erqgth Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Nie zrozumiałe dla mnie jest, że podajesz gramature przynet, którymi będziesz łowił w przedziale 10-12 a szukasz wędki 25-30... I to jeszcze w dziale ultra light... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Nie zrozumiałe dla mnie jest, że podajesz gramature przynet, którymi będziesz łowił w przedziale 10-12 a szukasz wędki 25-30... I to jeszcze w dziale ultra light...Jeśli mnie oczy nie mylą to te wędziska mają zakresy c. w. 6-25g i 7-30g, a nie 25-30g... Przynęty około 10/12g mieszczą się w przedziałach c. w. obydwu wędzisk będących przedmiotem pytania, więc w czym problem? Co jest niezrozumiałe?Koledzy doradźcie który z tych dwóch castów będzie lepszy do woblerów 10-12g i gum 7cm+4g czyli podobna gramatura co woblery: DRAGON Guide Select Chucky Cast 2.13m 6-25g DAM EFFZETT X-ZIBIT C-M Casting 2.00m 7-30g BaitcastMoże #HIFI planuje w przyszłości łowienie również cięższymi przynętami? Pyta o konkretne wędziska i pewnie oczekuje odpowiedzi w tym i tylko w tym zakresie! Niezrozumiałe są Twoje wątpliwości w tej sprawie.Rozumiem natomiast i podobnie dziwię się, że pytanie padło w tym dziale, ale to należy do moderatorów - jeśli uznają za słuszne przeniosą pytanie do odpowiedniego działu. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Jeśli mnie oczy nie mylą to te wędziska mają zakresy c. w. 6-25g i 7-30g, a nie 25-30g...Może #HIFI planuje w przyszłości łowienie również cięższymi przynętami? Pyta o konkretne wędziska i pewnie oczekuje odpowiedzi w tym i tylko w tym zakresie! Nie rozumiem więc Twoich wątpliwości w tej sprawie.Ro\umiem natomiast i podobnie dziwię się, że pytanie padło w tym dziale, ale to należy do moderatorów - jeśli uznają za słuszne przeniosą pytanie do odpowiedniego działu.W moim poście nie było żadnej złośliwości. Bardziej chęć rozwinięcia przez kolegę swojego zapytania.Może masz racje i planuje łowienie cięższymi przynetami ale może nie będzie używał akurat tej wędki w tym celu ????I szuka konkretnie do podanych przynęt. Jeśli mam rację ???? to wg mnie są lepsze opcje jeśli jest jak mówisz to nie zabieram więcej „głosu” ✌️???? Edytowane 15 Grudnia 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszannopol13 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Osobiście gdybył szukał czegoś do 10-12g to szukalbym czegoś do 15 max 18g. Zapas lekki by byl a i kij lepiej będzie się ładował Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 @Alexspin tak jak napisałeś planuję łowienie też przynętami 25g i prosiłem o pomoc w wyborze jednej z tych wędek. Chciałbym wybrać tą, która będzie lepiej się ładowała przy gramaturze przynęt 10g i miała płynne ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Mam dragona tyle, że 230 cm. w tej gramaturze. I płynne ugięcie to się zaczyna, ale pod rybkami 40 + a to kolego jest dział ul i tu c.w. 10 to już duuużo ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Dopiero zaczynam przygode z ul castem i tak szczerze powiem to wątpie żeby kij który ma górne cw 25-30g a nawet około 18g ogarnął tak jak powinien gumka 2,5" +4g :] Ja do takiej gramatury mam kij do 12g (wiem, że kij kijowi nie równy, ale cudów w tym przypadku nie ma chyba co się spodziewać) i takie gramatury obsługuje idealnie. Próbowałem rzucać patykiem do 20g (AbuGarcia Villain) który bardzo fajnie się ładuje przy 6-7g +gumka 10cm no i niestety niżej zejść ciężka sprawa(tzn. da rade, ale rzuty nie są satysfakcjonujące). Ps. główka 4g+2,5" i 25g na jednym patyku w cascie to chyba ciężka sprawa do pogodzenia. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Anonymous 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 popatrzcie.... może przynęty nie 1 gramowe ale..... https://www.youtube.com/watch?v=b5EM9_VAVZsjakie wedki castingowe dostępne w u nas (sklepy, pracownie) będą podobnie się ładować przy podobnych przynętach (woblerki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Myślę, że większość szklaków z cw do 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Biorąc pod uwagę te tego typu wędki oscylują w cenach 50-70 k jenów, to nie wiem czy byle szklak u nas będzie taki sam użytkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Pewnie nie będzie bo jednak japońskie szkło ma charakter Od biedy można byle moderem się zadowolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Tak a propos szklakow.Brzmi zachęcająco tylko pewnie cena będzie konkretna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Na stronie Zbyszka Kawalca ceny w granicy 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Ale za blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid@ Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Od pana Zbyszka Kawalca nabylem taki kij 10 lat temu szklak blank Seeker 2-10 g podobnie sie ładował chodź bardziej szczytowo Wtedy wszyscy pukali sie po głowie, nie mieli pojęcia o ul castingu i przedewszystkim frajdzie z tej metody płynącej Edytowane 15 Grudnia 2017 przez Dawid@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robal12 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Nikt nie podważa profesjonalizmu p.Zbyszka który wyprzedza od wielu lat konstrukcje budowania wędek i znajomość blanków ,poszukuje nowości i jest jedną z najbardziej znanych pracowni budowania wędek.Za wiedzę trzeba płacić lub wybierać inną koncepcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Miałem konstrukcje na blankach batsona spg ,kije niesamowite trzeba się przyzwyczaić do ich specyficznej wolnej akcji. Przełowiłem też troszkę czasu atc shikari szklakiem i to też była konstrukcja która ładowała się pod byle paprochem i delikatnym wymachu. Teraz szukał bym czegoś w sekerze ,ewentualnie w blankach muchowych z e-glasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 mam zamiar szukac czegos do twichingu woblerkami ale zeby kij wlasnie dobrze sie ladowalprzy pstragowaniu castem dosyc czesto z roznego kata trzeba podac przynete (krzaki drzewa itp) ucze sie rzucania mniej wiecej cos jak na filmie wyzej tylko dotychczasowy kij nie gnie sie dostatecznie zeby mozna bylo swobodnie podac przynete czyli najlepiej by bylo pomachac roznymi blankami i zobaczyc tez myslalem o blankach muchowych ale to trzeba by pomacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Rozważany był w dalszej perspektywie Aldek lub Scorpion BFS ale zadziałała magia jerkbaita i wpadł taki. Jutro będziemy testować.Z Tetonem 4lb fajnie się komponuje i leży w ręce,leciutkie toto jest.Na razie nawinałem PowerPro 4lb,zobaczymy .No i fajny bonusik o którym juz zdążyłem zapomnieć od czasu rozpoczęcia przygody z castingiem-hamulec terkocze . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Bardzo piękna zabaweczka. Miałem przez chwilę możliwość wykonania kilku rzutów (2gr) i oceniam bardzo pozytywnie ...no i ta magiczna terkotka (w "alebaranie" brzmi ładniej ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Bardzo piękna zabaweczka. Miałem przez chwilę możliwość wykonania kilku rzutów (2gr) i oceniam bardzo pozytywnie ...no i ta magiczna terkotka (w "alebaranie" brzmi ładniej )Pod warunkiem, że ma się aldka z terkotką ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 a mi brak terkotki wcale nie przeszkadza....na zatłoczonych łowiskach nawet jest "bezpieczniej" jak nic nie terkocze przy wyciąganiu rybki ładne są te nowe abu... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Mam scorpiona bfs i przy pierwszym wypadzie miałem szczęście trafic „zawodnika”, który wyciągnął trochę linki i muszę przyznać, że wolałbym gdyby tej terkotki nie było...Wtedy jest tak ...prawdziwie ????. Nic nie zagłusza odgłosów prawdziwej walki ???? Edytowane 16 Grudnia 2017 przez erqgth 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 a mi brak terkotki wcale nie przeszkadza....na zatłoczonych łowiskach nawet jest "bezpieczniej" jak nic nie terkocze przy wyciąganiu rybki ładne są te nowe abu... Coś jest w tym co piszesz .Ja też bez tego bym przeżył,dlatego napisałem że to fajny bonus.Ładny jest faktycznie,na żywo lepiej się prezentuje niż na filmach czy fotach.Szkoda tylko że u mnie już zaczyna trochę mrozić,chyba nici z jutrzejszego wypadu nad wodę.Znów będzie sesja rzutowa na ogrodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi