kzkzg Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Moim zdaniem teton to nieporozumienie. POZDRAWIAM TJakieś uzasadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Kluch, "niecelnie" rzuca , linka opiera się na blanku przy 25cm okoniu, źle wyważony. przezbroiłem w spirale z torzitem na szczycie i dołożoną przelotką startową i wtedy szło tym łowić. Generalnie nie spełnił moich oczekiwań a uległem "dobrej" opinii i kupiłem. POZDRAWIAM T 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Alex a jak ma się jakościowo Royal spirit do Tetona?Nie mam pojęcia, bo nie miałem Tetona w ręku. Wizualnie Spirit wypada lepiej, Teton ma rękojeść wręcz obrzydliwą, ale to ma łowić a nie wyglądać. Gdybym nie kupił wcześniej Spirita, na pewno teraz z obrzydzeniem brałbym w dłoń Tetona... Edytowane 15 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Kluch, "niecelnie" rzuca , linka opiera się na blanku przy 25cm okoniu, źle wyważony. przezbroiłem w spirale z torzitem na szczycie i dołożoną przelotką startową i wtedy szło tym łowić. Generalnie nie spełnił moich oczekiwań a uległem "dobrej" opinii i kupiłem. POZDRAWIAM TZalajkowałem choć mam zupełnie inne zdanie ale po to jest forum żeby wyrażać swoje opinie .Mam tylko Tomek pytanie-którego Tetona dotyczy Twoja opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 4lb POZDRAWIAM T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Myślę że na temat tetona powinien wypowiedzieć się BOB1 [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Lutego 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 4lb POZDRAWIAM TDzięki . Myślę że na temat tetona powinien wypowiedzieć się BOB1 [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaJuż się nie raz wypowiadał,zresztą nie tylko Bob go ma.Ja też przełowiłem nim cały poprzedni sezon i choć z niektórymi stwierdzeniami Tomka się zgadzam to nadal uważam kij za bardzo fajny.Nic nie zmieni faktu że co leży jednemu drugiemu może zupełnie nie odpowiadać.Tu mamy przykład takiej sytuacji,i dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Mam Tetona do 10g i puki co moje zdanie na jego temat jest jak najbardziej pozytywne. Biorąc pod uwagę oczywiście kryterium cena/jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Wypowiadałem się już wielokrotnie i w dalszym ciągu będę polecał tym, którzy chcą zaryzykować próbę UL. Wszyscy dobrze wiecie jaka jest cena Tetona i ile trzeba zapłacić za kij UL spełniający wszystkie a nawet podstawowe wymagania. Komu podpasuje łowienie UL to i tak zainwestuje w kijek za 800-1500 a taką bezpośrednia możliwość porównania miałem i ocena mogła być tylko jedna. Natomiast nigdy nie stawiałem tego kijka w jednym szeregu z kijami "klasowymi" choć miałem ze dwa takie za dużo większe pieniądze, które też wymagały by przezbrojenia bo linka dotykała blanku. Nie mogę nie zgodzić się z Tomkiem , ale nie nazwał bym Tetona "nieporozumieniem" pomimo wszystkich jego wad, które wymienił bo w praktyce na wodzie (pisze tutaj o dużej otwartej wodzie gdzie te wady maja mniejsze znaczenie niż na pewno na małej rzeczce pstrągowej) z podpiętym właściwym multikiem UL łowi się porostu fajnie. Mam ze sobą na łodzi Fenixa Elixir i używam wędek naprzemiennie. Może ja nie mam po prostu zbyt dużych wymagań (choć ze trzy kijki UL sprzedałem bo "nie gadały ze mną") a Teton 4Lb daje mi póki co wystarczające zadowolenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamakato Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Miałem podobne odczucia na początku ale jak zacząłem zwracać uwagę na detale i użyteczność w moich warunkach a przede wszystkim dorwałem inne kije to największym jego plusem stała się cena, nie mniej jednak drugi raz bym go nie kupił. POZDRAWIAM T 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 I jak zwykle wychodzi jedna oczywista prawda że nie to jest ładne co jest ładne tylko co sie komu podoba ☺Mi 4lb nie pasuje i mogłbym go nazwać kijem nie dla mnie natomiast 8lb daje rade. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 A u mnie na odwrót Mnie akurat zdecydowanie bardziej podszedł 4lb a do 10g.też miałem.Lepiej mi się rzuca,przede wszystkim celniej tym lżejszym.Właśnie w tym aspekcie nie mogę zgodzić się z Tomkiem.To że trochę kluska-fakt ale to po prostu kij o takiej charakterystyce.Co do wyważenia też nie mam uwag,czy z Revo LT czy z Revo ALC BF7 na tyle dobrze leży mi w ręce że nie zwracam uwagi podczas łowienia.Ale to akurat do subiektywnej oceny.Mi bardzo pasuje.Jeden minus-ten dziadowski "korek" na dolniku.Do zmiany. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 A dzieki temu ze Tomkowi nie podszedl to stalem sie posiadaczem tego 4lb w spirali i sobie chwale. Jak za taka cene nie wymagam wiele. Wiadomo nie moze konkurowac z customami. Mi odpowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Gusta są różne. "Korek", jak już kiedyś pisałem przypomina mi odwłok szerszenia. Ale jak łowię, to znacznie częściej patrzę na szczytówkę. Przy flaucie opad 2 g + Kajtek już widać. Złowiłem pod koniec tamtego roku kilkadziesiąt okoni i nie przypominam sobie, żebym miał jakieś spady. Okonie 30+ nie stanowią większego problemu, szczupaki do 60 cm też nie są jakimś szczególnym wyzwaniem, choć nie ma mowy o błyskawicznym holu, tym bardziej, że łowiłem dwu funtową linką. Osobiście nie przepadam za kijami typu fast, więc akcja Tetona 4 lb bardzo mi odpowiada. Mógłby tylko przy podbiciu pracować bardziej szczytowo, no ale już taka jego uroda. Może już niedługo będę miał okazję porównać do z Blaas-em SLXF 666-1N, przerobionym na dwuczęściówkę i coś mi się wydaje, że Teton może być dla niego sporą konkurencją. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 W sumie zdecydowałem się i zamówiłem XF50 zobaczymy co jest wart podpięty do Tetona 8lb,teraz trzeba będzie odczekać swoje na dostawę [emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) W sumie zdecydowałem się i zamówiłem XF50 zobaczymy co jest wart podpięty do Tetona 8lb,teraz trzeba będzie odczekać swoje na dostawę [emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaDobrze dobrze.Oprócz Ciebie i mnie chyba jeszcze jeden kolega czeka.Im więcej będzie podpiętych do różnych kijów tym większa będzie próba porównawcza.Sygnały z internetów są bardzo obiecujace,żeby nie powiedzieć że momentami wręcz entuzjastyczne .Seryjny multik do UL za niecałe 200PLN-ów-było by to coś Z dostawa będzie chyba niestety wyjątkowo długo bo w pechowym okresie zamawialiśmy.Chińczyki świętują,chyba nawet na Ali były informacje że wysyłki mogą się opóżniać.Ja zamawiałem w zeszłą sobotę i na razie oprócz informacji o oczekiwaniu na wysyłkę-nic . Edytowane 16 Lutego 2018 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Dobrze dobrze.Oprócz Ciebie i mnie chyba jeszcze jeden kolega czeka.Im więcej będzie podpiętych do różnych kijów tym większa będzie próba porównawcza.Sygnały z internetów są bardzo obiecujace,żeby nie powiedzieć że momentami wręcz entuzjastyczne .Seryjny multik do UL za niecałe 200PLN-ów-było by to coś Baaa powiem więcej, będzie to mój pierwszy zestaw ul w cast [emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Baaa powiem więcej, będzie to mój pierwszy zestaw ul w cast [emoji23] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaUwierz,nie ostatni.Jeszcze nie wiesz ale wdepnąłeś :D . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Uwierz,nie ostatni.Jeszcze nie wiesz ale wdepnąłeś :D . W casta to wdepnąłem półtora roku temu ale narazie w rozmiarze 20-100g. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Może i ja bym się podłączył gdyby ktoś zamawiał XF50 ? Brakuje mi jednego do złożenia podstawowego zestawu Edytowane 16 Lutego 2018 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Może i ja bym się podłączył gdyby ktoś zamawiał? Brakuje mi jednego do złożenia podstawowego zestawu Jakoś nie mogę w to uwierzyć [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Błąd i brak powodów. A wiara czyni cuda (no tak. Nie napisałem "kolejnego" zestawu ) Edytowane 16 Lutego 2018 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Moja xf50 już czeka na odbiór na poczcie.Niestety siedzę w pracy i dopiero w poniedziałek odbiorę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Jak bym był na Twoim miejscu ... to dostał bym skrętu kiszek i galopady paluszków 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Oj nawet nie wiesz jak mnie skręca i paluszki świerzbią co by nową zabawką się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi