maniek1972 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Adtian czy szpula od pixy jest kompatybilna dla alphasA? Ladne te maszynki z pod Twojej reki ale czy naprade zaginają t3air rzutowo?Arek, miałem dwie T3-ki i obie sprzedałem , teraz mam dwa peixy i alphasa, nie żałuję tej zamiany [emoji106] choć T3Air to naprawdę świetny młynek pozwalający na wiele [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Maniuś to pakuj tego PX68 i wpadaj dzisiaj do mnie .Se porzucamy 1,5 gramowymi przynętami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extrapremia Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Witajcie, chyba podjąłem decyzję odnośnie multi, teraz pytanko dostanę gdzieś taniej? https://m.ebay.pl/itm/Shimano-Aldebaran-BFS-XG-Left-Handle-NEU-2017/323076307326?hash=item4b38d9397e:g:gukAAOSwlaRaAdwn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ale sie uparliscie na tzw swoje. Idąc tym tropem i ja wezmę swoja starą szkolę ultra lighta. Rucę sobie gramem. Calcutta ba cała rodzinka Shimano BFS, T3, Alphas oraz wiel innych łącznie z hiper wyczesanymi wynalazkami z Ali nie da mi takiego komfortu co przedstawiona na fotce koleżanka. Zwłaszcza z samego ranka ✌????????. Hihi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Gdzieś pisałem, że każda sroczka swój ogonek chwali. Zwolennicy S vs D vs A vs innych konstrukcji będą bronić swoich racji.Miałem okazję rzucać CC bfs, Aldebaranem bfs xg, Aldebaranem 2012 bfs, Alphasem SS Air, osobiście używałem D SS Air. Subiektywnie, to wolę z tych wszystkich ... nawet starszą konstrukcję Daiwy, ale z lekką szpulką K.T.F. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Rozumiem o czym piszesz Hubert ????????????. Ps. To o której przy tym stawku? Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Po wczorajszych burzach, dzisiaj zrobiła się fajna pogoda, więc zgodnie z planem wyskoczyłem nad czerniakowskie aby nad wodą ocenić ostatni zakup UL (Tsurinoya Dexterity 6'3" 2-6Lb 0,6-8gr). Przy okazji chciałem porównać dwa multiki zestawione z tym samym kijkiem i tymi samymi przynętami: Shimano Aldebaran BSF XG+Varivas Casting PE 0.8 oraz ABU Revo ALC BF7+Power Pro 0,06.Na początek moje odczucia i obserwacje dotyczące multików.- możliwości rzutowe i osiągane odległości absolutnie porównywalne.- głośniejsza praca na przekładni ABU (jak zauważył Roger, może to kwestia prawidłowego nasmarowania?)- ergonomia obu bardzo mi odpowiada (z lekkim wskazaniem na Shimano)Tak jak poprzednio, testowałem głównie na "gołych" główkach, ale i na dość lotnych przynętach.Pora więc na ocenę kijka ... to jest to co tygrysy lubią najbardziej! Super czuły i delikatny szczyt, pięknie katapultuje najlżejsze gramatury. Pięknie będzie sygnalizował delikatne, czujne pstryknięcia (myślę nad pomalowaniem kilku centymetrów za przelotką szczytową w barwach fluo?). Dół mocny, nie klęknie przed okoniem 40-45cm.Nie pamiętam ile cm nawijają te multiki za jednym obrotem korby, ale wyniki były takie:- nimfa 1,2gr ...10-15 obrotów- portki na 1gr...j/w- goła główka 2gr...20-25 obrotów- goła główka 3gr...ok.30 obrotów - ciernik na główce w sumie 4,5gr...ok. 40-45 obrotów- goła główka 7,5gr...leeeeeciała! ponad 60 obrotów- błystka HRT2 pięknie i bez zagrożenia ładowała blank i leciała na 60-70 obrotów, ale już przy ściąganiu mocno gięła blank. Przy wolnym prowadzeniu w stojącej wodzie da radę, ale już w mocnym nurcie? ... poprzestał bym na rozmiarze 1 long.Nie będę ukrywał, ze moja ocena "na sucho" pokrywała się z praktyką, choć nie sadziłem, że kij da radę 8gr...da radę W efekcie końcowym ... Varivas Area Drive za chwilę pojawi się na giełdzie! (w baaaardzo atrakcyjnej cenie )Kilka fotek w pięknych okolicznościach przyrody 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Jaka to długość w cm tego kijka?Czy ktoś miał w ręku tetona 156cm 1-3g? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Oho, Piter się naprawdę najarał na UL w castingu. No cóż, Robert, potwierdzasz moje sympatie.Nigdy nie było mi po drodze z ABU. Jakoś tak to odczuwam. Nie to, że zły sprzęt, ale jakoś tak zawsze wolałem Szimańce i Daiwę. Zawsze, kiedy byłem na rybach z kumplami, i oni użytkowali sprzęt ABU, coś się działo. Nie wiem, nie potrafię tego określić, ale w mojej stajni ABU nie zagości. Przepraszam Wszystkich fanów tej marki, ale moja opinia jest ostateczna. A każdy, niech łowi sobie,na co zechce.O kijach ABU zdania nie mam wyrobionego. Może, kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Oj tam,oj tam jeszcze mnie nie wkręciło aż tak narazie tylko pytam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Jaka to długość w cm tego kijka?Czy ktoś miał w ręku tetona 156cm 1-3g? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaDokładnie wedle centymetra ma 191,5cm. Zapamiętaj sobie ...30,48 Kijek 6'3" czyli 6,3x30,48= 192,024 cm (nieznaczna różnica ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Arek, miałem dwie T3-ki i obie sprzedałem , teraz mam dwa peixy i alphasa, nie żałuję tej zamiany [emoji106] choć T3Air to naprawdę świetny młynek pozwalający na wiele [emoji4] Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu TapatalkaBede musial sprobowac peiksa ale na nastepny sezon moze....Narazie metanium dostalo availa ala plaster miodu i zabieram sie za modyfikacje rozetki svs ktora niepotrzebnie ma 6 bloczkow, docelowo bedzie miala 2 takze trzeba wyciąc co nie co, moze uda sie urwac 1,5gr Oprucz tego jedzie do mnie scorpion na availu z magnesami wyrwany od Pana Leszka w smiesznej kwocie .... jest czym sie bawic... px nie ucieknie ... zreszra jak wyjdzie szpulka 6,5gr do steez tw to podejzewam ze peixy na gieldzie wyladuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 zresztą jak wyjdzie szpulka 6,5gr do steez tw to podejzewam ze peixy na gieldzie wyladuja niech lądują najlepiej w bardzo przystępnych cenach [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał S. Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Dokładnie wedle centymetra ma 191,5cm. Zapamiętaj sobie ...30,48 Kijek 6'3" czyli 6,3x30,48= 192,024 cm (nieznaczna różnica )W zasadzie to 6x30,48cm+3x2,54cm = 190,5cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Racja. Sam chętnie skorzystam ????✌???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) W zasadzie to 6x30,48cm+3x2,54cm = 190,5cmW zasadzie masz rację, ale jak widzisz podałem rzeczywisty pomiar centymetrem.W sumie to jak by statystycznie Twoja teoria z moją, dają w sumie średni wynik w realu Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Było biało i czerwono, teraz będzie żółto. Daiwa liberto pixy yellow Pearl, mod slp works. Przekładnia, wodzik, knoby. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Troutpassion 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Tego "żółtka" także się jeszcze kiedyś dorobię Strasznie mi sie podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Tego "żółtka" także się jeszcze kiedyś dorobię Strasznie mi sie podoba Mi też z chęcią bym sobie zbudował drugiego. Powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Hmmmmmm, Tobie też się wydaje, że tak łatwo, to nie da się pixiakoKTFa kupić? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Aaaaaa tak z dzisiaj px68 ktf plus dress up z hedgehog studio, i taki kropek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Żółty rewelka, limitowana seria, moje marzenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Hmmmmmm, Tobie też się wydaje, że tak łatwo, to nie da się pixiakoKTFa kupić? ?Wszystko sie da... https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/298006759 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Mi też z chęcią bym sobie zbudował drugiego. Powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam.Widzę Arek, że jesteś bardzo pewny siebie w swoich wypowiedziach. Pozostaje mi dołączyć się do kolegi z forum i również życzyć powodzenia. A wiem, że się przyda ????????????. Gorąco pozdrawiam. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Wszystko sie da... https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/298006759Było by fajniej gdyby oni krzaczkami nie pisali. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez pikeft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi