Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Kontynuując drogę w kierunku UL nabyłem i pojawił się u mnie bardzo ciekawy kij, a mianowicie Kraag M z FA. I śmiem twierdzić, że to już jest UL. Długość 7 stóp czyli 213 cm., uchwyt fuji acs gun smoke, przelotki tytanowe american tackle i pianka matagi.

post-65395-0-85760900-1522913986_thumb.jpg          post-65395-0-30908700-1522913997_thumb.jpg          post-65395-0-80198300-1522914006_thumb.jpg

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 4

Kontynuując drogę w kierunku UL nabyłem i pojawił się u mnie bardzo ciekawy kij, a mianowicie Kraag M z FA. I śmiem twierdzić, że to już jest UL. Długość 7 stóp czyli 213 cm., uchwyt fuji acs gun smoke, przelotki tytanowe american tackle i pianka matagi.

attachicon.gif kraag.jpg          attachicon.gif kraag1.jpg          attachicon.gif kraag2.jpg

Choróbsko się rozwija... :good:Jakie dokładnie parametry tego Kraaga?

Edytowane przez drag

Choróbsko się rozwija... :good:Jakie dokładnie parametry tego Kraaga?

Dobrze napisane ... Teoretycznie 1 - 9 g. Jest na pewno duuużo bardziej finezyjny, aniżeli mhx co widać choćby po średnicy szczytówek. Może w sobotę solidnie wędki sprawdzę bo wcześniej i czas i aura nie pozwalały.

• Like 3

Chciałbym lekko stuningować XF50 w nowe łożyska wymiar na szpuli jest 5x11x4

i teraz pytanie zamawiać z ali czy pchać się w jakieś markowe kattobi itp ??

Oczywiście chciałbym wpłynąć na odległość rzutów.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

http://s.aliexpress.com/ZnmUfQju?fromSns=Copy

Sprawdź te, taki chiński odpowiednik air bfs od Hedgehog. Miałem je w jednym multiku i były bardzo fajne, choć trochę je słychać. Szkoda że nie mają rozmiarów do Tatuli. Generalnie odległości jakoś bardzo się nie zwiększają ale komfort przy najmniejszych przynętach już tak.

• Like 1

Panowie czy wam też nie działa docisk szpulki w xf50 u mnie niezależnie od pokrętła szpula siedzi tak samo ciasno.

U mnie działa. Za to mam inny problem o którym pisałem wcześniej, czyli wcinająca się żyłka między szpulę a korpus.

Chińskie wynalazki, długa droga przed nimi i wami zresztą też.
  • Like 6

Chińskie wynalazki, długa droga przed nimi i wami zresztą też.

Hmmm, droga ta zależy głównie od zawartości portfela niestety ... ale stety jest sprzęt z Chin, jeden lepszy drugi gorszy ...

Mój potm ma działający docisk z marnie działającym albo wręcz nie działającym magnetykiem :D ;)

Dziś pobawiłem się poważnie moim chińskim multiplikatorem czyli potm, który to pracował w pocie czoła z kraagiem M i ... I Was zaskoczę.

Bez większego problemu zszedłem do 1,5 grama plus żyletka od Marcina @Cyprys na powtarzalną odległość 13 - 15 metrów, oczywiście o komforcie nie ma mowy i trzeba uważać, ale też i gramatura nikła jak na "chiński wynalazek". Za to przyzwoity komfort jest od 2 gram plus gumka któregoś z forumowych twórców, niestety nie pamiętam czyje to przynęty. Bezproblemowo powtarzalne odległości około 23 - 25 metrów. Miałem dużo miejsca. Na zdjęciu to ta na dole czyli "zielonkawa". I najważniejsza sprawa czyli kij. Moim zdaniem bez przyzwoicie dobranego kija nie ma mowy w cascie o schodzeniu z gramaturami poniżej 3 czy 4 gram. I tu jestem zadowolony ze swojego kija baaardzo  :wub: 

Zapraszam na pokaz w razie wątpliwości. Ps. Umawiałem się kiedyś na kręcenie filmu z tych wyczynów i miałem nadzieję, że uwiecznię swoje próby miotania właśnie dziś, ale operator z ekipą nie dojechali :P

post-65395-0-66937700-1523130944_thumb.jpg

• Like 5