Skocz do zawartości

Casting ultra light

bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

A tak z ciekawości zapytam po co 100 metrów plecionki do lighta . Dzisiaj będąc na rybkack skontaktowałem że mam jakieś 35 może w porywach 38 metrów linki i spokojnie wystarczyło . Rybki dopisały połowiłem i pewnie jutro też nie nakręcę nowej linki.

W zasadzie zgodzę się że nie ma potrzeby nawijać aż tyle.Ja po prostu czuję się bezpieczniej mając trochę więcej niż mniej,takie przyzwyczajenie :) .

teo,jak juz dojedzie i bedę się wybierał na pomosty to skrobnę info  na priva.

• Like 1

Piotrze, zdradź tajemnicę gdzie łowisz pstrągi...? W województwie łódzkim...? Może być na PW, żeby nie zdradzać tajemnicy powszechnie. ;) :)

PS

Przepraszam za offtop...

Alex ta rzeczka jest tak tajna że nawet ryby nie wiedzą że tam pływają [emoji6] na ŁPW można coś się dowiedzieć.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Ps2

Może ktoś jest z Łodzi lub okolic i ma ściągacz do łożysk ze szpuli??

Proponuję użyć przyrządu do rozpinania łańcucha rowerowego. Wyciśniesz trzpień ile się da a resztę wyjmiesz kombinerkami.

PS do mnie masz 17 km i mogę ci to zrobić nad wodą [emoji41]

Proponuję użyć przyrządu do rozpinania łańcucha rowerowego. Wyciśniesz trzpień ile się da a resztę wyjmiesz kombinerkami.

PS do mnie masz 17 km i mogę ci to zrobić nad wodą [emoji41]

Myślę że skorzystam [emoji6]

2 lb nie za słabo jak na Pstrąga, nigdy w życiu nie użyłbym tak słabej linki, 5 lb jak dla mnie minimum.

To wszystko zależy na jakie pstrągi masz okazję polować, kupiłem 2lb Berkleya z giełdy na próbę,przy następnej pójdę troszkę w górę chociaż i tak obsługuje kijek 1-6g.Tragedii z tą linką nie ma ale nastepnym razem już jej nie kupię bo ze szpuli schodzi jako sprężynka a po 3 wyjazdach pierwsze metry do odcięcia.

Edytowane przez pikeft
  • Like 3

https://pl.aliexpress.com/item/DAGGER-Royal-Spirit-703UL-Fast-Action-Japan-Carbon-Fiber-2-1m-Ultra-light-1-6g-Lure/32754227436.html

Obsługuje komfortowo przynęty w zakresie 3-8g. Z nieco mniejszym komfortem w zakresie 2-10g. ;)

Edytowane przez Alexspin

Zgadliście. Wygraliście Wołgę, ale nie samochód, tylko do przepłynięcia wpław... ;)  :D

Po kilku sekundach pod tym obciążeniem rozsypał się środkowy element. :( Jak widać udało mi się zrobić głupotę... :doh: Przynajmniej teraz wiem, że kilogramowej ryby nie wyjmie balonem.

Nota bebe 0,75 kg podniosła bez uszczerbku na zdrowiu... ;)

• Like 2