sucks_one Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Oj Hubert żebyś Ty widział co ja widziałem .... pewnie wiesz co mam na myśli. Myślałem że jakoś ogarniam ale wciąż jest i pewnie dłuuuuugoooo będzie mega przepaść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Oj żebyś Ty wiedział jak ja bym chciał to zobaczyć Szczerze mówiąc, to liczyłem, że w tamtym roku w listopadzie będę mógł wymienić się doświadczeniem. Zlot trochę skręcił w tę rozrywkową stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Panowie a co a chinskich multikow do 100usdma najlzejsza szpulke osobiscie mam kuying thunder ze szpulka 12g keitech 2cale na glowce 3 g lata juz fajnie ale chcialbym zejesc 1g-2g nizej oraz cos z wyzsza kultura pracy .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Panowie a co a chinskich multikow do 100usdma najlzejsza szpulke osobiscie mam kuying thunder ze szpulka 12g keitech 2cale na glowce 3 g lata juz fajnie ale chcialbym zejesc 1g-2g nizej oraz cos z wyzsza kultura pracy .Pozdrawiam My też chcielibyśmy, ale na chwilę obecną chyba nie ma takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 a cos z wyzsza kultura pracy haibo smart fajnie sie kreci ?dla mnie najwiekszy ból to praktycznie odciecie od wobkow jedynie lotne japonce 4g w gore lataja fajnie anira 49 od lucky johna czy bassara 76 da sie fajnie rzucic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Przeczytaj kilka ostatnich stron tego wątku. Dodam tylko, że mam porównanie np. do revo LT i calcutty XT 51 w zakresach gramatur poniżej 4 gram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Zakochałem się [emoji7][emoji7][emoji7] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Mocne słowa ... W takim razie będzie rozwód i kolejne miłości, ale po tsurinoyi to zrozumiałe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Mocne słowa ... W takim razie będzie rozwód i kolejne miłości, ale po tsurinoyi to zrozumiałe [emoji14] Pierwszy raz nad wodą więc jeszcze się dogadujemy ale widzę potencjał,żebym tylko jeszcze miał technikę jak japońce Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Nie masz im czego zazdrościć i się dziwić ... jak byś wsuwał całe życie pałeczkami i pił wódeczkę ze spodeczka to technika przyszła by sama 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Piotrze, napisz jakie wrażenia, jak się sprawuje, jaki zasięg rzutów... Cena zbliżona do Tatuli, więc w granicach rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Piotrze, napisz jakie wrażenia, jak się sprawuje, jaki zasięg rzutów... Cena zbliżona do Tatuli, więc w granicach rozsądku.czego cena jest zbliżona do tatuli, bo się pogubiłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 W tym jak i innych przypadkach Tatula nie jest niczym szczegolnym a tymbardziej punktem odniesienia technologicznego zaawansowania. Porownywanie PXa do niej i w ogole stawianie obu mlynkow na tej samej polce obok siebie to po prostu nieswiadomosc ktora trzeba wybaczyc. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jeszcze łożyska i będzie komplet[emoji16] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 A ja się nie znam. Może kolega nieco więcej napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Wczoraj byliśmy ze sobą pierwszy raz nad wodą (ale mi się zrymowało), pierwsze rzuty dosyć zachowawcze na spokojnie odległości nie powalały ale komfort rzutowy był lepszy jak w chińczyku. Zacząłem od dwóch bloczków bo przypominam to wersja PXa bez zwykłego magnetyka a na bloczkach,na tych dwóch odległości nie rzuciły mnie na kolana 2g+pijawka(2,5g masy całkowitej) leciała na jakieś 10m, obrotówka 3g trochę dalej, przypomniałem sobię co mi Adrian mówił obloczkach więc postanowiłem jeden wyjąć.Na jednym zaczęła się zabawa te 2g+pijawka poleciało w okolicę 17m ale 3g+pijawka na 45 obrotów korbą a tu chyba nawój 60cm.Więcej odległości nie sprawdzałem, zadowoliło mnie to co się wydarzyło.Wieczorem po rozmowie z Adrianem jadą do mnie łożyska SLP zobaczymy co się jeszcze przydarzy.Po prostu rzucasz i słyszysz tylko świst bloczka a przynęta znika [emoji6]Nie muszę pisać że jestem zachwycony chociaż wiem ze jeszcze dopasyjemy się lepiej.Piotrze, napisz jakie wrażenia, jak się sprawuje, jaki zasięg rzutów... Cena zbliżona do Tatuli, więc w granicach rozsądku.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Maja 2018 przez pikeft 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) W tym jak i innych przypadkach Tatula nie jest niczym szczegolnym a tymbardziej punktem odniesienia technologicznego zaawansowania. Porownywanie PXa do niej i w ogole stawianie obu mlynkow na tej samej polce obok siebie to po prostu nieswiadomosc ktora trzeba wybaczyc.Całkowicie się zgadzam, nie porównywałem konstrukcji, tylko ceny. Wydaje mi się, że jeśli PIXY jest wyżej zaawansowany od Tatuli, a ceny są porównywalne (znalazłem na Allegro za 660 zł), to jest to pozytywem w odniesieniu do PIXY. Niestety, w sklepach cena jest nieco porażająca 2.300 PLN, cofam tę "porównywalność". Dziękuję za wybaczenie. PSDzięki Piotrze za informację. Osiągi na dobrym poziomie, ale nie są "powalające". Z ciekawości, na jakim wędzisku przeprowadzałeś ten eksperyment? Edytowane 11 Maja 2018 przez Alexspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Tsurinoya 140cm 1-6g, więc z racji tego że to taki króciak to odległości nie mógłby być bardziej powalające [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Maja 2018 przez pikeft 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Jeszcze łożyska i będzie komplet[emoji16] Maykel koniecznie napisz jak ten secik sie sprawuje, mocno mysle o tej szpulce.Pozdro Edytowane 11 Maja 2018 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Koledzy mam takie pytanie czy poszukiwanie i składanie kasy na zestaw cast na klenie ( salmo tiny (2,3gr)) i podobne woblerki ma sens czy to już porywanie się z motyką na słońce i lepiej zostać przy zwykłej korbie? Ewentualnie jeśli jest sens to na co warto odkładać kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rimi Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jeśli wobler jest lotny i ma skupioną masę to czemu nie. Sam się nad tym zastanawiam bo przerobiona tatula na x fascie cw. 3 16 wyrzuca mi pixela na 20m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Przerabiałem już to ,jako ortodoksyjny castomaniak.Nie warto.Umęczysz się,wydasz sporo kasy ...Zresztą poprowadzenie smużaka nad roślinnością,i na jakiejś sensownej odległosci wymaga w/g mnie kijka około 2,7. Acha rzuć tiny przy średnim wietrze ;-) Edytowane 11 Maja 2018 przez skius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Ja rzucałem w zeszłą sobotę hornetem 1,5g z powodzeniem. Nie było jeszcze wiatru który uniemożliwił mi łowienie. A na średniej rzece łowie kijem 213 i nie planuje dłuższego. Ale może totalnie się nie znam. Czasem trafiają mi się ryby. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Podziwiam Twoje umiejętności. Ja używając Revo lt i elitki do 7g spasowałem przy kleniach.Zestaw jak najbardziej OK na okonie i skupionej przynęcie.Klenie łowię na muchę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Bo revo LT do 3 gram daje radę na luzie totalnym, ale poniżej zaczynają się schodki ... A Mateusz nie rzuca revo LT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi