka nie są kłopotliwe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Jeśli skorpion rzuca komfortowo od 4g z 2 calowym keitechem tak jak pisze @~30 to szału nie ma.Myślę że tu jeszcze kij ma znaczenie.Jeśli to jest faktycznie 4g+gumiak to Revo LT robi spokojnie tak samo.Tyle że terkotki brak . "alebaran" na luzie ogarnia główkę 2gr+gumeczkaDla sprawnych w te klocki, główka 1gr i gumeczka nie są kłopotliwe Robert,z jakim kijem?Teton 4lb,czy z czymś ciut mocniejszym podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) No i dochodzimy do sedna - ja nie mogę jeszcze powiedzieć że jestem wprawiony Ktoś kto ogarnia temat na pewno spokojnie zejdzie niżej, i to bez większego bólu Za te -2g wagi szpuli - subiektywnie, nie warto Zaraz dojdziemy do półki T3 Air... Za te pieniądze które wyłożyłem na Scorpiona, powiem: zdecydowanie warto Aha, używam sparowane ze Streeto casterem do 16g, więc ładowanie tej wędki zaczyna się od 4g. Edytowane 7 Listopada 2017 przez ~30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Jak na moje i z tego co udało mi się dowiedzieć to różnice nie powinny być aż tak duże. 4g + 2” to żaden ultralight ale tak jak napisałem opiszę wszystko dokładnie jak już dotrze sprzęt.Mam tez nadzieję, ze casting ninja znajdzie chwilę czasu co by nikt nie podważył fachowości opinii ???? I się wszystko wyjaśniło . Z tym streeto to nic dziwnego, że takie spostrzeżenia. Edytowane 7 Listopada 2017 przez erqgth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) "alebaran" na luzie ogarnia główkę 2gr+gumeczkaDla sprawnych w te klocki, główka 1gr i gumeczka nie są kłopotliwe A to "na luzie" to jaka wg Ciebie odległość? Warto dodać z jakim wędziskiem sparowany jest multiplikator i jaka linka. Będzie łatwiej porównać możliwości Aldebarana z innymi sprzętem. Edytowane 7 Listopada 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 No i dochodzimy do sedna - ja nie mogę jeszcze powiedzieć że jestem wprawiony Ktoś kto ogarnia temat na pewno spokojnie zejdzie niżej, i to bez większego bólu Za te -2g wagi szpuli - subiektywnie, nie warto Zaraz dojdziemy do półki T3 Air... Za te pieniądze które wyłożyłem na Scorpiona, powiem: zdecydowanie warto Aha, używam sparowane ze Streeto casterem do 16g, więc ładowanie tej wędki zaczyna się od 4g.Właśnie właśnie-ze mnie też żaden szeryf ale nie chce mi się wierzyć żeby z odpowiednim,głębiej się ładującym kijkiem działał dopiero od 4g+przynęta.Coraz większe mam chęci aby go sprawdzić na przykłąd z Tetonem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Jak na moje i z tego co udało mi się dowiedzieć to różnice nie powinny być aż tak duże. 4g + 2” to żaden ultralight ale tak jak napisałem opiszę wszystko dokładnie jak już dotrze sprzęt.Mam tez nadzieję, ze casting ninja znajdzie chwilę czasu co by nikt nie podważył fachowości opinii I się wszystko wyjaśniło . Z tym streeto to nic dziwnego, że takie spostrzeżenia.Casting ninja to kto będzie,bo chyba coś przegapiłem? Edit:dobra,zobaczyłem zdjęcie profilowe Sławka Sobolewskiego,już wiem . Edytowane 7 Listopada 2017 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Myślę że tu jeszcze kij ma znaczenie.Jeśli to jest faktycznie 4g+gumiak to Revo LT robi spokojnie tak samo.Tyle że terkotki brak . Robert,z jakim kijem?Teton 4lb,czy z czymś ciut mocniejszym podobnie?Z Tetonem ale również z Phenix Elixir 2-8 lb 1/32-1/4 oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 A to "na luzie" to jaka wg Ciebie odległość? Warto dodać z jakim wędziskiem sparowany jest multiplikator i jaka linka. Będzie łatwiej porównać możliwości Aldebarana z innymi sprzętem. W zeszłym roku zrobiliśmy towarzyską imprezę nad stawkiem na połczyńskiej w Wawie gdzie był zakład pomiędzy Rotenem i Burim kto dalej rzuci gołą główka 3gr. Jako że stawek był jeszcze zamarznięty to zawody były "na lądzie" ale dzięki temu pomiary były precyzyjniejsze. Startowała Daiwa T3air i Aldek (w starszej wersji) O ile dobrze pamiętam to leciało na 30m i ciut Ja teraz z Aldka16 z kijkami w/w daje radę ok 20-25m (? ale metrówką nie mierzyłem) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi