Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jest do ogarniecia kolego. Jednego monobloka mam za dużo to się podzielę. Szpulki tez sa do zorganizowania. Na fabrycznej komfort już od 4 gram na tunningu mozna zejsc do 1 grama. Przy 200 gramach wagi w budzie round i maslanej pracy az chce sie isc na ryby.

Edytowane przez Andan
  • Like 5

Chodzi mi po głowie uzbrojenie najlżejszej elitki w siedmiu stopach 5s70lf pod casta. Mam taką wędkę z spinningu i jest na prawdę świetna.

Robił ktoś takie „manewry”? Ewentualnie jaka seria wędek fabrycznych w cascie moze zbliżyć się walorami użytkowymi do elitki w takiej gramaturze?

Kamil próbowałem kupić ale wszystkie wyprzedane, może wiesz gdzie  są jeszcze dostępne . Ciekawa jest szpula od ZPI NRC001M attachicon.gif IMG_6696.jpg

waga bez łożyska. :)  

https://www.jauce.com/auction/h315654464

na jauce musisz sie zarejestrowac i doladowac konto zeby w ogule moc podbic w licytacji, za doladowanie konta juz naliczaja oplate....itd

chce przez to powiedziec ze zakupy wychodza drogo ale czasami trafiają sie perełki

Edytowane przez hose4ras
  • Like 2

Dzisiaj testowałem chińczyka. Na filmie rzuty bez jakiejś wielkiej mocy a latało. Później ogarnełem co i jak to rekord przynętą z filmiku 3,3 grama całość to 25 m :)

Więc chyba spoko. Jak myślicie ?

Zważ proszę gumkę, bo przy założeniu, że główka miała 2,5 g, to przynęta musiała ważyć 0,8 - a jakaś taka "mięsista" się wydaje. Kurde, moja waga pokazuje, że 2 calowy Kajtek, to jakieś 1 g. Czym mierzyłeś te 25 m? . Tak sobie liczę, że 25 m., to jakieś 35 obrotów po 0,7 m (zakładam, że przy nawoju 6.6:1 jest to możliwe). Pokaż proszę jeszcze, ilość obrotów korbką, bo zawsze to będzie dla mnie jakąś wykładnią. Cholerka nie wiem ile jeszcze będę musiał się uczyć, żeby takie odległości multiplikatorami osiągać. Nawet nie wiedziałem jakie to proste.

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 2

Cześć Panowie.

Szukam intensywnie kogoś w Poznaniu lub w miarę bliskich okolicach kto posiada Calcuttę Conquest BFS.Kasy do wydania trochę jest,dobrze byłoby pomacać i zobaczyć jak to leży w dłoni.Moje są dosyć kowalskie,wolałbym sprawdzić przed wydaniem ok.2K :) .Za wszelkie ewentualne info będę bardzo zobowiązany,pozdrawiam :) .