Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet przy ciężkim zestawie i kiju z pazurem też niektórym się udaje pozbyć zestawu...wiem coś o tym :( :huh: [emoji14] :D

Heh, nawet znam człowieka [emoji16][emoji16] nie zły model [emoji106][emoji123][emoji16][emoji16][emoji16]

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Mój ulubiony multipikator   ;)

Nie dziwię się.W kategori sprzętów które chciałbym mieć(a jest tego sporo :D ),nadal i niezmiennie na pierwszym miejscu.

Jakiś czas temu obiecałem sobie co prawda że nigdy nie wydam tyle na multiplikator ale...tak naprawdę wiem że to tylko kwestia czasu ;) .

• Like 2

Witam,

szukam kija UL Cast do konkretnych zastosowań - rzeka typu Wkra/Bzura, przynęty: woblery 3-6gr (4-7cm) oraz obrotówki #2-3 (aglia,commet). Ryby: okoń, kleń i dość często siada szczupak (nawet do 80cm). Łowienie brodząc wiec długość raczej w okolicach min 1,8-2m a lepiej ok 2,2-2,3m. Z kijem będzie pracował Aldebaran BFS XG. Zależy mi aby ww przynęty ładowały kij - oglądane przeze mnie Magabassy, Graphitleadery +/- 8-10LB są kijami bardzo szybkimi co rodzi obawy o komfort rzucania mniejszymi przynętami. W oko wpadły mi Yamagi Blue Current 71 i 78. Czy któryś z kolegów zna te kije i może cos o nich powiedzieć pod kątem opisanych powyżej wymagań? Ewentualnie inne propozycje kijów do ww łowienia? 

Nie chciałbym aby kij zbytnio wyginał się przy prowadzeniu obrotówki #2 pod prąd... lubię delikatny zapas mocy.

Pozdrawiam

Tomek

PS. wczoraj przymierzałem się w Złotym Karasiu do Major Crafta Speedstyle i w sumie fajny kij ale zauważyłem dziwną rzecz - kijek np w porównaniu do Megabasów czy np Shimano Zodias ma o 2-e przelotki mniej co juz przy niewielkim ugięciu powoduje tarcie linki o blank... co o tym sądzicie?

dotykanie blanku przez linkę oznacza zły spacing... a przezbrajać chyba nie warto...

pomyśl o blankach suzuki... mam 4lb i 12lb w caście i mi bardzo pasuja... ale zrobiłem zbrojenie w spirali i wtedy nic nie dotyka blanku nawet przy bardzo mocnym ugięciu...