SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Na multiku jest napisane, że coś go ciachało jak dobrze tłumaczę stąd być może minimalny brak spasowania ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ładny nawet bardzo też czekam na paczkę z taką zabawką, i mam nadzieje że nie rozczaruje się wytrzymałością.Bez obaw. Całkowicie pancerny plastik! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Cieszy taka opinia osoby która niejedno cacko w rękach miała. Tanie rzeczy też mogą być dobre. Gdy dotrą paczki znów samotna wyprawa w ustronie miejsce by zapoznać się z zestawem coby nie dać powodu do szydery kumplem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Tak poważnie to zalecam umiarkowany optymizm. Fajnie, że znalazło się kilku kolesi na forum, którym chce się zainwestować nie zbyt dużą kasę ( w moim przypadku wręcz baaardzo nie dużą) aby wśród tych wynalazków oddzielić ziarno od plew. Może uda się znaleźć jakiś model, który spełni przynajmniej podstawowe oczekiwania UL? ... a nie jest to proste. Może będziemy mogli coś polecić początkującym i zarazić ich castingiem a w szczególności castingiem UL, bez głębokiego drenażu portfela?Ja to traktuję jak nowe, ciekawe doświadczenie Edytowane 21 Lutego 2018 przez BOB1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Ja to traktuję jak nowe, ciekawe doświadczenie A ja jako drugi multik tak aby 2 patyki ppwiedzmy lajtowe i pełnosprawne mieć w samochodzie. Edytowane 21 Lutego 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 To pytanie? nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 To pytanie? nie rozumiem Jak do mnie to po prostu stwierdzenie i uzasadnienie z mojej strony dlaczego kupiłem taki multik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Jasne, jeżeli wytrzyma to zajefajnie a jak nie to niema sraty, ale najważniejsze to zobaczyć czy casting ul mi się spodoba. Bardzo się boje że tak a to będzie znaczyć że drenaż będzie, dobry zestaw kosztuje ale raz się żyje. Pieniądze trzeba gdzieś wydać bo trumien z kieszonkami na oszczędności nie robią. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 (edytowane) Swoją przygodę z ultra light zacząłem od chińskiej wędki Catch za 100zł opisanej do 5g i Tatulą 100HSL z lekką szpulką z Ray Studio. Szpula ta całkiem przypadkowo i w super cenie wpadła w moje ręce. Świetnie też współgra z tym multikiem Shimano Zodias 4-12g. Takim zestawem swobodnie rzucałem czeburaszką 3g z maleńką gumką. Oczywiście apetyt rośnie w miarę jedzenia i skutki tego są opłakane... z pewnością dla naszego portfela. Następcą Tatuli w chwili obecnej jest Liberto Pixy 68L i tu nie widzę potrzeby dalszych poszukiwań - z tego lata wszystko. Tym bardziej iż do niej również mam lekką szpulkę. Jeśli nie będziemy schodzić z przynętami poniżej 3g, to wspomniana tatula z lekką szpulką jest naprawdę dobrym wyborem. Do dziś jest na oryginalnych łożyskach. No i przy takim łowieniu raczej nie ma możliwości by ten młynek się rozsypał. PozdrawiamTomek Edytowane 23 Lutego 2018 przez xeniowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopo19 Opublikowano 23 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Ktos mial okazje testowac wedke Quantum optix opc602m? Jakies opinie? Cena podobna do dam effzett yagi i nie wiem co wybrac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zajrzałem dzisiaj do środka tsurinoya xf50. Spasowanie elementów dobre, przekładnia mosiężna,smar nałożony, podkładka hamulca z tworzywa. Jednak jest i ciemna strona,znalazłem kilka opiłków poprodukcyjnych,także po zakupie,a przed intensywnym sezonem warto przeprowadzić serwis zerowy, przemyć,wyczyścić,nałożyć świeży smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zajrzałem dzisiaj do środka tsurinoya xf50. Spasowanie elementów dobre, przekładnia mosiężna,smar nałożony, podkładka hamulca z tworzywa.Jednak jest i ciemna strona,znalazłem kilka opiłków poprodukcyjnych,także po zakupie,a przed intensywnym sezonem warto przeprowadzić serwis zerowy, przemyć,wyczyścić,nałożyć świeży smar. Wrzuć zdjęcia jak to nie kłopot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Wrzuć zdjęcia jak to nie kłopot Również poproszę jeśli można (leci taki do mnie). Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Zrobiłem jedno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Podziwiam odwagę wszystkich rozkręcających samodzielnie kołowrotki. Gdybym rozłożył nawet rosyjską słynną katuchę, to i tak zostałyby mi po jej złożeniu zapasowe zębatki i łożyska... :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ...już myślałem, że to tylko ja tak mam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Podziwiam odwagę wszystkich rozkręcających samodzielnie kołowrotki. Gdybym rozłożył nawet rosyjską słynną katuchę, to i tak zostałyby mi po jej złożeniu zapasowe zębatki i łożyska... :D A miała łożyska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ...nawet jak nie miała to i tak nam by zostały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 ...nawet jak nie miała to i tak nam by zostały Do tego zmierzałem... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 A miała łożyska ...nawet jak nie miała to i tak nam by zostały Do tego zmierzałem... Zębatek też nie miała... :D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Zrobiłem jedno....no to calkiem zwyczaina chinska situacja dla zrubtosamowiczow ! Problem opilkow wystempuje niekiedy i taiwanmalaizach :DZnam ze koledzy dorabiali haibo smarty i t.p. Ale oprucz wszystkiego wziolem https://ru.aliexpress.com/store/product/DAGGER-Royal-Spirit-562UL-Casting-Spinning-Fishing-Rod-Fast-Action-1-68m-Rivulet-Rod-2-sections/1089104_32776815698.html?spm=a2g0v.12010612.0.0.33318e73A03vYe bardzo nazwa podobalaszie Edytowane 25 Lutego 2018 przez piatras 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Mam tego "Królewskiego Ducha". Wędeczka jest bardzo przyjemna i mam nadzieję, że z lekkim multiplikatorem spełni moje nadzieje. Jesienią nie zdążyłem jej dobrze przetestować na łowisku, bo zachciało mi się "suchego" testu mocy, już o tym pisałem, ale jest zreanimowana i jeśli w marcu pogoda będzie sprzyjać przetestuję ją na wzdręgach, a jak tylko okonie się wytrą, wyruszy na prawdziwe łowy. PSSzkoda że nie ma jej w jednoskładzie... ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma... Edytowane 25 Lutego 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Zna ktoś może tego kija? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7147393023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Bardzo ciekawy designe, ale czy ten uchwyt bez pazura zda egzamin? Czy nie przesadzili z ergonomią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi