Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli przeraża Cie naklejka Ktf w cenie 700 zl jest dużo naklejek z napisem Ali, a tam i 7 zl sie zakreci. Nic na siłe. ✌

Jeszcze raz życzę Ci wszystkiego dobrego.

Gorace Pozdrowionka.

Ooo juz lepiej bo przynajmniej w temacie :)

Ale i tak daaaaleko poza moim pytaniem, tak wymijajaco....Nie wazne... zostawmy to bo kwaśno sie robi.

Dziekuje za pozdrowionka, mam nadzieje ze szczere :P

Pozdrawiam rowniez :)

Witajcie, bracia.

Nie jestem (na razie) castingowcem, ale mam trzy wędziska z pazurem i trzy multiki, więc wielka przygoda przede mną.

Dostałem ostatnio od kumpla taką wędeczkę, jak na fotkach, jednoczęściowa, długość 96 cm, wygląda na szkło, pełne.

Kumpel toto przywiózł z Kanady.

Do czego się ten patyk nadaje, podobno nie jest pod lód. Wie ktoś i podzieli się wiedzą ?

post-60006-0-42181700-1523903293_thumb.jpg

post-60006-0-62555400-1523903296_thumb.jpg

post-60006-0-44147700-1523903299_thumb.jpg

Wczoraj godzinny trening nad Zb. Sulejowskim z zestawem Dagger Royal Spirit 1-6g + POTM + Fishmaker 0,06. Do 3g niestety krótkie rzuty i co chwila brody, co prawda niegroźne. Pewnie trochę zawinił wiejący dość silnie boczny wiatr. Dopiero przynęty powyżej 3g zaczęły latać na przyzwoite odległości i skończyły się brody.

Niestety rybki nie dopisały, więc nie mogłem sprawdzić zachowania się zestawu podczas brania i holu.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 3

Takie pytanko do speców, który multik będzie miał lepsze osiągi przy zejściu do 3g lub poniżej Aldek BFS XG czy PX68

mówię o egzemplarzach bez super hiper szpuli i łożysk,a może scorpion 1001?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pikeft

Nie rozwialiście moich wątpliwości [emoji20][emoji6]

ps. @drag kijek mi leży idealnie i ogólne wrażenie na plus,z fx50 na małej rzeczce obrotówka 3g leci mi wystarczająco daleko,ale już myślę nad przejściem o poziom wyżej ze sprzętem [emoji6]

Edytowane przez pikeft
  • Like 1

A jak według ciebie siemano wypada na tle Revo bf7?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pytanie do mnie?

Osiągi absolutnie porównywalne. Ergonomia porównywalna. Kultura pracy: w ABU lekko szumi przekładnia (zapewne) może wystarczy właściwe smarowanie i będzie porównywalnie. Terkotka szpulki ładniej brzmi w Shimano ;)

Shimano dla mnie jest ładniejsze/ szlachetniejsze w wyglądzie

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Pytanko - tylko nie bijcie - czy plecionka http://www.wedkarski.com/zylki-plecionki/14234-plecionka-invisible-braid-ii-ice-zone-dragon.html 0,07mm nadawałaby się do UL Casta?

Alex przetestuj,odcinek 50m za tak małe pieniądze można sprawdzić [emoji6]

• Like 1