SlawekNikt Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) Jak już ochłoniesz to napisz coś więcej na jego temat. Ot tak dla potomnosci. To już zaplanowane od czasu zakupu, zaraz dzwonię do kolegi i w piątek porównam go z ekstraklasą niemalże w tej kategorii Na sucho krótko. Poprawnie spasowany, wszystko działa jak na razie i się kręci hmmm fajnie oraz w obydwie strony Edytowane 5 Marca 2018 przez SlawekNikt 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 dotykanie blanku przez linkę oznacza zły spacing... a przezbrajać chyba nie warto...pomyśl o blankach suzuki... mam 4lb i 12lb w caście i mi bardzo pasuja... ale zrobiłem zbrojenie w spirali i wtedy nic nie dotyka blanku nawet przy bardzo mocnym ugięciu... Dzięki za info - mam to samo zadanie co do spacingu tego kija... Gdzie kupujesz blanki Suzuki? Polecasz jakieś konkretne modele do zastosowań UL?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Ktoś miał do czynienia z tą wędką?Daiwa Area BUM 60L-B lub Daiwa Area BUM 62ML-B?http://www.daiwa.com/jp/fishing/item/rod/trout_rd/areabum/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Trzeba przyznać, że bardzo szczegółowo, rzeczowo i czytelnie opisana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Na dole jest tabela ze wszystkimi potrzebnymi parametrami. Trochę przypomina Mb Hyuga z wygladu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Na dole jest tabela ze wszystkimi potrzebnymi parametrami. Trochę przypomina Mb Hyuga z wygladu Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDziękuję, nie zauważyłem... Ale tak serio, interesuje mnie jak to się ładuje z dołu przy rzucie, czy można tym szarpnąć 4cm woblerek, itp. Tabela to tylko ogólniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Oczywiście się zgodzę. Z tą tabelą miałem na myśli uwagę Alexa wiadomo jak jest z opisem producenta a rzeczywistością. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelor78 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 KAROL uspokój się i tak Cię znajdziemy nawet w ustronnym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 KAROL uspokój się i tak Cię znajdziemy nawet w ustronnym miejscu Też Cię witamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Takiego porównania chyba jeszcze nie było ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 ciekawe w którą stronę wiatr wiał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Tylko w jedną czyli w tą co powinien do filmu hi hi hi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Graphiteleader Vigor CVGC 68L + Aldebaran BFS XG + żyłka Momoi LureSoul 0,23 + wobler w kształcie głowacza 3gr (bez kotwic i agrafki) - mikro test. Ponieważ gdy pytałem na forum nikt nie potrafił zbyt wiele powiedzieć nt ww kija postanowiłem napisać kilka słów dla potomności ;-) Zrobiłem dzisiaj mikro test zestawem jak wyżej i powiem, że jestem bardzo zadowolony gdyż wiem, że mogę z tego zestawu rzucać dalej niż jest to w praktyce potrzebne. Obawiałem się, że kij będzie zbyt sztywny i nie będzie się wystarczająco ładował woblerami 4-5cm którymi głównie łowię. Zaznaczam, że w obszarze UL castingu dopiero zaczynam i jest to mój pierwszy tak lekki zestaw. Dodatkowo warunki oświetleniowe były słabe gdyż test wykonywałem dzisiaj po południu przy resztkach światła dziennego - nie mogłem obserwować trajektorii lotu przynęty - wykonałem ok 20 rzutów nieco w ciemno bawiąc się głównie ustawieniami hamulców multika. Z uwagi na powyższe warunki odległość liczyłem ilością obrotów korbki. Średnio uzyskiwałem pomiędzy 27 a 31 obrotów korbką, raz udało mi się uzyskać 35 obrotów. Biorąc pod uwagę, że jeden obrót wg tego co zmierzyłem to 82cm osiągałem odległości między 22 a 25m. Myślę, że to całkiem ok przy grubej 0,23 żyłce. Co sądzicie? Edytowane 14 Marca 2018 przez gladki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Graphiteleader Vigor CVGC 68L + Aldebaran BFS XG + żyłka Momoi LureSoul 0,23 + wobler w kształcie głowacza 3gr (bez kotwic i agrafki) - mikro test. Ponieważ gdy pytałem na forum nikt nie potrafił zbyt wiele powiedzieć nt ww kija postanowiłem napisać kilka słów dla potomności ;-) Zrobiłem dzisiaj mikro test zestawem jak wyżej i powiem, że jestem bardzo zadowolony gdyż wiem, że mogę z tego zestawu rzucać dalej niż jest to w praktyce potrzebne. Obawiałem się, że kij będzie zbyt sztywny i nie będzie się wystarczająco ładował woblerami 4-5cm którymi głównie łowię. Zaznaczam, że w obszarze UL castingu dopiero zaczynam i jest to mój pierwszy tak lekki zestaw. Dodatkowo warunki oświetleniowe były słabe gdyż test wykonywałem dzisiaj po południu przy resztkach światła dziennego - nie mogłem obserwować trajektorii lotu przynęty - wykonałem ok 20 rzutów nieco w ciemno bawiąc się głównie ustawieniami hamulców multika. Z uwagi na powyższe warunki odległość liczyłem ilością obrotów korbki. Średnio uzyskiwałem pomiędzy 27 a 31 obrotów korbką, raz udało mi się uzyskać 35 obrotów. Biorąc pod uwagę, że jeden obrót wg tego co zmierzyłem to 82cm osiągałem odległości między 22 a 25m. Myślę, że to całkiem ok przy grubej 0,23 żyłce. Co sądzicie?Myślę że grubość żyłki nie ma tu tak istotnego znaczenia na zasięg jak w przypadku korby ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Tomek jak na pierwszy raz to nieźle pojedziesz na łowisko i nastąpi weryfikacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Tomek jak na pierwszy raz to nieźle pojedziesz na łowisko i nastąpi weryfikacja. Jak na pierwszy raz to rzuty zaje ... fajnie wręcz długie, chętnie to zobaczę. Może będziesz na garage sale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladki Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Tomek jak na pierwszy raz to nieźle pojedziesz na łowisko i nastąpi weryfikacja. Dzięki - absolutnie mam świadomość, że trawnik a rzeka to dwa różne światy ;-) Wiem też, że godziny spędzone na trawniku będą się odwdzięczały nad wodą ;-) Tak przynajmniej było we flycastingu i nie widzę powodu aby z castem było inaczej (abstrahując od faktu, że jednak baitcasting jest duuużo prostszy ;-) Edytowane 14 Marca 2018 przez gladki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Dojechało XF50,szybki unboxing na poczcie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 To w sumie mamy jakby pełen zestaw chińskich UL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 mamy jakby pełen zestaw chińskich ULDo czego to doszło na JERKBAIT , jeszcze rok temu takich herezji bym się tu nie spodziewał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Ale przyznasz, że to sympatycznie zaskakujące? Teraz ciekawe są doświadczenia i opinie po sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Jeszcze tylko wędzisko mi pozostalo dokupić do kompletu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Miałem wrażenie że ludzie się na mnie dziwnie patrzą,gość się sam do siebie cieszy rozrywając opakowanie jak dziecko prezent pod choinkę i cykając foty na poczcie. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Xf50 z nawinietą plecionką.Około 100m techrona grubości 0,04mm +podkład. Szpula jak na bfs głęboka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Mój potm lepiej nawija plecionkę. Ja mam nawinięte egi metal. Jest tu na forum foto zdaję się w dziale sprzęt z Chin. Edytowane 21 Marca 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi